Skip to content

Tyrkisk morbær (Broussonetia papyrifera)

10 de juli de 2021

De Broussonetia papyrifera den når vanligvis en høyde på opptil 15 meter og er preget av de forskjellige formene som bladene presenterer. Dette treet er ofte brukt siden eldgamle tider for papirfremstilling og produksjon.

Det er også kjent under navnet Papirmulbær eller tyrkisk morbær, opprinnelig fra den asiatiske regionen. For å lære mer om dette treet Broussonetia papyrifera det anbefales å lese følgende artikkel.

Kjennetegn

rare frukter av treet som heter Broussonetia papyrifera

De kommenterer at denne planten er veldig invasiv, men er det virkelig? Den har en høy landskapsverdi, dens vekst i rom som ikke er hjemmehørende i den for dens utvikling, har en tendens til å skade habitatet og oppfører seg som en slags påtrengende plante for økosystemet hvor den ble plassert.

Selve planten krever mange vannkilder, og dens rotsystem er ganske overfladisk, noe som gjør den følsom for sterk vind. Dette treet er veldig nyttig takket være dets ømme blader, så vel som skuddene gir mat til rådyr.

For eksempel og på øya Fiji barken brukes til de berømte «masi» stoffene, som pleier å være farget og dekorert med tradisjonelle øyemotiver for å gi opphav til ulike feiringer med dekorative elementer som er typiske for oppfinnsomheten.

Også brukes til å utdype og produsere tradisjonelle tekstilprodukter for en rekke seremonier fra fødsel til ekteskap.

Den indre strukturen til dette treet er en bark som består av robuste fibre som tillate generering av fibre som ligner på hamp og lin. Dette tillater produksjon av veldig motstandsdyktig papir.

I Japan ekstraheres også en fiber for samme formål fra dette treet. I Polynesia produseres en klut kjent som «tapa» hvor flere bruksområder for forskjellige formål er bevist.

Hovedegenskapene til denne planten kan oppsummeres nedenfor:

Den tilhører familien Moráceas og slekten tilhører Broussonetia, trær som består av syv arter som er svært ettertraktet for løvverk og blomster. De er hjemmehørende i Asia og har en veldig rask vekst med en høyde som varierer fra 6 til 15 meter. Kronen er underkuglet og fargen varierer fra mørkegrønn, frukten er ganske kjøttfull.

Barken på treet er brun i fargen og litt splittet, røttene er perleformede, så vel som jorda må være i samsvar med rustikk, sand, tørr og våt jord.

Dyrking av Broussonetia papyrifera

tre med røde frukter og blomster

Blomstring finner sted sent på våren og trives i kaldfølsomt klima. Den tilpasser seg også maritime klima. Multipliseringen skjer gjennom grønne stikklinger i sommersesongen og av frø om høsten.

applikasjoner

Som allerede nevnt tilsvarer bruken dekorativ, industriell bruk og blir sett på som skyggetre.

Fruktene er veldig rike og søte, og er veldig behagelige for smak. Når det gjelder kvalitet, vil dette variere avhengig av tretype. Fruktene kan smakes friske eller til og med tilsettes i desserter og konserver. I helsemessige tilfeller fungerer denne frukten som et vanndrivende middel og for mageproblemer.

Bladene på dette treet induserer svette, og hjelper også med å unngå diaré. Som poultices hjelper det mot hudproblemer og mot stikk.

På øya Hawaii det er vanlig å bruke saften som et mildt avføringsmiddel. I Kina bruker bladene og frukten det som en nyre- og lever tonic. Det antas også å forbedre synet. På samme måte hjelper det i problemer med tretthet og svakhet og problemer med leddene.

Det er også demonstrasjoner som refererer til at treet har visse deler som fungerer som antioksidanter. Har soppdrepende og antibakterielle egenskaper. De forsker for tiden på dette treets evne til å fjerne fregner eller vorter.