Skip to content

Vill oliven (Olea europaea var. Sylvestris)

8 de juli de 2021

De vill oliven det er et av trærne, eller rettere sagt små trær, som best motstår tørke. Det mangler ikke grunner: det er opprinnelig fra Middelhavsregionen, hvor det er lite nedbør og hvor temperaturen om sommeren overstiger 30 grader Celsius.

Det dyrkes ikke så mye som broren, oliventreet, siden frukten er mindre, men det er en fantastisk hageplante.

Opprinnelse og egenskaper av villoliven

Den ville oliven er en stor busk

Den ville oliven er et stort tre eller en busk som er hjemmehørende i Middelhavet, hvor den utgjør en del av buskene sammen med andre middelhavsplanter, som mastik, myrte eller pamito. Den finnes også i fjellrike regioner, med tilhørende korkegger, galeike og holm eik.

Vokser til en høyde på 6-7 meter, sjelden 10 meter, med en koffert som har en tendens til å vri seg med alderen. Kronen er avrundet, veldig tett, dannet av motsatte blader, lansettformet, læraktig og 2 til 6 cm lang, mørkegrønn på den øvre overflaten og blekere på undersiden.

Blomstene, som spirer om våren, er hermafrodittiske og er gruppert i hvite panicles. Frukten er en drupe på ca 1 cm, grønn i begynnelsen og brunaktig eller svart på slutten av modningen høst-vinter. Dette, som oliven av oliventreet (Olea europaea), er det spiselig.

Hva bryr de seg om?

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du tar vare på den som følger:

Vær

Den ville oliven Det er et tre som er spesielt egnet for milde klimaer, med maksimumstemperaturer på opptil 40 ° C og minimumstemperaturer på -12 ° C., og hvor det regner lite. I den forstand kan jeg fortelle deg at så lenge den har blitt plantet i bakken i mer enn et år, kan den leve godt med 350 liter per kvadratmeter regn per år, noe som gjør den til en veldig motstandsdyktig art for å tørke perioder.

plassering

Den må plasseres ute, alltid i full sol. Du må bli utsatt for stjernekongen for å ha god vekst og utvikling.

Hvis du skal ha den i hagen, må du plante den i en avstand på omtrent 5 meter fra andre trær, asfalterte gulv osv. På denne måten vil du kunne tenke på det i all sin prakt når det vokser.

Land

 • Verft: det er ikke krevende, selv om det foretrekker kalksteinjord med god drenering.
 • Blomsterpotte– Fyll den med universelt underlag, mulch eller til og med kompost. For å forbedre dreneringen kan du blande den med 20 eller 30% perlit, arlitt eller lignende underlag.

Irrigasjon

Frukten av den ville oliven er liten

Hyppigheten av vanning vil avhenge av klimaet, så vel som om det dyrkes i jord eller i en container. A) Ja, hvis det er i hagen i løpet av det første året må det vannes 1 eller 2 ganger i uken, økte til 3 ukentlige vanninger om sommeren, men fra det andre året vil det ikke være nødvendig å vanne så ofte; på den andre siden, hvis det er i en gryte, vil det være nødvendig å vanne 2 eller 3 ganger i uken.

Det er viktig å vanne ved solnedgang, spesielt om sommeren, på denne måten vil jorden forbli fuktig i lengre tid, som røttene vil ha hele natten til å absorbere vannet de trenger.

Abonnent

Det er interessant å gjødsle det ville oliventreet gjennom vekstsesongen, det vil si fra vår til sensommer / tidlig høst. Bruk organiske produkter til dette, for eksempel mulch eller ormstøp, spesielt hvis du vil smake på fruktene.

Hvis du skal betale den med gjødsel, for eksempel med en for frukttrær (for salg), følg instruksjonene som er angitt på emballasjen for å unngå problemer.

Multiplikasjon

Multipliserer relativt enkelt for frø om våren, og også om høsten hvis det er varmt. Trinn for trinn å følge er som følger:

 1. Først ekstraheres frøet fra frukten, og det renses godt med vann.
 2. Så, for eksempel, er en frøplantebrett eller en gryte fylt med universalunderlag eller frøbedjord.
 3. Så vannes det bevisst.
 4. Deretter plasseres frøene på overflaten, og unngår å lage bunker og dekkes med et tynt lag med underlag slik at de ikke blir utsatt.
 5. Til slutt drysses litt svovel på og såbedet plasseres ute, i full sol.

I løpet av 1 til 2 måneder vil de begynne å spire.

Planting eller transplantasjonstid

Den beste tiden er kl vår, når frosten har gått.

Beskjæring

Sent vinter Fjern tørre grener og de som er syke ved hjelp av verktøy som tidligere er desinfisert med apotekalkohol eller med noen få dråper oppvaskmaskin.

Rustikk

Dette er et tre som den motstår frost ned til -12 ° C, men han liker bedre klima.

Hvilke bruksområder er det gitt?

Pynt

Den ville oliven kan fås som bonsai

Det er en plante dekorativ, lett å vedlikeholde og veldig rustikk. Den er perfekt for xero-hager, og til og med for potter. I tillegg, med sine små blader og langsom vekst, blir det verdsatt i bonsai-verdenen.

Kulinarisk

Frukten, selv om den er liten, serveres ofte i barene og restaurantene der den stammer fra fordi de er spiselige. Dens smak ligner på den vanlige oliven, veldig hyggelig.

Vill olivenolje

Du bør vite at vill olivenolje er laget med fruktene, som er perfekt for å krydre kjøtt- og fiskeretter. Dens egenskaper er:

 • Hjelper med å senke kolesterolet
 • Styrker immunforsvaret
 • Effektiv i å regulere blodsukkernivået
 • Forhindrer for tidlig aldring av huden
 • Serverer til behandling av dermatitt

Hvor kan jeg kjøpe et vilt oliventre?

Utenfor opprinnelsesstedet kan det være vanskelig å få en i et barnehage, så hvis du har problemer med å skaffe deg den, ikke bekymre deg. Herfra kan du få det: