Skip to content

Lilla Verbena (Verbena bonariensis)

10 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om en av typene verbena kjent for å være en veldig livlig og slående plante for blomstringen. Det handler om den lilla verbena. Dens vitenskapelige navn er Verbena bonariensis og det er ganske kjent for sin evne til å tiltrekke sommerfugler og andre insekter til hagen din. Dette er til stor fordel for reproduksjonskvaliteten og utvidelsen av plantene, siden de vil kunne pollinere mer mengde.

Hvis du liker blomster med dobbel funksjonalitet, er Verbena bonariensis den er din. Ikke gå glipp av denne artikkelen der vi vil forklare funksjonene som denne planten vil utføre i hagen din, og hvordan du bør ta vare på den for å få mest mulig ut av den.

Hovedtrekkene

Verbena bonariensis egenskaper

Denne planten har andre vanlige navn som den Patagonisk verbena, Buenos Aires verbena og lilla verbena. De to første navnene angir sonen og området der de kan bli funnet.

Det er en art innfødt i Argentina og Brasil og tilhører Verbenaceae-familien. Den har veldig slående egenskaper som fargen på de kraftige blomstene. Den kan nå mellom meter eller meter og en halv i høyden når den har nådd sin maksimale vekst. Bladene er ganske små og langstrakte, selv om den har noen få også på stilkene av forgreninger. Det som virkelig skiller seg ut ved denne typen planter er blomstene.

Når den utvikler seg, skaper den mange blomsterstilker som knapt har blader. Å være mindre tett i området rundt bushen, det er perfekt for å plante andre planter med lignende livskraft og blande dem sammen. De kan lage en god kombinasjon med tulipaner eller nazarener. Du kan også plante en og annen liten busk ved foten.

Hvis du planter dobbel høyde, kan du få en mye bedre blanding som vil gjøre hagen din mer attraktiv og dekorativ. Lilla verbena er ganske tøff å ta på og kan dø om vinteren hvis temperaturen holder seg lav for mye av den. De motstår ikke kulden godt.

Når det gjelder de attraktive blomstene, som det vanlige navnet antyder, er de lilla og har blomsterstand som er i stand til å tiltrekke sommerfugler. De blomstrer om sommeren og en del av høsten, selv om vi nå vil se dette mer detaljert.

Blomstrende lilla verbena

Pollinering av lilla verbena

Blomstring foregår ved stilkekronen. Som vi har nevnt tidligere, har de knapt blader som gjør peiling veldig tett. Dette gjør at blomstene dine virkelig skiller seg ut. Slike lilla eller lilla blomster De inneholder en søt og deilig nektar som er spesielt attraktiv for sommerfugler og andre insekter.

Når planten er i full blomst, er det utrolig å se hvor vakker hagen kan være, omgitt av sommerfugler og andre insekter som ønsker nektaren til Verbena bonariensis. Insektene vil dra nytte av å konsumere og pollinere andre planter du har i hagen. Derfor har dette anlegget en dobbel funksjonalitet. Den første, er å dekorere hagen din med de vakre blomstene som blomstrer om sommeren og en del av høsten. Den andre funksjonen er å pollinere resten av plantene og tiltrekke seg insekter for å fremme utviklingen av alle planter.

Å være en livlig plante, vil den kunne blomstre hvert år. Den har et liv på mer eller mindre 4 år, slik at vi kan nyte ca 4 blomstrer til den begynner å se visnet ut. Hvis vintertemperaturen ikke har vært for kald, kan blomstringen strekke seg fra tidlig vår til tidlig høst.

Reproduksjon og bruk

Dekorasjon med lilla verbena

Dette er ganske enkle planter å reprodusere siden de har høy vekstrate. Hvis vi vil multiplisere det, er det så enkelt som å ta hodet på noen blomster som er noe foreldede og banke på dem. Ved å gi den kan vi se det små kuler dukker opp som er frøene.

Vi gjør dette med nok blomster til å kunne samle noen frø. Vi introduserer dem i underlaget og vanner forsiktig. Etter en stund, vi kan se en ny verbena plante vokse. Ved å ha en så høy vekstrate kan du kombinere festivalene som begynner å dø av gammelt med de nye og ha hagen alltid like fargerik.

De brukes ofte til å dekorere blandede grenser, rockeries og grenser. Siden den ikke er veldig tett i den delen av bushen, lar den se gjennom massivene. De kan også brukes på andre måter, for eksempel avskåret blomst til dekorasjon av buketter eller tørket blomst for å holde dem i stuen i lang tid. Det er ganske allsidig når det gjelder å tjene som dekorasjon.

Omsorg for Verbena bonariensis

Hager dekorert med Verbena bonariensis

For å kunne nyte dette anlegget til sin fulle prakt, må vi garantere viss pleie. Blant de viktigste kravene trenger full soleksponering. Hvis klimaet der du planter det er kaldere, bør du vite det tåler frost ned til -10 grader, men ikke over lang tid eller veldig kontinuerlig. Det er en plante som foretrekker varme klimaer.

Når det gjelder bakken, de krever ikke jordens kvalitet eller sammensetning. Jorda trenger rett og slett god drenering. Vi vil ikke at jorden skal oversvømmes, men vi vil at planten skal dø. Du må vanne den med en liten mengde vann, men med jevne mellomrom. Hvis det er varmere tider og en liten tørke, vil det ikke være noen problemer fordi den har stor motstand.

For å optimalisere veksten og blomsterfargingen, du kan gjødsle den en gang i året om høsten med organisk materiale slik at du kan komme deg fra blomstringssesongen og en annen på forsommeren med et bidrag av mineralgjødsel. Det er ikke en plante som trenger beskjæring, siden den ikke er tett i det hele tatt. Det vi må passe på er spredningen. Ved å tiltrekke seg så mange insekter er deres evne til å formere seg stor og kan føre til at de blir invasive. De er ganske motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer, så det gir ikke problemer.

Jeg håper denne informasjonen hjelper deg med å lære mer om Verbena bonariensis.