Skip to content

Verna sitronegenskaper

8 de juli de 2021

Verna-sitronen er blant de mest verdsatte varianter når du tilbereder juice, fordi den består av en stor sitron som det er mulig å hente ut rundt 30-40% juice fra.

Hva mer, skiller seg ut for å være sorten som vanligvis høstes umiddelbart etter den fine sitronen, og fordi det med tiden oppnår en større aksept blant forbrukerne, er det ikke overraskende at det hver dag kan bli funnet i større mengder. Vi inviterer deg til å fortsette å lese for å oppdage mer om denne sitronen.

Kilde

sitroner stablet på et bord

Denne varianten har spansk opprinnelse, og posisjonerer seg som den nest viktigste i Spania, etter Primofiori-sitronen, i tillegg til å bli rangert som femte på verdensbasis. For øyeblikket, representerer 20% av produksjonen og den dyrkes vanligvis hovedsakelig i frukthagen til både Murcia og Alicante.

Verna sitronegenskaper

Verna-sitronen er preget av å ha en langstrakt form, hvis ender ender i et punkt intens gul farge; og skiller seg ut for å være en variant som nesten ikke har noen frø, og har et lavt surhetsnivå.

Blant de viktigste fordelene, skiller det seg ut at bærer frukt gjennom hele sommeren, en tid da sitroner vanligvis er knappe i europeiske markeder; og til tross for at den har to blomster (høsten og verdelli), er sannheten at den andre vanligvis er av lavere kvalitet og ikke tillater stor kommersiell bruk. Det er verdt å nevne at samlingen finner sted mellom månedene februar og juni.

Likeledes må det sies det dette er sitroner av stor størrelse, som har en saftig og øm masse, som tilbyr en stor prosentandel juice og har lav syre. Det skal også bemerkes at Verdelli-sorten vanligvis skiller seg ut for å ha en tynnere og jevnere hud sammenlignet med høsten.

Og ikke glem å nevne endre det har en viss tendens til utblomstring, særlig når vannbalanser oppstår på dyrkingstidspunktet, eller når treet gir få frukter i løpet av hovedhøsten.

Omsorg

Generelt, det er 4 forskjellige typer sitrontrær, å være verna sitron en av dem; Denne varianten skiller seg ut for å være fra varme steder, og det er derfor når du dyrker det, er det nødvendig å sørge for å gjøre det på et sted der det kan holdes utsatt for sollys og temperaturer rundt 17-28 grader, innenfor kjølig, fuktig rom. Imidlertid, hvis det vokser på steder med risiko for både kraftige stormer og frost, å sørge for at du dekker over det er viktig bruker noe materiale som er pustende.

Verna-sitronen formeres normalt av frø, men det er også mulig å gjøre det gjennom transplantater laget i relativt små områder, så det er til og med muligheten for å plante denne sorten i potter. I alle fall, det mest tilrådelige er vanligvis å plante den om vinteren.

sitrontre fulle av sitroner

Denne sorten krever en halvlett jord som har en nøytral pH og har et stort bidrag av organisk materiale, som også er i stand til å absorbere vann uten problemer, siden det ikke bare er nødvendig å vanne det hele året (hver dag i hele sommer og 3 ganger i uken om vinteren), men gi den også en god kompost slik at den får god tilførsel av mikronæringsstoffer og makronæringsstoffer.

Beskjæring av rengjøring, blomstring og vedlikehold bør utføres i løpet av våren, og sørg for at de er veldig lette gjennom de første årene av veksten, siden de i løpet av denne perioden bare vil bli kvitt svake, tørre eller syke grener, så vel som de som har en tendens til å krysse . Du må sørge for at midten av treet holdes godt klart slik at lyset kommer inn.

Sykdommer og skadedyr

Blant skadedyrene som angriper verna-sitronen, er Citrus Miner (Phyllocnistis citrella), Mealybugs og Red edderkopp, samt Whitefly og bladlus; mens når det gjelder sykdommer, kan det bli påvirket av Phytophthora spp, exocortis psoriasis og tristhetsvirus.