Skip to content

Ulike vanner for vanning, hvilken er den beste?

28 de juli de 2021

Et av de vanligste spørsmålene om hagearbeid er, hva er det beste vannet å bruke til vanning? Hvis du også stiller dette spørsmålet, ikke bekymre deg. Vi vil fortelle deg alt, vi vil til og med fortelle deg hvilket som er det beste vannet for å vanne visse planter. I tillegg vil vi gi deg noen generelle tips om vann til rett tid.

Og det er det, vanningsoppgaven virker lett, men … sannheten er at det ikke er få ganger det, eller vi overskrider, eller tvert imot lar vi underlaget tørke for lenge, med den påfølgende svekkelsen av vår elskede planter. Veksthastigheten avtar, de begynner å miste blader og / eller blomster … Hvordan unngå dette? For nå, fortsett å lese.

Petunia

Det beste vanningsvannet vil alltid være regn. Det er faktisk sterkt anbefalt at hvis vi har innendørs planter og hvis temperaturene er behagelige, tar vi dem ut til balkongen, terrassen eller terrassen slik at de bokstavelig talt blir våte takket være vannet som faller fra himmelen. Når regnet stopper, kan vi ta dem med hjem.

Men vi kan ikke alltid ha denne typen vann for å vanne planter, og det er her de andre vannene kommer inn, for eksempel: omvendt osmosevann, klimaanlegg, vann fra springen og destillert vann. Hver av dem har unike egenskaper som gjør dem nyttige for visse planter.

  • Osmose vann: Det er resultatet av mykgjøring av vannet, utført av omvendt osmoseutstyr. Det anbefales på det sterkeste for vanning av kjøttetende planter, men ikke så mye for vanning av acidofile planter på grunn av det lave mineralinnholdet.
  • Klimaanlegg vann: ligner på osmose. Veldig nyttig for vanning av kjøtteter, eller for å rengjøre støvet fra bladene til innendørs planter.
  • Springvann: Avhengig av hvor du bor, vil den ha en eller annen pH. Hvis det er høyt (høyere enn 6), vil det ikke tjene til å vanne acidofile planter, men du kan bruke det til å vanne planter som ikke trenger så lav pH.

Til slutt har vi det «modifiserte vannet» som ikke er noe annet enn vann som behandles hjemme (enten ved å legge dråper eddik eller sitron) for å senke pH.

Også, hvis vi har lite av en type vann og vi må vanne en type plante, vi kan blande dem uten problemer, fylle halvparten med for eksempel vann fra springen, og den andre halvparten med destillert vann. Blandingen vil tjene oss til å vanne kjøttetende planter og / eller acidofile planter.

Bonsai

Som vi har kommentert før, Det er viktig ikke bare å vanne med tilstrekkelig vann, men også å vite når du skal gjøre det.eller. Et triks som vanligvis aldri mislykkes er følgende: Hver gang du ikke vet om det er på tide eller ikke, setter du en tynn trepinne i gryten, og når du tar den ut, sjekk om den har kommet ut med mye jord festet eller ikke. Hvis det har kommet ut med mye, er det ikke nødvendig å vanne.

Et annet triks er å ta potten. Hvis den veier lite, er det fordi planten allerede har absorbert alt vannet og trenger mer. Selv om det ikke er veldig pålitelig, fordi det er et underlag som veier mer enn andre, anbefales det at du veier potten når du har vannet, og når noen dager har gått.

Hvis du kan flere triks, kan du gjerne kommentere dem. Og hvis du vil vanne automatisk og spare vann, ikke gå glipp av hvordan du bygger ditt eget drypp vanningssystem.