Skip to content

Vårblomst (Arum italicum)

8 de juli de 2021

Anlegg Arum italicum skiller seg ut for å være en fanerogamisk art som er innenfor familien Araceae, som populært kalles Aro, Tragontino eller Flor de Primavera, etc. Det er en urteaktig, livlig, rhizomatøs og flerårig plante som vokser ca 25-40 cm og har et horisontalt rhizom på ca. 2 cm.

Kilde

Arum italicum plante som vokser vilt

De Arum italicum består av en plante som er hjemmehørende i både Sentral-Asia og Middelhavs-Europa, som er ganske vanlig å finne det i veier, hekker og banker. Imidlertid kan det sies at denne fanerogamiske arten er preget av bebodde hager, skog og skyggefulle områder rundt Middelhavsområdet.

Vårblomstegenskaper

Det er en flerårig, kjøttfull, urteaktig og livlig, som spirer fra en knoll og har kapasitet til å nå rundt 60 cm høy, men vanligvis har de fleste prøvene en tendens til å variere mellom 20-40 cm.

Arum italicum, også kjent som vårblomst, er levert av store basalblader, sagittat og lansettformet, uten stengler, med divergerende lapper og lange petioles, som normalt er hvite rundt den øvre overflaten og en gulgrønn tone på undersiden, med hvite flekker eller striper.

Det samme de er vanligvis omtrent 25 cm lange og en spydlignende form som blir født gjennom høsten, etter at frukten modner, og visner eller tørker ut i det øyeblikket blomstene blir født på nytt.

Det skal bemerkes at blomstene vanligvis er små, med en gulaktig spadiks, som i noen tilfeller er farget med lilla; og som kan gjettes fra det populære navnet, Arum italicum den blomstrer normalt midt på våren. Tilbyr frukt bestående av bær, gruppert i en enkelt klynge, som i begynnelsen er grønne og deretter blir røde; Det må sies at selv om de kan være hyggelige å se på, er de røde bærene giftige for mennesker.

Bruk av Arum italicum

Dekorativt

det er mulig bruk vårblomsten til å utvikle skogkledde rom hvis formål er helt estetisk eller for å gi litt privatliv og skape grønne vegger som gir privatliv ved å ha litt støtte eller tidligere installert gjerde.

Terapeutikk

Selv om det er mulig å bruke denne planten til terapeutiske formål, er sannheten at på grunn av dens høye nivå av toksisitet, spesielt i området med knoll og blader, husholdningenes bruk er vanligvis ikke tilrådelig.

Menneskelig fôring

Knollen til denne planten har blitt brukt som menneskelig mat i La Gomera (Kanariøyene), særlig i perioder med knapphet; forberede det på forskjellige måter og skifte vannet flere ganger for å redusere giftig holdbarhet som den teller med og som forårsaker stor bitterhet.

Medisinsk

Jordstammen av denne planten brukes vanligvis til medisinske formål; Det er imidlertid viktig å merke seg at det kan bli giftig, men når det utsettes for varme, forsvinner dets toksisitetsnivå. Uansett, bruken av den må alltid utføres under tilsyn av en spesialist og du må sørge for å være spesielt forsiktig hele tiden mens den brukes.

På samme måte skiller rhizomet seg ut på grunn av de gode egenskapene det gir når det brukes som slimløsende middel, slik at det kan stimulere avstengning i tilfelle bronkitt, forkjølelse og noen andre patologier relatert til luftveiene. Og en mindre vanlig bruk av det er vanligvis som en slags rensing. I dette tilfellet, nøye behandling er nødvendig, uten å glemme at rhizomet kan være giftig ved ikke å lage det godt før det svelges.

lett stell vill plante

På sin side har knollen blitt brukt som en behandling for å lindre tannpine, og påføre vannet som er oppnådd etter avkoket direkte på det berørte området. Tilsvarende i Formentera, Gerona og Mallorca Det har blitt brukt som et godt smertestillende middel og betennelsesdempende ved behandling av revmatisme, blåmerker eller blåmerker og muskelsmerter, og påfører både bladene og de tidligere knuste fruktene som en salve.

De Arum italicum Det er vanligvis helt motløs når du gir det annen bruk internt, siden selv om det har blitt tilskrevet mange andre bruksområder innen behandlingen av magesår, er sannheten at på grunn av den toksisiteten den har og på grunn av effektene som er motvirkende at den er i stand til å generere, anbefales ikke dette anlegget.

Dyrking og stell

Arten Arum italicum har en tendens til å utvikle seg bedre når den dyrkes i jord som har en Nøytral, sur eller alkalisk pH; dessuten kan den underjordiske delen vokse kraftig ettersom den er i støtter som har leire, sand eller lerete tekstur, siden de vanligvis er i stand til å forbli mest fuktige.

Med tanke på dette vil det være nødvendig å justere risikoen i et mellomliggende punkt (prøver å sørg for at jordfuktigheten forblir stabil), og ta hensyn til visse faktorer, for eksempel temperatur, underlagsstruktur, fuktighet og soleksponering, blant andre.

I forhold til belysningsbehovet til Arum italicum, er det mulig å påpeke at det er det et lite krevende anlegg og som kan være plassert i helt skyggefulle rom, med halvskygge eller mye skygge og til og med, på steder der de er direkte utsatt for solen, uten at dette påvirker deres utvikling.

Når det gjelder motstandsdyktighet mot ugunstige forhold, kan det nevnes at minimumstemperaturområdet som vårblomsten er i stand til å tåle består av de som er i sone 6, slik at den til og med tåler frost godt.

På samme måte bør det sies at selv om det vanligvis dyrkes i fuktige og skyggefulle rom i hager, for eksempel i undervekster, er sannheten at dette kan også dyrkes i potter, selv om det i dette tilfellet er nødvendig å sørge for å beskytte det gjennom tørre blader.

I tillegg må de ha en rik og myk jord sammensatt av 1/3 hagejord, en annen av torv og en av sand. Det er viktig å vanne den med jevne mellomrom, men pass på at du ikke lager pytter på bakken. I tilfelle du dyrker den inne i hagen, vil det være nok gjødsle jorden med litt gjødsel og tilsett noen få doser mineralgjødsel.

Plager og sykdommer

grønne blader og tykke stilker

Arum italicum er preget av å være en plante som har en stor motstand ikke bare mot skadedyr, men også til sykdommer som ofte rammer hager, så du trenger bare å være oppmerksom på vanning for å unngå sølepytter og mulig forekomst av snegler. I tillegg kan det bli påvirket av kokos og bladlus skadedyr eller til og med sopp.