Skip to content

Typer kikerter

5 de juli de 2021

Kikerter er matvarer som sammen med andre elementer, du kan tilberede deilige retter til konsum. Så mye at du i dag kan finne et stort utvalg av oppskrifter å lage. Derimot, det er mye informasjon som er ukjent om dem, både dens eiendom og næringsstoffer. Men det viktigste som fremdeles, og som mange ignorerer, er mangfoldet av kikerter som finnes.

Så i dag Vi vil nevne noen typer bestselgende belgfrukter og konsumert, på en slik måte at du kan skille hver av dem og vite hvilken rett som kan lages, avhengig av typen kikerter.

Noen egenskaper av kikerter

glassbolle full av kikerter

Før vi går i gang med gutta, vil vi at du skal vite det forbruket av kikerter gir gode fordeler for mennesker. De aller fleste kikerter har omtrent 20% vegetabilsk protein for hver 100 gram du spiser. Til dette er lagt til at de er gode proteinkilder, kalium, B-vitaminer, jern, mineraler og mer. Så du har ingen grunn til ikke å konsumere en slags kikerter.

Ulike typer kikerter

Fra begynnelsen forteller vi deg det Det er omtrent 40 forskjellige kikerter. Nedenfor vil vi nevne de som er mest relevante og de som mest forbrukes i Spania.

Kastiliansk

Det er også kjent som garbanza og er den mest kjente av alle typer. Utseendet er i form av en kule med en gul eller kremfarget fargetone, avhengig av modenhetspunktet. På samme måte, den har en slags nebb noe uttalt i den ene enden og huden deres har en tendens til å bli krøllete. Og det er takket være denne egenskapen til læret at bruken på kjøkkenet er mange.

Melkehvit

For å finne en avling av denne kikerten du må besøke Andalusia eller Extremadura å se Melkehvite plantasjer på nært hold. Årsaken til at denne arten dyrkes er takket være selve kikerten. Nesten lik den første varianten, dette har en kremfarge, men tendens mot hvitt.

Men det som skiller den fra den forrige er at formen på dette kornet er flatt og langstrakt. Når det gjelder teksturer, er den ganske fast, og når de først er kokt, får de en jevn konsistens, ideell for å tilberede gryteretter eller sterke tilberedninger.

Andalusisk venøs

Dette kornet kommer fra åkrene i Granada, og er i likhet med de to foregående kornene relatert til kabuli-familien. Når det gjelder formen på denne kikerten, er den langstrakt og størrelsen er stor sammenlignet med andre kikerter.

En gang han Andalusisk venøs Den er tilberedt, smaken er intens og med god fremheving. Dette gjør det til et perfekt alternativ for tilberedning av gryteretter og gryteretter. Selv om dette ikke er din smak, Du kan også bruke denne kikerten til å tilberede salater eller kremer. Det er til og med så allsidig at du kan tilberede belgfruktermel med denne typen.

Chamad

kikerter på en tallerken

Utseendet til denne kikerten er veldig lik fersken, men med en mye mindre versjon. Det er kjent på spansk som frukten av hydrering, og dyrking av det ses hovedsakelig i Andalusia, selv om det også er det i Granada er det steder de vokser Chamad. Når det gjelder formen, kan vi si at utseendet er buet i toppen som det har nederst.

Fargen har en kremaktig fargetone og teksturen når den er kokt er jevn, selv om intensiteten i smaken ikke er like sterk sammenlignet med andre slektninger. Det er verdt å nevne det du kan lage mat eller tilberede pureer og kremer med denne typen kikerter.

Pedrosillano

I dette tilfellet er det en ekstremt liten kikerter og med en sfærisk form. Det normale er at dyrkingen hovedsakelig sees i byer som Salmantino de Pedrosillo el Ralo. Selv om det også er veldig vanlig å se plantasjer av denne typen kikerter i provinser som Andalucía, Castilla la Mancha og Castilla y León. Når det gjelder huden din, Det er mykt å ta på og er delt av en linje som går gjennom hele sentrum.

Et merkelig faktum om denne typen kikerter er at når det gjelder matlaging, trenger lengre koketid enn resten av de som allerede er nevnt.