Skip to content

Typer og varianter av verbenas

28 de juli de 2021

De verbena Det er en aromatisk plante som er mye dyrket over hele verden. Det er en krypende og trebladet plante Det er ikke veldig krevende og kan vokse hvor som helst med sol og godt drenert jord.

Men for å begynne å dyrke verbena er det nødvendig å vite hvilken sort du skal velge, fordi du må ta hensyn til at det finnes mer enn 250 arter.

Mange varianter

De hageverbena eller Verbena X hybryda Det er den mest dyrkede i hager, et eviggrønt utvalg som vokser og utvikler seg best i varme klimaer. Selv om den kan vokse oppover, er den vanligste at den utvikler seg mot sidene, så det er nødvendig å ha et stort overflateareal.

Men mellom shovedvarianter vi har også følgende festivaler:

De lilla medisinsk verbena eller Verbena bonariensis Det skylder navnet sitt på de lilla blomstene, og det er et utvalg som finnes i Argentina og Brasil, selv om det også dyrkes i Vest-Europa. Den er motstandsdyktig mot tørke og blomstringen skjer fra sommer til høst.

De Blå Verbena eller Verbena Astata Den finnes i USA og Canada, den har spisse blader og blomster som også er lilla, men veldig små. Denne varianten brukes til medisinske formål.

Verbena bonariensis

Verbenas i Sør-Amerika

De Verbena i Peru Det skylder navnet sitt på det voksende området det stammer fra. Det er en krypende verbena med ovale blader som brukes i ornamentikk på grunn av måten den sprer seg på.

Veldig annerledes er den rosa verbena eller Verbena laciniata, et utvalg som også vokser i Sør-Amerika som har grågrønne blader og blåaktige blomster.

I motsetning til gjennomsøkende versjoner, er tuberøs verbena Den kan nå ca 60 cm i høyden da den har oppreiste stilker og bleke fiolette blomster.

Tenuisect verbena

Kjent som spell herb, the feltverbena den er også oppreist og vokser vilt i Chile. Blomstene er blåhvite i fargen og brukes mye i medisin.

I noen områder av Argentina og Chile, mose verbena eller tenuisect verbena, en variant som danner tette busker, og på grunn av dens likhet med de mer klassiske mossene har den blitt kalt slik. Blomstene er syrinfargede og vokser i tørre, varme jordarter.