Skip to content

Veiledning for å lage dine egne hybrider

27 de juli de 2021

Siden menneskeheten begynte å dyrke sine egne planter, har den alltid valgt de som gir bedre kvalitet og større mengde frukt eller de som hadde større motstand mot skadedyr og / eller sykdommer. For øyeblikket, takket være den spesielle »bom» av prydplanter, er det også lagt stor vekt på utvalg av de vakreste eksemplarene.

For det, prøver hybridiserer for å skaffe enda mer slående arter. Men hvordan gjør de det?

Hybrid av Aloe perfoliata

Før vi går inn i emnet, la oss se hva ordet «hybrid» betyr. Vel, dette ordet har du sikkert hørt eller lest på forskjellige steder. Det er et vesen som kommer fra krysset mellom to arter som tilhører samme eller forskjellige slekt (som er identifisert av det første ordet i det vitenskapelige navnet på planten). For eksempel kan vi krysse Prunus dulcis (mandeltre) med Prunus cerasifera (kirsebær) for å få en Prunus med egenskaper både mandel og kirsebær. For et bestemt nivå er disse kryssene det enkleste å gjøre, men hvis vi hadde riktig materiale, kunne vi selvfølgelig krysse to forskjellige planter, som tilhører samme familie.

Denne gangen skal jeg gi deg råd om de første, det vil si om hvordan du lager dine egne hybrider på den enkle måten og uten komplikasjoner.

Fuchsia

For det du trenger å vite det vitenskapelige navnet på de to plantene hva vil du krysse. Hvis kjønnet er det samme, er alt du trenger å gjøre å vente på at begge skal blomstre. Når blomstene er vidåpne, med en liten børste eller med en vattpinne fra ørene, før du den gjennom den ene blomsten, og umiddelbart etterpå gjennom den andre. For å øke sjansene for suksess, kan du plassere de to plantene i et uventilert rom og utføre denne handlingen.

Hvis det er snakk om palmer eller trær av betydelig størrelse, blir det vanligvis gjort etter å ha pollinert blomstene. dekk blomsterklyngen med en pose gjennomsiktig til vi ser at fruktene modner.

Så lett! 😉