Skip to content

Vannhyacinten, en invasiv plante?

26 de juli de 2021

Når du leter etter damplanter, finnes det en rekke alternativer du kanskje ikke har kjent før. En av dem er Vann hyasint, a flytende vannplante den har blader med en veldig skinnende grønn farge, brede og avrundede.

Denne arten legger til en rekke alternativer du har når du vil dekorere en vannkropp med attraktive planter som kan tilpasses denne typen miljø.

Flytende plante

Vann hyasint

De Vann hyasint er dermed en veldig levedyktig plante for dammer, a flerårige arter og med reduserte dimensjoner som har form av en rosett og støttes takket være de flytende stilkene som inneholder luft. Blomstene er pigg og vises i sommersesongen, og har en myk fiolett eller lilla farge med gule flekker.

Anlegget er også kjent som Camalote eller Azolla selv om dens vitenskapelige navn er Eichhornia crasippes, å være en del av familien Pontederiaceae. Slekten består av syv arter av flerårige og semi-flerårige planter, alle flytende, det vil si at de ikke trenger å forankre røttene til bunnen.

Spesifikasjoner

Camalotes

Innfødt til Sør-Amerika, Det er en veldig hyppig art som finnes i ferskvann i rolige elver. Det er en plante som også er interessant å innlemme i dammen, siden den hjelper til med å redusere overflødig næringsstoffer som er i vannet og absorberer dem med røttene. Til tross for denne dyden har den i Spania blitt erklært en invasiv art, og det er derfor dyrking av den er forbudt, selv om dette ikke skjer i andre deler av verden. I tillegg er det innenfor listen designet av International Union for the Conservation of Nature of the 100 mest skadelige invasive fremmede arter i verden.

De Vannhyacint må være i solen eller være på halvskyggelige steder. Det er følsomt for frost og veldig lave temperaturer. Multipliseringen skjer gjennom små frøplanter, og det beste habitatet for denne arten er et utendørs sted, i et miljø med friskt, varmt og rolig vann.