Skip to content

Vinterhage planter

4 de juli de 2021

Om vinteren hviler mange planter, noe som får hagen til å sove, som om noen hadde truffet en imaginær pauseknapp. Hver dag virker de like, siden de forblir praktisk talt uendret gjennom sesongen. De eneste synlige endringene er de som er vist av været: noen ganger er det snø, andre ganger is, noen ganger regner det eller det blåser. Men denne situasjonen kan være noe annerledes.

Hvis vi planter eviggrønne utendørsplanter i vinterhagen vår, vil vi kunne fortsette å tenke på den naturlige skjønnheten i våre favoritthjørner.. Og det er ikke å nevne at disse vil tillate oss å ta fantastiske bilder i løpet av alle disse ukene, uansett om snøen faller eller vinden blåser.

Hva er de mest anbefalte plantene? Noen av de vi anbefaler her er følgende:

  • Holly (Ilex aquifolium)
  • Astilbe (Astilbe sp)
  • Cotoneaster (Cotoneaster horizontalis)
  • Dicksonia (Balantium antarcticum)
  • Durillo (Viburnum tinus)
  • Snø eukalyptus (Eucalyptus pauciflora)
  • Hevet håndflate (Trachycarpus fortunei)
  • Stjernejasmin (Trachelospermum jasminoides)
  • Julerose (Helleborus niger)

Holly

Holly kan pottes

Holly er et tre, noen ganger en stor, eviggrønn busk som kan vokse mellom 6 og 15 meter i høyden. Den har en rett koffert og et pyramideformet lager, samt en kraftig forgrenet krone som mange ovale blader spirer fra. Den bærer frukt høst-vinter.

Støtter opptil -20 ° C.

Astilbe

Astilbe er en veldig rustikk rhizomatøs plante

Astilbe er en robust flerårig som dyrkes både for sin størrelse og fremfor alt for sine slående fjærblomster. Avhengig av sorten, Den kan måle opptil 1 meter eller en og en halv meter i høyden, og om våren produserer den blomstene sine, som er røde, rosa eller lilla.

For å vokse trenger den delvis skygge, men i veldig kalde klimaer vokser den i full sol. Den tåler lett frost ned til -18 ° C.

Cotoneaster

Cotoneaster er en eviggrønn busk

Cotoneaster er en eviggrønn busk som vokser når måleren i høyden omtrent. Bladene er omtrent en centimeter lange og har grønn farge. Fruktene er røde bær med høy dekorativ verdi.

Det er en interessant plante for tempererte og kalde klima, da den motstår frost ned til -20 ° C.

Dicksonia

Dicksonia er en trebregne som tåler kulde

Dicksonia er en trebregne som når 15 meter i høyden. Bladene, kalt fronds, er flerårige med en lengde på mellom 2 og 6 meter. Veksthastigheten er veldig langsom, men det er en plante som kan brukes til å dekorere hager og terrasser siden ungdommen.

Den må være i skygge eller halvskygge, for hvis solen treffer den direkte vil den «brenne» den. Hvis prøven er voksen og akklimatisert, tåler den opptil -10 ° C i henhold til noen engelske portaler som Foliosa, fra Storbritannia, men vi anbefaler å beskytte den hvis den faller under -4 ° C.

Durillo

Durillo er en eviggrønn busk som er svært motstandsdyktig mot frost

Durillo er en eviggrønn busk som også den kan fås som et tre på opptil 7 meter siden den tåler beskjæring ganske bra. Bladene er ovale elliptiske, lyse grønne på oversiden og lysere på undersiden. På våren produserer den hvite blomster gruppert i blomsterstander som tiltrekker seg forskjellige gunstige insekter, som bier.

Den motstår frost ned til -12 ° C.

Snø eukalyptus

Snø-eukalyptus, eller snø-eukalyptus, som det også er kjent, er et eviggrønt tre som, avhengig av hardheten i klimaet det lever i, kan vokse opp til 5 meter, eller over 7 meter. Bladene i de voksne prøvene er lansettformede, men når de er unge, har de en tendens til å være litt ovale.

Det er et sterkt anbefalt anlegg for de områdene der temperaturen kan synke mye, siden den støtter opp til -23 ° C.

Hevet håndflate

Den hevede palmen er et palme som motstår den kalde vinteren

Den hevede palmetten, også kjent som excelsa-palmen, er en av palmetrærne som er mest motstandsdyktige mot kald vinter. Utvikler en enkelt koffert opp til 12 meter høy omtrent 30 centimeter tykk, hvorfra palmetablader spirer 75 centimeter brede og 50 centimeter lange.

Den vokser på steder som er utsatt for solen, og kan overleve opp til -20 ° C hvis det er frost.

Stjernens jasmin

Trachelospermum jasminioides er en vinterhage plante som produserer hvite blomster

Det kalles også melkjasmin eller helixjasmin, og det er en eviggrønn klatrebusk som kan måle seg opptil 10 meter høye hvis den har støtte, eller vokser som en avrundet busk som er omtrent 7 meter høy. Bladene er enkle og ovale lansettformede, med en skinnende mørkegrønn farge. Om våren produserer den hvite og sterkt parfymerte blomster, som de ligner på den ekte jasminen (Jasminum).

Likhetene ender imidlertid der, siden stjernejasmin er en plante som motstår kulde mye bedre: opp til -12 ° C

Julerose

Helleborus er en utendørs plante som motstår vinteren

Julerosen eller helleboringen, Det er en flerårig plante som vokser som kryp og når omtrent 0,50 meter. Bladene er palmeholdige og mørkegrønne. Om vinteren produserer den store hvite, rosa eller røde blomster avhengig av sorten. Det er også viktig å legge til at det er giftig ved inntak.

Den vokser i halvskygge, så det anbefales å ha den litt beskyttet mot stjernekongen. Støtter opptil -10 ° C.

Hva synes du om disse vinterhageplantene?