Skip to content

Typer vann til vannplanter

12 de juli de 2021

Selv om det ved første øyekast virker for oss alle at det er det samme, er realiteten det det er forskjellige typer vann for å vanne plantene. Det er noen som er bedre enn andre; en som er surere, en annen som er mer krittaktig … Når du begynner å undersøke emnet, innser du at det å velge det som passer best noen ganger ikke er så lett som det virker.

Hvis du vil vite hva som er best å vanne, så skal jeg si deg 🙂.

Regnvann

Regnvann er ideelt, så lenge det ikke er surt (det er det som finnes i sterkt forurensede områder). Den inneholder svært viktige mineraler, som mangan, svovel, kalsium eller titan, blant andre som kan ha ført vinden fra bakken til atmosfæren i form av suspendert støv. Ettersom pH-verdien er nøytral, den er egnet for vanning av alle slags planter.

Destillert vann

Det er en type vann som ikke inneholder mineraler, så det er ubrukelig for planter bortsett fra å fukte jorden. Av denne grunn, den brukes bare til å vanne rovdyrene, siden ved å mate på insekter dekker de deres næringsbehov. Den kan også brukes til å rengjøre laken.

Springvann

Det vil avhenge av området der vi bor. I prinsippet, hvis det regner mye, vil det være vann veldig, veldig lik regn, med normale mengder mineraler; ellers har den vanligvis mye kalsium, klor og natrium, som «herder» det. PH varierer derfor, så jeg anbefaler å måle den før du bruker den til vanning.

Vann fra sump, reservoarer, naturlige brønner …

Alle disse er veldig like. De har vanligvis en pH på 7 til 8, men den må analyseres før den brukes til vanning. Hver gang vi har muligheten til å ha vann fra vulkansk eller granittisk terreng, jo bedre siden vi får en renere væske som er mer egnet for planter.

Mineralvann

Vannplanter med slange

Det er den de selger pakket. Det er mange typer også: noen har en høyere konsentrasjon av salter enn andre. Imidlertid er det veldig interessant å bruke det som vanningsvann, bortsett fra prisen, selvfølgelig. PH er rundt 7, og hvis den har lite natrium, vil de vokse luksuriøst.

Hva syntes du om dette emnet? Hvis du trenger å vite hvordan du senker eller øker pH, klikk her.