Skip to content

Utvalg av dekorativ sitrus

14 de juli de 2021

Når vi snakker om sitrus, det vil si appelsin, mandarin, sitron og andre, har vi en tendens til å tenke på dem som frukttrær. Ikke noe mer. Planter som produserer frukt som er egnet til konsum. Men … hva om jeg fortalte deg at de i tillegg til at de kan hjelpe oss med å dyrke dekorasjonsverdien til hagen eller terrassen vår?

Ja absolutt. Disse trærne kan ikke bare være i en frukthage, men de kan også være en del av områdene der vi normalt ikke ville plassert dem. Og for prøve, her er et utvalg av dekorativ sitrus.

Hva er en sitrus?

Sitroner, frukten av sitrontreet

Først av alt, la oss se hva en sitrus er. Det er mer enn sannsynlig at vi kan flere typer, og at vi til og med har noen, men ordet »sitrus» brukes ikke mye, kanskje vi ikke vet hva det betyr. Det er på tide å løse dette spørsmålet.

Uttrykket «sitrus» refererer til trær og frøplanter av den botaniske slekten Citrus. Disse plantene er eviggrønne (det vil si de forblir eviggrønne) som når en høyde på mellom 5 og 15 meter. Men den mest bemerkelsesverdige funksjonen er det fruktene eller fruktene har et høyt innhold av vitamin C og sitronsyre, som er det som gir den den særegne syrlige smaken.

Og nå som vi vet dette, la oss gå videre til det som sannsynligvis interesserer oss mest: dekorativ sitrus.

Sitrus hageliste

Mandarin

Sitrus reticulata eller mandarintre i en hage

Mandarinen, hvis vitenskapelige navn er Sitrus reticulata, er et tre innfødt til de tropiske områdene i Asia som når en høyde på ca 6-7 meter.

Kronen er rund, ganske tett, sammensatt av ovale blader som er omtrent 7-8 cm lange. Blomstene er små, men veldig duftende.

appelsintre

Dverg oransje prøve

Appelsintreet, hvis vitenskapelige navn er Citrus x sinensis, er et tre som er hjemmehørende i India, Pakistan, Vietnam og sørøstlige Kina. Det er populært kjent som naranjo, naranjero eller søt appelsin og når en høyde på ca 13 meter, selv om det i dyrking vanligvis ikke er lov å overstige 5-6m.

Den har en normalt rund eller, sjeldnere, pyramidekopp. Bladene er ovale og måler 7 til 10 cm. De vakre hvite blomstene, kalt appelsinblomst, er veldig duftende.

Bitter appelsintre

Sitrus aurantium tre, det bitre appelsintreet

Det bitre appelsintreet, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x aurantium, er et hybridtrær mellom Citrus maxima og Citrus reticulata hva når en høyde på 7 til 8 meter. Det er populært kjent som sur appelsin, bigarade oransje, andalusisk oransje, Sevilla oransje, kasserer oransje og valp oransje.

Den har en veldig tett rund krone bestående av elliptiske blader 5 til 11 cm lange. Blomstene er hvite og veldig duftende. Fruktene, som det populære navnet antyder, er ikke spiselige.

Grapefrukt

Grapefrukt tre på en uteplass, der det ser flott ut

Grapefrukten, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x paradisi, er en trefrukt av en naturlig hybrid produsert i plantasjene i Det karibiske hav rundt det syttende århundre. Det er populært kjent som pomelo, grapefrukt, grapefrukt eller grapefrukt, og når en høyde på 5 til 6 meter.

Den har en avrundet og ikke veldig tett krone dannet av enkle og ovale blader mellom 7 og 15 cm lange. Blomstene er duftende, hvite eller lilla i fargen.

Lime tre

Citrus aurantiifolia prøve i en hage

Kalketreet, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x aurantifolia, er et hybridtrær av Sitrus micrantha x Citrus medica oppstod i Sørøst-Asia at når en høyde på ca 6 meter.

Utseendet minner veldig om appelsintreet: rund eller pyramidekopp, intense grønne blader og fruktens form, men sannheten er at likhetene deres ender der. Fruktene av lindetreet kan være fra grønt til gult og mer eller mindre sure avhengig av sorten.

Sitrontre

Sitrontre, et veldig interessant frukttre for hager

Sitrontreet, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x limon Det er et tre innfødt til Assam, en region i det sørøstlige India, Nord-Burma og Kina. Det er populært kjent som sitrontre eller sitrontre. Nå en høyde på 4-5 meter.

Den har en rund krone som til og med kan parasolliseres ved beskjæring. Bladene er enkle og måler ca 5-10cm. Den produserer små, men sterkt parfymerte hvite blomster og frukt som, selv om de ikke kan konsumeres direkte, er veldig nyttige for søte retter.

Hvilken pleie trenger de?

Vakker sitrusblomst, ideell for en vakrere hage

Likte du disse sitrusfrukter? Du hadde sikkert sett dem en gang i barnehagene, men du kjøpte dem ikke fordi du trodde de bare kunne være i en frukthage, men nå som du vet at de også er veldig prydplanter, hvis du vil skaffe deg et eksemplar -eller flere – vi anbefaler å gi følgende pleie:

 • plassering: ute, i full sol.
 • Land:
  • Gryte: det må være et universelt kultursubstrat blandet med 30% perlit. Det anbefales å legge et første lag med leire eller vulkansk leire slik at dreneringen blir perfekt.
  • Hage: de vokser i litt sure, løse jordarter. I kalkstein vil det være nødvendig med regelmessig tilførsel (hver 15. eller 20. dag) av jernsulfat.
 • Irrigasjon: hyppig, spesielt om sommeren. Vanligvis vil den vannes 3-4 ganger i den varmeste sesongen og hver 5-6 dag resten av året. Bruk vann uten kalk eller ikke veldig hardt.
 • Abonnent: fra vår til tidlig høst må den betales med en organisk kompost, som pulver hvis den er plantet i bakken eller væske hvis den er pottet. Guano er et veldig godt alternativ siden den er rik på viktige næringsstoffer for vekst og blomstring, som fosfor.
 • Beskjæring: på slutten av vinteren kan tørre, syke eller svake grener fjernes. I tillegg kan de som er overgrodd trimmes, noe som gir treet et «vilt» utseende.
 • Planting eller transplantasjonstid: om våren, når risikoen for frost har gått. Hvis den er pottet, må den transplanteres hvert 2-3 år.
 • Rustikk: Det vil avhenge av arten, men generelt støtter det kulde og frost ned til -4 ° C.

Og med dette er vi ferdige. Hva syntes du om denne artikkelen? Jeg håper virkelig at det tjener slik at hver gang vi kan se disse fantastiske trærne i hagene, på terrassen eller til og med på balkongene, så vel som selvfølgelig i hagene. De er veldig vakre og enkle å ta vare på: med kunnskapen om at jeg har gitt deg, vil du kunne nyte dem fra første dag, forsikrer jeg deg.