Skip to content

Veiledning for appelsintre

25 de juli de 2021

De appelsintrær De er noen av frukttrærne som dyrkes mest i frukthager: De vakre hvite blomstene, de lange mørkegrønne bladene, størrelsen og selvfølgelig deilige frukter gjør dem til utrolige planter. Og det er at i tillegg produserer et enkelt eksemplar så mange appelsiner at det kan mate en familie uten å måtte skaffe seg mer.

Men jeg kommer ikke til å lure deg, for det er det nødvendig å gi dem en rekke forsiktighet slik at innhøstingen er utmerket. Vil du vite hvilke er de?

Sitrus aurantium

Appelsintrær er eviggrønne frukttrær med vitenskapelig navn Sitrus sinensis. De er hjemmehørende i Kina og Indokina, og vokser til en høyde på ca 7 meter, men hvis pleien er veldig god og de ikke beskjæres, kan den overstige 9 meter. For å få dem perfekte, anbefales det å dyrke dem i et varmt klima, der minimumstemperaturen er -4 ºC eller høyere, og gi dem følgende forsiktighet:

  • plassering: full sol. De må plasseres i et område beskyttet mot vinden, spesielt mot saltvann.
  • Jord eller underlag: vokse uten problemer i leirejord. Men hvis vi har dem i potter, må vi bruke underlag som har god drenering, for eksempel 60% mulch eller kompost + 30% perlit + 10% vulkansk leire (for å legge det som første lag, inne i potten).
  • Irrigasjon: hyppig om våren og sommeren. Det anbefales å vanne hver 3-4 dag, og suge jorden godt.
  • Abonnent: det er veldig viktig å betale dem. Vi vil bruke organisk gjødsel, som sauegjødsel eller flaggermus eller pingvinguano. Det er også veldig interessant å gjødsle med tangekstraktgjødsel for sin næringsrikdom, men det bør ikke misbrukes siden det er veldig alkalisk.
  • Beskjæring: hvert 3-4 år, mot slutten av vinteren, rengjøring av midten av trærne.
  • Skadedyr: gruvearbeidere, hvitløk, edderkoppmidd og hvitflue. For å forhindre dem kan det behandles med insektdrepende olje i løpet av høsten og vinteren, og resten av året med Neem Oil eller parafinolje.
  • Sykdommer: de kan smittes av sopp som Phytophthora, eller av virus eller lignende, som tristhetsvirus eller psoriasis. For å unngå dem, må du unngå overvann, og gjøre forebyggende behandlinger om våren og høsten med naturlige soppdrepende midler, som kobber eller svovel (hvis du har kjæledyr, må du holde dem borte fra dem da de er giftige produkter for dem).

Appelsinblomster

Ta vare på appelsintrærne dine ved å følge disse tipsene, og nyt en utmerket høst 🙂.