Skip to content

Vanligste skadedyr av innendørs planter

28 de juli de 2021

Planter, selv om de er innendørs, kan dessverre også bli påvirket av mange plager og sykdommer, spesielt hvis forsvaret til selve planten er lavt eller hvis det ikke mottar nødvendig pleie. Det er derfor det er veldig viktig å vite hvilke vekstforhold hver art trenger, og prøve å gi dem for å sikre at den er sunn.

Når vi snakker om inneplanter, snakker vi om planter med generelt tropisk opprinnelse, som ikke tåler kalde vintre. Det mest passende stedet for de fleste av dem er i et rom med mye lys og borte fra trekk. Når dette er kjent, hender det noen ganger at noen av skadedyrene som vi vil diskutere nedenfor, vises på grunn av en feil eller uforsiktighet.

Bomullsmeldyr

Bomullsmeldyrlarver

De bomullsmelkeblomst De er insekter med et bomullsmessig preg når de er voksne, kan skade plantene mye, selv i veldig alvorlige tilfeller kan de drepe det. De vises i varme årstider, mellom vår og sommer, men vi kan også se dem om høsten, selv om vinteren hvis vi lever i et varmt klima. De suger insekter, det vil si at de klamrer seg til grener, blader og / eller stilker, og ved hjelp av spesielle organer trekker de ut saften fra planten. Unge skudd som utvikler seg om våren er veldig sårbare. Men vi kan også finne den i røttene, mellom grener, … kort sagt gjennom hele planten.

Behandlingen er vanligvis middels til lang, siden de er insekter som er veldig motstandsdyktige mot tradisjonelle produkter. Den består i å bruke et spesifikt insektmiddel for melkeboller i alvorlige tilfeller, eller bruke såpevann i mildere tilfeller. Hvis vi bare ser noen få, kan de fjernes for hånd.

Bladlus

Bladlus

De bladlus de blir alltid ledsaget av maur. Det er svart som sett på bildet over, og også grønt. De er små insekter, mindre enn 0,5 cm lange. De favoriseres av tørrheten og varmen i miljøet. Vi kan se dem i knopper, blomster, unge skudd …

Behandlingen består i å bruke et systemisk insektmiddel, det vil si at planten absorberer det og insektet, prøver å absorbere plantens saft, dør. I alvorlige tilfeller er det beste middelet å beskjære de berørte delene, kaste dem og bruke insektmiddel.

Hvit flue

Hvit flue

De Hvit flue Det er et lite hvitt flygende insekt som i alvorlige tilfeller kan være ledsaget av den dristige soppen. I planten ser vi eggene som er avsatt på bladets underside. Vi kan også vite at du har dette skadedyret når det vises en slags hvit sky når du flytter bladene.

Behandlingen består av å bruke et flytende insektmiddel, bløte bladene godt. Det tar vanligvis to eller tre applikasjoner til vi klarer å eliminere skadedyret.

Rød edderkopp

Rød edderkopp

De Rød edderkopp Det er en liten rød eller brun midd som danner en slags edderkoppnett på den berørte planten. Vi finner dem i alle slags planter: pryd, hagebruk, hage osv. De reproduserer veldig raskt og i stort antall, og det er derfor det er vanlig at det som i begynnelsen syntes å være et mildt angrep, til slutt forverres det.

Behandlingen består i å påføre flytende insektmiddel over hele planten i alvorlige tilfeller. I milde tilfeller kan du bruke såpevannsspray som fukter hele grønnsaken.

Til slutt er det viktig å vite at hvis vi har en syk plante eller vi tror det kan være, vi vil skille den fra de andre slik at de ikke blir berørt. De er insekter som reproduserer veldig raskt og i stort antall, og de går like raskt fra en plante til en annen. Det er like lurt å alltid følge anbefalingene fra produsenten av insektmidler for å unngå problemer.

Hvis du er i tvil, kan du ta et blad eller den berørte planten din til det pålitelige barnehagen, og de kan gi deg råd om hva du skal gjøre for å gjenvinne helsen, siden ikke alle insektmidler kan tjene på samme måte for å eliminere alle skadedyr.