Skip to content

Typer palmer med torner

21 de juli de 2021

Vanligvis når du skal kjøpe en plante, forventer du at den er ufarlig for både hagebesøkende og deg selv, men realiteten er den det finnes flere typer palmer med torner som er veldig veldig pene.

Noen er velkjente, men andre kommer sikkert til å blåse i hjernen din 😉. Oppdag dem.

Acanthophoenix rubra

Det er en tropisk palme (og derfor følsom for kulde) innfødt til øyene Mauritius, Rodrigues og La Reunion som vokser til en høyde på 12 meter. Stammen forblir slank, med en tykkelse på ikke mer enn 18 cm i diameter. Kronen består av pinnate blader opp til 3 meter lange, hvis brosjyrer kommer ut av en rød rachis. Dens særegenhet? Både rachiene og bagasjerommet er godt bevæpnet med pigger på 4-5 cm i lengde.

Acrocomia aculeata

Kjent som vinpalmen, grugruen eller den paraguayske nøtten, og er en palme som er hjemmehørende i Mesoamerica. Den når en høyde på mellom 13 og 20 meter, med en kronediameter på 3 til 4,5 m, som består av pinnate blader opp til 3,5 m lange. Stammen har rette og sterke pigger opp til 15 cm lange. Vil du ha den? Du kan ha det i hagen din hvis temperaturen ikke faller under -1ºC 😉.

Astrocaryum alatum

Denne vakre palmen hjemmehørende i Nicaragua, Honduras og Colombia når en høyde på 4-6 meter. Bladene er lange, opptil 7 meter, pinnate. Det er en plante som du må være veldig forsiktig med siden kofferten er dekket med store stingere, opptil 25 cm lang, svart i fargen. Den kan dyrkes i milde klimaer, uten frost og innendørs.

Livistona saribus

Denne håndflaten med palmeblad er innfødt i Asia. Den når en høyde på opptil 40 meter, med en kofferdiameter på 65 cm. Blomstene er utstyrt med buede pigger opp til 5 cm langs kantene.. I motsetning til de vi har sett så langt, er det i stand til å tåle kulde så lenge temperaturen ikke faller under -3 ° C.

Phoenix dactylifera

Daddelpalmen, hjemmehørende i Sørvest-Asia, er en raskt voksende plante som når en høyde på opptil 30 meter, med en stammetykkelse på 20 til 50 cm. Bladene er pinnate, buede og blir opptil 5 meter lange. Disse de er godt bevæpnet med torner mer eller mindre lange opp til 10 cm og skarpe, så vi må være våkne når vi velger datoene. Den motstår uten problemer frost ned til -6 ° C.

Kjenner du andre palmer som har torner?