Skip to content

Viktigheten av å gjødsle jorden

28 de juli de 2021

I naturen, når tørre blader faller, dør også planter som har blitt eldre, i tillegg til organisk avfall fra dyr og insekter, blir jorden rikere. Så neste generasjon kan vokse ved å ha til rådighet alle næringsstoffene du trenger.

Men dette i en hage, og mer i en liten hage, er noe som skjer, men i mindre skala. Og dette forutsetter at jorden ikke vær så rik som det skal være. Det er derfor det anbefales å betale med naturlige produkter (eller kompost) for å forhindre at plantene våre har mineralmangel.

Planter som beriker jorda

Brokkoli

Visste du at det finnes planter som kan tjene som gjødsel for jorden? Mange av dem planter vi i hagen, som brokkoli, den grønne erter eller rug. Alle hjelper til med å feste nitrogen til jorden. Når disse plantene er spaltet, kan de blandes med kompost eller blandes direkte med jorden. De vil tjene som en utmerket gjødsel, og vil bidra til optimal utvikling og vekst av plantene våre. Det kan betales en gang i året, like etter at frosten har gått.

Det eneste du skal gjøre er å la dem fullføre livssyklusen, det vil si: at de spirer, vokser, blomstrer, gir frø og tørker ut. Når syklusen er ferdig, blir de samlet.

rug

Det er ingenting som å bruke vegetabilsk avfall til kompost, fordi vi hjelper med å gi det en »nytt liv»Til disse plantene, for å berike jorden og skape eller vedlikeholde hages biologiske mangfold uten å skade den i det hele tatt.

I tillegg er det ingen risiko for at vi gjødsler for mye eller at plantene har problemer på grunn av denne naturlige gjødsel. Snarere motsatt, hagen vil mate bare det du trenger, og vil la resten være når den tid kommer.