Skip to content

Typer nøtter

7 de juli de 2021

Hvis vi vil spise et sunt og balansert kosthold, er det viktig å spise annerledes typer nøtter. Det er et stort utvalg av disse, og vi finner det i all slags tekstur og smak. Disse nøttene har veldig sunne og anbefalte egenskaper for alle mennesker.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om hovedegenskapene, ernæringsstøtten og de forskjellige typer nøtter.

Egenskaper av nøtter

Typer nøtter

Det er kjent som tørket frukt, den typen frukt med vanninnhold på mindre enn halvparten av den totale kapasiteten. Det finnes et stort utvalg av typer nøtter i naturen, og det er interessant å introdusere dem i vårt vanlige kosthold av forskjellige grunner. Den første grunnen er på grunn av mengden næringsstoffer de gir oss, og den andre skyldes metthet. Når vi etablerer et fett tap diett, må vi vite kaloriunderskuddet vi trenger.

Det viktigste makronæringsstoffet i nøtter er fett. Som vi vet er fett mer kalori enn karbohydrater eller proteiner. Derfor må vi ha veldig kontrollert mengden nøtter vi legger i dietten. Avhengig av naturen til den tørkede frukten, vil den ha en større eller mindre mengde fett.

Det finnes forskjellige typer nøtter, og de har forskjellige egenskaper. Det er noen kjøttigere, andre tøffere og med mer eller mindre innhold av vegetabilsk fett. Karakteristikken de alle har til felles er deres beskyttende skall. Som med resten av egenskapene, kan skallet være mer eller mindre motstandsdyktig.

Typer nøtter i dietten

Selv om nøtter har andre bruksområder, er det vanligste gastronomisk. Det er mange kulturer som har forbedret de medisinske fordelene med disse matvarene. I det vestlige Middelhavsområdet serveres for eksempel nøtter på middagstid som aperitiff eller på slutten av middagen for å hjelpe fordøyelsesprosessen. De blir vanligvis tilsatt som tilbehør i tøysalater som vi finner hovednøtter som de er peanøtter, pistasjenøtter, mandler, valnøtter, pinjekjerner eller rør.

Blant de medisinske bruksområdene som disse matvarene har, finner vi at oljeproduksjonen er å kunne massere og gi fordeler for både muskler og hud. De viktigste naturlige oljene som ekstraheres fra nøtter er mandel-, valnøtt-, pistasj- eller peanøttolje. Disse oljene kan også tjene som gastronomisk mat.

Ernæringsbidrag

Som vi har nevnt tidligere, er dette veldig næringsrike matvarer som vi kan introdusere i kostholdet vårt hver dag. Dens store ernæringsbidrag gjør det til en nesten obligatorisk matgruppe i ethvert kosthold for alle mål og aldre. Selv om leger anbefaler å spise en håndfull nøtter om dagen, er dette ikke helt tilfelle.

Som vi har nevnt før, det viktigste makronæringsstoffet i nøtter er vegetabilsk fett. Innholdet av flerumettede og enumettede fettstoffer er høyere enn for protein eller karbohydrater. Derfor vil kaloriinnholdet være mye høyere. Avhengig av energiforbruket til fysisk aktivitet vi har i det daglige, må vi konsumere en viss mengde kalorier for å opprettholde, gå opp eller gå ned i vekt. Dette gjør at mengden nøtter vi spiser i dietten er begrenset. Den typiske håndfull nøtter kan variere veldig, avhengig av størrelsen på hånden, nøttetypen osv.

Valnøtter er rike på selen og sink. Pistasjenøtter har mer naturlig fett og mandler gir litt mer vegetabilsk protein. Til slutt inneholder hasselnøtter mye vitaminer og mineraler. Det er best å spise nøtter uten salt eller tilsetningsstoffer og bedre rå i stedet for stekt kokt på noen måte. Rå er hvordan de opprettholder alle ernæringsegenskapene.

Typer nøtter og deres egenskaper

Typer nøtter og helse

Å spise nøtter daglig kan bidra til å ha store helsemessige fordeler. Det kan redusere risikoen for hjerte- og luftveissykdommer, anemi, tarmproblemer, diabetes og visse typer kreft. I tillegg favoriserer den riktig utvikling av muskler og bein. Og det er at vegetabilske fettstoffer har egenskaper som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen og bidrar til å holde mineralnivået i blodet høyt nok til å forbedre fruktbarheten din.

Vi skal analysere følgende typer nøtter:

  • Valnøtter: Den kommer fra vanlig valnøtt. Det er en av de mest populære nøtter i verden. Det konsumeres vanligvis rå både i salater og som forretter.
  • Mandler: Den kommer fra mandeltreet hvis vitenskapelige navn er Prunus dulcis. Den brukes som aperitiff og som konditorivarer. En av egenskapene som folk ikke er så interessert i, er dets allergifremkallende potensial. Det er en evne til kraft som forårsaker allergiske reaksjoner på mennesker som er utsatt.
  • Hasselnøtter: både mat og tilberedt blir spist og en olje med en intens smak ekstraheres. Det har mange helsemessige fordeler som regulering av sirkulasjonssystemet eller forebygging av kroppsslitasje forbundet med aldring. Hasselnøtter brukes mye som konditorivarer.
  • Pistasjenøtter: De har en grønnaktig farge og brukes i sauser, is, kaker og andre oppskrifter.
  • Cashewnøtter: Det er en av de minst konsumerte nøttene naturlig. De blir vanligvis spist stekt og med en stor mengde sukker. Det brukes også til å lage kosmetikk, insektmidler og medisiner, blant andre.
  • Solsikkefrø: Det regnes som maten til fritiden. De har blitt brukt gjennom historien for å tilberede fargestoffer, håroljer og hudoljer.
  • Peanøtter: peanøtt er ikke teknisk en nøtt. De er belgfrukter. Fra et mat- og kulinarisk synspunkt kan det imidlertid betraktes som sådan, siden de er veldig like i egenskaper og næringsstoffer. De konsumeres som aperitiff på en veldig vanlig måte og i krem ​​av disse menneskene i treningsverdenen.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om de forskjellige typer nøtter og de helsemessige fordelene de har.