Skip to content

Våre favorittfilodendronvarianter som lyser opp hvert rom

14 de juli de 2023

Potteplanter tilfører noe spesielt til ethvert rom. Vi er delvise med lite vedlikehold, lettstelte potteplanter med livlige bladfarger og mønstre. Filodendron er noen av våre mest pålitelige og langlevde. De vokser vanskelig under de fleste innendørsforhold, noe som gjør dem ideelle for omgivelser med lite lys. De fleste trives ikke i sterkt, direkte lys, men klarer seg bedre – og vokser seg buskete i stedet for langbenet – i sterkt, indirekte lys. For mye vann er kryptonitt for disse potteplantene. De skal bare vannes ved behov. Når de øverste jordlagene føles tørre, er det en god indikasjon på at planten kan ha behov for vann. Alle trenger en filodendron – bare pass på å holde dem unna barn og kjæledyr på grunn av deres giftighet. Enten de er plantede potter eller hengende kurver, vi bare elsker å se dem.

  1. Heartleaf Philodendron

(Philodendron hederaceum) – Denne vakre, dypgrønne filodendronen har hjerteformede blader og trives i lave til lyse nivåer av indirekte lys.

Birkin

2. Birkin Philodendron

(Filodendron «Birkin») – Denne trendy, hurtigvoksende potteplanten har fantastisk variert, dypgrønt løvverk med delikate gule og hvite striper. Den kan bli ganske stor; under de rette forholdene vil den nå 3 fot høy og bred.

3. Brasil Philodendron

(Philodendron hederaceum «Brasil») – Denne hjertebladsfilodendron-kultivaren har nydelige gul-og-grønne blader på rosa stilker. Den vokser i en kaskade og er ideell for oppheng av kurver.

4. «Lemon Lime» Philodendron

(Philodendron hederaceum «Lemon Lime») – Denne vinfilodendronen har iøynefallende chartreuse-løvverk som modnes fra gult til lime. Neonbladene gir en punch til enhver potteplantesamling og minner om en annen favoritt potteplante, pothos.

Philodendron

5. «Burle Marx» Philodendron

(Filodendron «Burle Marx») – Denne iøynefallende filodendronen er en liten plante som har store, blanke, hjerteformede blader. Det er en relativt sol- og tørketolerant planting. Elsker du filodendron like mye som oss? Hva er din favorittvariant?