Skip to content

Vanlige hagearbeidsfeil (og hvordan du kan unngå dem)

23 de juli de 2021

Hagearbeid er spennende. Å være i direkte kontakt med plantene og jorden er noe utrolig, noe som får deg til å føle deg veldig bra ved å få deg til å tenke på bare én ting: plantevesenene du har ansvaret for. Men vi kommer ikke til å lure deg: hagefeil er veldig vanlig, spesielt når du begynner.

Imidlertid er de enkle å unngå; og det er det, selv om det er sant at opplevelsen til slutt er den som gjør at til gartneren, det skader ikke å få hjelp, ikke sant? Så nedenfor vil du oppdage Vanlige hagefeil og hvordan du kan unngå dem.

Dårlig utvalg av arter

Azalea i blomst

Når vi går i en barnehage er det veldig enkelt at vi er overrasket over mangfoldet av planter som finnes, og at vi ønsker å ta med hjem. Men… husk at ikke alle krever samme pleie siden de kan komme fra veldig forskjellige steder.

Derfor, det er viktig at vi tar hensyn til klimaet i vårt område, de eksisterende forholdene på stedet der vi ønsker å sette anlegget, og selvfølgelig behovene til selve grønnsaken.

Ikke betal

Organisk gjødsel for planter

Alle planter, uansett om de er i jord eller i en gryte, trenger å mate gjennom hele vekstsesongen, som vanligvis sammenfaller med vår- og sommersesongen, og varer til høsten i klima med mild frost, eller kan vare praktisk talt hele året i tropene der regnet er rikelig.

Dette betyr at de trenger regelmessig tilførsel av næringsstoffer for å kunne vokse og utvikle seg ordentlig, en oppgave som er veldig enkel å utføre siden vi i dag har gjødsel for nesten alle typer planter 🙂.

Vann dårlig

Vanne plantene.

Kontroll av vanning er den aller vanskeligste å oppnå. Mange ganger tror vi at vi ikke vanner det nok, eller at vi tvert imot gir det mer vann enn nødvendig, og til slutt ødelegger planten og dør til slutt.

Også. Vi kan redusere risikoen for at disse problemene oppstår hvis:

  • Vi sjekker fuktigheten i jorden før vanning: for å gjøre dette, bare sett inn en tynn trepinne i bunnen og se hvor mye jord som har festet seg til. Hvis det kommer nesten rent ut, kan vi vanne.
  • Vi bruker et underlag som drenerer godt– En veldig kompakt jord lar ikke overflødig vann renne, noe som får røttene til å råtne. Her har du mer informasjon om underlag.
  • Vi våter ikke bladene eller blomstene: når vi vanner, trenger vi bare å vanne jorden, ellers kan planten brenne og / eller råtne.
  • Vi vanner på ettermiddagen: på denne måten vil vi forhindre at vannet fordamper for raskt.

Upassende sted

Cycas revoluta

Planter trenger lys for å vokse, men dette kan føre til forvirring. Noen ganger kjøper vi en og legger den direkte i solen, noe som gjør vondt fordi den ikke er vant til den (med mindre den har vokst ute uten beskyttelse mot direkte lys). Cycas, kaktusene, de fleste palmetrærne, hagebrukene, … alle disse plantene må utsettes for stjernekongen. Men, Hvordan gjøre det uten å brenne?

Det ideelle er gradvis akklimatisere dem. Således kan vi for eksempel i løpet av en periode på fem måneder forlenge tiden hvor direkte sol treffer dem med en time, med start på våren eller høsten, det er når solstrålene er mindre direkte.

Med disse tipsene kan vi nyte pottene og hagen uten å måtte bekymre oss, eller ikke for mye excess.