Skip to content

Utvalg av tørkebestandige frukttrær

21 de juli de 2021

Vann er den grunnleggende maten for livet. Alle av oss her trenger det for å eksistere, inkludert planter. Selv om vi finner en større konsentrasjon av dem både i de fuktige tropiske skogene og i skogene i tempererte regioner, er virkeligheten at hvis vi ønsker å finne tørkebestandige frukttrær, er det best å se på de de har i nabohager., eller kom til bloggen for informasjon 😉.

Det er mange frukttrær som ikke trenger mye vann for å kunne vokse, utvikle seg og bære deilig frukt. Som for eksempel de som vi foreslår nedenfor.

Johannesbrød

Algarrobo voksen

Johannesbrødetreet, hvis vitenskapelige navn er Ceratonia siliqua, er et eviggrønt tre innfødt i Middelhavsområdet som vokser til en høyde på 5-6 meter. Fruktene, johannesbrødbønnene, modnes om sommeren og nesten uten vann. Dette er en fantastisk plante som, med en bred krone, ender opp med å gi veldig god skygge. Den støtter godt kulde og frost ned til -10 ° C.

Mandel

Prøve av Prunus dulcis eller mandeltre

Mandeltreet, hvis vitenskapelige navn er Prunus dulcis, Det er et løvfrukttre som er hjemmehørende i Vest-Asia og Kaukasus, selv om det også finnes i hele Middelhavsområdet fordi romerne spredte det over hele territoriet på sin tid. Det er en veldig vakker art som når en høyde på maksimalt 7 meter og produserer frukt (mandler) som modnes om høsten.. Det motstår tørke godt, men liker å motta minst en ukentlig vanning om sommeren. Tåler kulde ned til -5 ° C.

Granateple

Granateple frukt

Granateple, hvis vitenskapelige navn er Punica granatum, er et eviggrønt frukttre innfødt i Middelhavsregionen og Vest-Asia. Frukten modnes ferdig om sommeren, på hvilket tidspunkt de høstes. Den når en høyde på 5-6 meter, og kan forgrene seg fra veldig lav. Det er veldig motstandsdyktig mot tørke, siden det kan leve med en eller to ukentlige vanninger fra det andre året, som vil være når røttene allerede har utviklet seg nok og planten har tilpasset seg. Det er veldig interessant, ikke bare for fruktene, men også for dets rustisitet: det støtter opptil -10 ° C.

Fikentre

Figentre med fiken

Fiken, hvis vitenskapelige navn er Ficus carica, er et løvfrukttre innfødt til Middelhavsområdet som bærer frukt mot sensommeren / tidlig høst. Med en høyde på ca. 5 meter er det en fantastisk og motstandsdyktig plante som støtter høye temperaturer (opptil 40 ° C), mild frost (ned til -5 ° C) og selvfølgelig tørke. Når du først er etablert, noe du vil oppnå det andre året, vil det være nok til å vanne den to ganger i uken om sommeren og hver 6-7 dag resten av året.

Oliven

Olea europaea, kjent som oliventre

Oliventreet, hvis vitenskapelige navn er Olea europaea, er et eviggrønt frukttre som også er hjemmehørende i Middelhavsområdet. Det er et tre som over tid ender opp med en stamme på nesten 1 meter i diameter, full av arr og sprekker som gir den en utrolig dekorativ verdi. I tillegg er det en av de plantene at det ikke betyr noe å vanne dem fra det andre året, siden de tar vare på seg selv med regnet som kan falle (at ja, minst 350 mm årlig nedbør må registreres). Som om det ikke var nok, støtter den frost ned til -10 ° C. De deilige oliven høstes om sommeren.

steinfuru

Pinus pinea, steinfuru

Selv om bartrær og trær har fulgt forskjellige evolusjonsveier (for eksempel tilhører gruppen gymnospermer, mens sistnevnte er angiospermplanter bortsett fra Ginkgo biloba) blir ofte klassifisert som trær, og siden steinfuru produserer pinjekjerner som er spiselige, ønsket vi ikke å overlate det til oss selv. Dette er en furu som vokser i Middelhavsområdet, og som bærer frukt om sommeren.

Den tåler vind og saltvann, høye temperaturer og kan tilpasse seg å leve med lite vann. Og ja også motstår frost, opp til -12 ° C.

Kjenner du andre tørkebestandige frukttrær?