Skip to content

Urban hage

2 de juli de 2021

Hvem har aldri tenkt på å ha sin egen lille hage med forskjellige frukter og grønnsaker? Det er en billig og fersk måte å kjøpe disse matvarene på så viktig. I tillegg tillater det oss å sikre at de er hundre prosent økologiske, hvis vi ønsker det. Imidlertid har ikke alle en hage eller nok plass i den til å kunne plante disse grønnsakene. Men dette problemet har en løsning takket være den urbane hagen.

Urbane hager er i utgangspunktet potter som lar oss dyrke flere planter samtidig i et trangt rom. Med dem kan vi spare plass og samtidig plante grønnsaker uten å ha plass med jord i bakken. Uten tvil er det en fantastisk idé for ethvert hjem. I denne artikkelen skal vi snakke om de beste urbane hagene og hvordan du skaffer deg dem.

Best Den beste urbane hagen 🥇

Blant alle de urbane hagene ønsker vi å fremheve denne Khomo Gear-modellen for sine gode evalueringer fra kjøpere og dens praktiske. Det er en svart vertikal planter inkludert fire mørkebrune potter. Ved å ha totalt fire nivåer er denne urbane hagen ideell for balkonger og terrasser, siden den tar liten plass, men gir mer grønnsaker. Dimensjonene på dette produktet er som følger: 66 x 76,2 x 167,6 centimeter.

Fordeler

Takket være den vertikale strukturen, flere planter kan dyrkes i et veldig lite rom. Det er et godt alternativ for både balkonger og små terrasser. I tillegg er monteringen ganske enkel.

Ulemper

Noen kjøpere har klaget på hull for vannet i pottene, så de anbefaler ikke å vanne for mye eller ellers legge en bøtte under. Avhengig av hvor denne urbane hagen ligger, er det ikke ønskelig med et overskudd av vann i jorden.

Utvalg av urbane hager

Hvis vi ikke likte den beste urbane hagen som vi har nevnt ovenfor, skjer ingenting. Det er så mange flere alternativer på markedet. Vi kan finne forskjellige modeller med forskjellige størrelser og priser. Deretter vil vi kommentere de seks beste urbane hagene.

Prosperplast ESPA Urban Garden

Vi starter listen med å snakke om denne urbane hagen til Prosperplast. Det er et slags lite drivhus som tar liten plass. Takk til din fin design med lokk, Den passer både innendørs og utendørs. Den har god fuktighet og ventilasjonskontroll, noe som letter plantevekst. Bena er avtakbare. Dette produktet er tilgjengelig i antrasitt, kalk og grått.

PLANTAWA Dyrkingstabell

Så skal vi kommentere denne urbane hagen til Plantawa. Det er et rektangulært voksebord laget av sterkt og slitesterkt tre. Den inkluderer et nedre brett der vi kan lagre forskjellige gjenstander som verktøy, instrumenter og annet tilbehør for dyrking. Å være høy, øker det også komforten når du håndterer planter. I tillegg inkluderer dette produktet et geotekstilnett for å beskytte bordet mot tap av vann og fuktighet. Et annet aspekt å huske på er at har et FSC-sertifikat, som sertifiserer at treet som brukes til produksjonen kommer fra økologiske skoger. Dimensjonene til denne urbane hagen er som følger: 80 x 78 x 50 centimeter (høyde x lengde x bredde).

Catral 31090015 – Germin urbane hage

Også denne Catral-modellen kan ikke mangle fra listen vår. Det er en høy urbane trehage i tre som forenkler arbeidet med avlingen og lar den håndteres og behandles komfortabelt. Den har totalt seks rom som vil hjelpe oss med å skille plantene. I tillegg har den et brett nederst, ideelt for oppbevaring av gjenstander eller verktøy. Målene på denne urbane hagen er lik 80 x 60 x 80 centimeter. Dette produktet inkluderer et geotekstilnett for å holde landet.

SimonRack G07100220212602

En annen modell å trekke frem er denne fra Simonrack. Denne robuste urbane hagen i metall er belagt med blyfri pulverlakk, som forhindrer rust eller riper. I tillegg er den enkel å montere og er i en behagelig høyde for når vi vil behandle plantene. Den har en hylle nederst, ideell for plassering av verktøy eller andre gjenstander. Metallbrettet er perforert slik at komposten kan svette. Kapasitetsmessig er totalen på denne modellen 200 liter og veier 18,4 kilo. Det gir også beskyttelse mot bakken ved hjelp av plastføtter som unngår riper. En annen fordel som dette produktet tilbyr, er at Hjul kan legges til, og letter transporten.

AD-tjenester Urban Garden Grow Table med skuff og skillevegger

Vi kom nær bunnen av listen med denne urbane hagen fra AD-tjenester. I utgangspunktet det er et kultiveringsbord laget av tre. Det er veldig fordelaktig siden det er i en behagelig høyde å behandle plantene. I tillegg har den et brett nederst der vi kan plassere forskjellige gjenstander. Den har totalt ni rom som vi kan bruke til forskjellige grønnsaker. Når det gjelder dimensjonene, er disse følgende: 80 x 120 x 80 centimeter.

Click & Grow 9 Smart Garden 9

Til slutt skal vi snakke litt om denne Click & Grow-modellen. Det er en veldig moderne urbane hage som tilbyr flere fordeler og fasiliteter, noe som forklarer den høye prisen. Ved hjelp av en lavforbruk LED-lampe hjelper den veksten av planter. Grønnsaker introduseres gjennom kapsler og du må bare vanne dem. Denne urbane hagen inneholder ni basilisk kapsler, men du kan kjøpe flere typer planter separat. I tillegg tilbyr denne produsenten et program som gir ideer og tips for matlaging.

Kjøpsguide for en urbane hage

Det er flere aspekter som må tas i betraktning når du velger en urbane hage. Hvor mye plass har vi tilgjengelig og trenger vi? Hva er den urbane hagen som interesserer oss? Har vi råd til det? Vi vil diskutere disse store spørsmålene nedenfor.

Størrelse

Når vi vet hva vi vil vokse, dVi må se på plassen vi har tilgjengelig, og om det er nok å plante alt vi hadde tenkt på. Grønnsaker krever en viss plass og mengde land, så vi må være realistiske med mengdene vi kan vokse i det rommet vi har.

Materiale

Et annet aspekt å ta hensyn til er materialet siden den urbane hagen må være laget av værbestandige produkter. Blant dem er noen syntetiske stoffer eller forskjellige typer skog og metaller med en spesifikk behandling. Også på et dekorativt nivå må vi ta det i betraktning, siden en mer rustikk tremodell eller en mer moderne en kan være bedre, avhengig av møblene og designene som finnes i det urbane hageområdet.

Kvalitet og pris

Som ofte går kvalitet og pris hånd i hånd. Jo bedre materialet blir produsert og behandlet, desto høyere pris. Det samme gjelder størrelse. Likevel, vi kan finne urbane hager til alle priser i markedet. Utvalget av tilgjengelige alternativer er veldig bredt, så vi kan finne noe som passer lommene våre.

Hva kan dyrkes i en urbane hage?

Det er mange forskjellige modeller av urbane hager

I den urbane hagen kan vi dyrke et bredt utvalg av grønnsaker. Vi må ta hensyn til plassen de kan trenge for å vokse ordentlig og ikke dø. Av denne grunn er det sjelden man finner store frukter i små hager, som vannmeloner, meloner eller gresskar. Imidlertid er mange andre frukter og grønnsaker et godt alternativ for å plante på trange steder. Blant de mest populære er jordbær, cherrytomater, aromatiske urter, salat, etc.

Hvor får man kjøpt

I dag er mulighetene vi har for å tilegne oss forskjellige ting uendelige. Både fysiske virksomheter og internett gir oss mange muligheter. Vi skal kommentere noen av stedene hvor vi kan kjøpe en urbane hage.

Amazon

Først og fremst skal vi fremheve den flotte salgsplattformen Amazon. Fra sofaen vår kan vi kjøpe forskjellige produkter, for eksempel en hagehage, i tillegg til tilbehør vi trenger. Leveringene er vanligvis ganske raske, og retningslinjene for kjøperbeskyttelse er veldig strenge.

Leroy merlin

Et annet alternativ vi må kjøpe en urbane hage er å besøke et fysisk etablissement, som Leroy Merlin. Bortsett fra å se dem utsatt der og kunne ta dem med hjem samme dag, kan vi la oss gi råd fra eksperter. Hvis vi er nye i botanikkens verden, Å spørre fagfolk om råd gjør aldri vondt. Å dyrke planter kan være vanskeligere enn mange tror.

Brukt

Vi kan alltid velge å kjøpe en brukt grønnsakshage. Vi må imidlertid huske på det ingen garanti er inkludert, så vi må sørge for at alt er bra på forhånd.

Det blir mer og mer fasjonabelt å dyrke våre egne planter. Derfor er den urbane hagen et godt alternativ, siden den tar liten plass og er økonomisk overkommelig. Alt vi trenger på dette tidspunktet er litt tålmodighet, botanisk kunnskap og litt dyktighet med planter.