Skip to content

Viktigheten av å kjenne vanningens vanntemperatur

22 de juli de 2021

Ofte når vi går til vann, fyller vi bare vannkannen eller tar tak i slangen og fortsetter med den, men sannheten er at det er veldig viktig å kjenne vanningens temperatur for å unngå problemer. Og det er det, enten det er for kaldt eller for varmt, vi kan skade dem.

La oss få vite hvilke konsekvenser det kan få hvis vi vanner med vann som ikke har riktig temperatur.

Effekter av vanning med varmt / kaldt vann

Vannkanne av metall som vanner et frukttre

Vanning med vann som har en god temperatur, det vil si som verken er varm eller kald, vil hjelpe røttene til å absorbere næringsstoffene som er oppløst i jorden uten problemer; På den annen side, hvis temperaturen ikke er tilstrekkelig, vil de umiddelbart svekkes.

Kaldt vanningsvann

Hvis det blir vannet med kaldt eller veldig kaldt vann, løses næringsstoffene saktere opp, slik at røttene får vanskeligere for å skaffe dem. Også, hvis temperaturen er ekstrem, rotsjokk og intens svette kan forekomme i luftdeler (blader og stilker).

Varmt vanningsvann

Hvis det er for varmt (over 30 grader Celsius), vil til og med en kaktus bli bortskjemt. Øker kinetisk energi til molekyler det ville føre til en økning i hastigheten på de kjemiske reaksjonene som finner sted i anlegget, som kan føre til kollaps.

Dette betyr at mens vi i begynnelsen kan se dem vokse raskere, til slutt det ville komme en tid da de ville gå tom for strøm, ville helsen deres forverres og skadedyr ville angripe dem. Videre, jo høyere temperaturen er, desto lavere vil oksygenkonsentrasjonen og derfor matekapasiteten til plantene reduseres.

Hva er riktig temperatur?

Slangevannende planter

Selv om hver type anlegg har sine behov, trenger du ikke å bli for komplisert. Så lenge temperaturen svinger mellom 20 og 25 ° C, og den optimale er 23 ° C, vil det ikke være noe problem å vanne med det vannet, da det vil opprettholde den optimale oksygenkonsentrasjonen. Om vinteren, hvis det blir for kaldt, kan vi fylle en beholder med vann og sette den på litt varme i mikrobølgeovnen.

Syntes du dette emnet var interessant?