Skip to content

Hvordan og når plantes kikerter

18 de juni de 2021

I vårt daglige kosthold vi må ha forskjellige typer mat som gir næring til kroppen vår. Vi må ikke bare inkludere proteiner og karbohydrater, men vi må spise en diett fylt med grønnsaker, frukt og belgfrukter.

Dyr kikerter blant andre matvarer

Spansk gastronomi det er en av de rikeste i verden og den består av all slags mat som gjør smaken unik, for eksempel belgfrukter, en veldig vanlig mat i spansk gastronomi, men til slutt den mest brukte belgfrukter er kikerter.

Kikerter ankom Spania for mange år siden, da dyrkingen i Tyrkia spredte seg over hele Europa. En av måtene å beholde din sunn mat er å dyrke så mange belgfrukter, grønnsaker og frukt som mulig. Derfor, hvis du har muligheten eller et lite sted å dyrke, begynn å gjøre det, siden plantevernmiddelfri mat eller andre vekstkjemikalier er ekstremt viktige for helsen din.

Hvis du vil vite det hvordan dyrke kikerter Fortsett å lese denne artikkelen og finn ut hvordan du starter din egen gård!

Når dyrkes kikerter?

hva er datoen for dyrking av kikerter

Å dyrke kikerter, det er best å gjøre det etter regnet eller i områder med litt regnfullt klima. Dette er fordi garbando er i stand til å tåle tørke og vokse bare av vannet som er igjen akkumulert i jorden som et resultat av regnet.

Også Det er en belgfrukter som tåler mye kulde og det kan til og med begynne å spire fra 10 grader Celsius, men det er best å begynne å spire fra 25 til 35 grader Celsius.

Hvordan dyrkes kikerter?

hvordan dyrkes kikerter

Først må du sørge for at jorden din er leireholdig, ellers kan du få en veldig dårlig såing. Dette er trinnene du må følge:

 1. Till jorden der kikertene dine vil være
 2. Tilsett jord og gjødsel
 3. Rake området
 4. Legg kikertfrøene
 5. Dekk til med mer jord
 6. Vann og vent deretter 2 uker med å vanne igjen

Husk at kikerten vokser veldig lett i jord med veldig lite vann, siden den opprettholdes med fuktigheten som fremdeles er i jorden. Med mindre det regner ikke vanne det sådd området i minst 2 ukers.

For å vite om kikerter er klare, den beste teknikken er observasjon, det vil si være veldig oppmerksom på hva som skjer med kikerter, og vent til bladene på planten blir gule og kikerterne fortsatt er grønne.

Å dyrke kikerter er veldig enkelt, og du må bare følge følgende trinn:

 1. Skjær planten over bakkenivå eller over rotnivå
 2. Når du har stablet alt, plasser dem i solen for å tørke
 3. Vent omtrent en uke til kikertene dine er klare

Flink! Du har kikertene dine hjemme og til stede.

Anbefalinger når man dyrker kikerter

Som du så, dyrking av kikerter er en ganske enkel oppgave, siden planten ikke krever mye stell og praktisk talt er i stand til å vokse av seg selv. Imidlertid er det visse anbefalinger som vi kan gi deg for å gjøre prosessen mye enklere, og du får et veldig godt produkt:

 1. Det viktige å bruke leirejord er at disse ikke inneholder småstein. Dette er fordi dyrking av kikerter i annen jord kan føre til dårlig kvalitet.
 2. Til tross for at kikerter, som nevnt ovenfor, vokser i kaldt klima, den beste temperaturen er mellom 25 og 35 grader celsius
 3. Vær på utkikk etter ugress som vokser rundt kikertene når de dukker opp.
 4. Etter 4 år ikke dyrke kikerter på samme sted.
 5. Unngå å vokse på steder der fuktighet akkumuleres ofte.
 6. Når du oppbevarer kikerter, bør du gjøre det i områder der luftfuktigheten varierer fra 8 til 10 prosent.