Skip to content

Viñátigo (Persea indica)

13 de juli de 2021

De viñátigo Det er et veldig interessant tre å ha i hagene, siden det har en bred krone som gir utmerket skygge. I tillegg er det veldig enkelt å ta vare på. Nå, som alle planter, har han også sine preferanser som vi ikke kan gi opp.

Så la oss se hva kjennetegner dette treet og hva bryr seg det slik at vi kan nyte det til det fulle.

Opprinnelse og egenskaper

Persea indikerer

Hovedpersonen vår er et endemisk eviggrønt tre fra Madeira, Azorene og Kanariøyene med vitenskapelig navn Persea indikerer. Det er populært kjent som viñátigo, og når en høyde på 20 meter. Som vi sa utvikler den en mer eller mindre bred krone, dannet av store og enkle grønne blader.

Dens vekstrate er middels til rask, så hvis vi har det travelt med å få en idyllisk hage, trenger vi ikke vente lenge med den, siden den heller ikke er vanskelig å vedlikeholde. Men la oss se nærmere på det.

Hva bryr de seg om?

Hvis du vil ha et eksemplar av viñátigo, anbefaler vi at du gir det følgende pleie:

  • plassering: utendørs, i full sol eller i halvskygge.
  • Land: vokser i leire-leirjord og i nøytral-syrejord.
  • Irrigasjon: det må vannes 3-4 ganger i uken om sommeren, og hver 4-5 dag resten av året.
  • Abonnent: fra vår til sommer må det betales med organisk gjødsel, som guano, kompost, gjødsel fra planteetende dyr eller andre.
  • Multiplikasjon: av frø om våren. Direkte såing i et såbed (gryte, melkebeholder, frøplantebrett …) med universal dyrkingsunderlag. Hvis alt går bra, vil de spire om 1-2 måneder.
  • Rustikk: tåler kulde og frost ned til -1 ° C.

Hva syntes du om viñátigo? Kjente du ham? Hvis været er bra, er du sikker på å være fornøyd med det, siden bladene og barken også kan brukes i form av infusjon, avkok eller ekstrakt som betennelsesdempende, hudvennlig og bakteriedrepende. 🙂