Skip to content

Ulike typer og stell i urbane hager

17 de juni de 2021

Naturen har dyden til å tilby oss mange fordeler. Mye av disse, vi kan finne dem i planteverdenen, der planter gir oss uendelige elementer som er egnet til konsum, som igjen, tilby forbrukeren flere fordeler fra et ernæringsmessig synspunkt.

Fra enkelt spiselige blader, selv de mest eksotiske fruktene, planter i dag utgjør mye av matkilden og medisin for befolkningen, og dette kan sees både i avanserte befolkninger, i de første verdenslandene og i de mest primitive urfolksetniske gruppene.

Typer urbane hager

urbane hjem hager

I denne forstand vil denne artikkelen snakke om urbane hager, en hjemmelaget mekanisme som lar brukeren nyte og hente ut ressurser som er egnet til konsum, kommer fra naturen og også, kan fås fra hjemmets enkle komfort. Noen definisjoner vil bli presentert som lar brukeren få en mer eller mindre konkret ide om hva hva er en urbane hage, samt klassifiseringen som eksisterer i dag av disse.

Noen av råd om materialer eller tips som er nødvendige for å utdype dem, og til slutt vil noen bli tilbudt tips for deg, på en slik måte at brukeren kan ta hensyn til den eksponerte informasjonen, slik at han kan praktisere den på en effektiv måte, og det er at urbane hager er laget for å erstatte hagehullet, på en slik måte at hagen dekker så mye som mulig alle de mulighetene den gir brukeren.

Frukthagene presenteres under forskjellige typer, det vil si at det er en klassifisering som er forklart av typen sted der disse kommer til å bli skapt, siden det i denne forstand ikke er nødvendig å lage en definisjon av hver enkelt, siden de bare starter fra det faktum at de er på stedet der navnet indikerer.

Typer av urbane hager som eksisterer er:

  • Vertikal urbane hage
  • Urban byhage
  • Balkong urbane hage
  • Urban terrasse hage
  • Urban hage frukthage
  • Urban felthage

Dette er typer urbane hager som vi i dag har i vårt ideerepertoar for å innovere hagen i hjemmets komfort.

Hva er menneskelige hager?

hva er urbane hager

Urbane hager er da en god strategi som brukeren bruker for å kunne generere en liten produksjon i hjemmet ditt, som vil lette tilgangen til mulige matvarer som kan være vanskelige i markedet ditt.

På samme måte vil brukeren praktisere strategiene han bruker til utføre planting og høsting av planter, som vil tillate deg å styrke dem. Likeledes vil den urbane hagen bety umiddelbar tilgjengelighet av noe grønnsak eller frukt generert i samme hjem og en del av fordeler som vi kan nyte gjennom urbane hager, er det store utvalget av frukthager som vi kan utvikle avhengig av sted.

Deretter vil vi presentere noen anbefalinger for å kunne lage urbane hager fra hjemmets komfort, noen tips vil bli gitt som brukeren kan ta hensyn til når han forbereder hagen sin.

Finn et passende sted

Først, vi må finne et passende sted for hagen vår, tar hensyn til aspekter som belysning, luftstrøm og / eller temperatur.

Generelt er det praktisk å bruke belysningssoner, der frukthagen kan nyte ca. 8 til 10 timer og i forhold til luftstrømmen, anbefales det at brukeren tar hensyn til at sterke luftstrømmer kan skade hagen vår, Av denne grunn anbefales det å undersøke intensiteten av vindstrømmer i området.

Hver gang vi starter en ny praksis, må vi gå gjennom visse retningslinjer, på en slik måte at vi blir nødt til å gjøre det overholde visse trinn Før vi gir resultatet og for å få fortgang i dette, starter vi vanligvis denne typen øvelser under enkle oppgaver. Av den grunn anbefales det at brukeren starter hagen sin gjennom enkle planter, at de bærer frukt så snart som mulig, og at de er lette å dyrke.

En gang etablert stedet og typen frø som vi skal plante i hagen vår, vil neste trinn være å lage vår blomsterpotte til hagen.

Deretter fortsetter vi med såing

plante og dyrke hjemme

For dette kan vi velge to plantealternativer, som er, så direkte i den urbane hagen, og omsetter den nødvendige pleie til frøet under utvikling i hagen.

Det andre alternativet svarer på mulighet for å så frøet i en beholder tidligere, på en slik måte at når den begynner å utvikle seg, overføres den til hagen for å gi opphav til de neste fasene av utviklingen.

I tilfelle å ha valgt det andre alternativet, må vi ta i betraktning at det trenger viss omsorg siden det er mulig å skade plantens røtter Ellers utfører vi overføringen med tilsvarende forsiktighet. Forslaget er å være ekstremt forsiktig når du lager overføring av frøet fra den midlertidige beholderen til den urbane hagen.

Velg et godt underlag

Det siste trinnet å vurdere er underlag, som ikke er noe mer eller mindre enn den typen land vi vil bruke til å lagre frøene til plantene våre.

Det viktige her er å vite hva slags planter vil vi plante, på en slik måte at det er mulig å definere hvilken type substrat vi vil velge, noe som skal bidra til utviklingen av frøene våre på en betydelig måte. Vi må da velge jordtype basert på hvilken type frø vi velger.

Pleie av urbane hager de er ikke komplekseFaktisk er de veldig enkle å gjennomføre, av denne grunn er det noen av dem.

Unngå fiendtlige klima

lage en hage i potter

Vi må være oppmerksomme på alle slags klima som kan påvirke utviklingen av hagen vår siden disse klimaene kan genereres i løpet av noen sesonger av året, enten på grunn av høye eller lave temperaturer.

Vi må være klar over hvilke forhold plantene våre trenger når de utvikler seg.

Konstant vanning

Som det kan være i tilfelle av alle planter, vi må holde plantene våre under konstant vanning, på en slik måte at de holder seg hydrert, en viktig grunn for deres utvikling.

Stadig årvåkenhet

plante frø til den urbane hagen

Det kan være vanskelig å tro, men våre planter kan være offer for et bredt utvalg av rovdyr, Av denne grunn må vi ikke ta blikket fra dem, og dermed unngå muligheten for å bli angrepet av noen av disse. På den annen side har vi sykdommene som planter kan være utsatt for, og vi må ha et ørnesyn i denne saken, siden mange sykdommer kan være forårsaket av tilstedeværelse av sopp eller av noen insekter selv.

Urbane hager omfatter et bredt spekter av fordeler, men i sin tur trenger de viss omsorg, som ethvert levende vesen, på en slik måte at vi må utdanne oss i det som refererer til stell, dyrking og høsting av urbane hager, en mekanisme som lar oss nyte naturen fra hjemmet vårt.