Skip to content

Voksende flaggermus ansikt Cuphea planter: Tips om å ta vare på Cuphea Llavea

15 de februar de 2021

En av de mest uvanlige medlemmene av Lythraceae-familien, Cuphea llavea (KYOO-fee-uh LAH-vay-uh) er kjent som vampyrens favorittblomst. Det får sitt vanlige navn på flaggermusfasad cuphea fra den blomstrende blomstringen til en flaggermus.

Andre vanlige navn inkluderer kaninører, cuphea, rød cuphea, St. Peters plante og små mus.

Bat Face Cuphea blomst | mubus – Adobe
Denne bredbladede eviggrønne underbusk er hjemmehørende i Mexico og andre deler av Mellom-Amerika. Oransje flaggermus-cuphea (Cuphea oreophila) er en av flere arter nært beslektet med llavea som har en tendens til å dele navnet sitt.

Bat Face Cuphea Care

Størrelse og vekst

Denne raskt voksende underbusk kan nå en høyde på 2 ½ fot høy når den vokser som en flerårig plante, men har en tendens til å bare nå 12 til 18 ″ tommer høy hvis den vokser som en årlig.

Den avrundede, buskede vanen har stengler fylt med tykke, mørkegrønne eviggrønne blader, blir opp til 3 cm lange. Disse ovale bladene er tykke, hårete og grove å ta på.

Blomstring og duft

Fra slutten av våren produserer cuphea med flaggermus klynger av rørformede blomster som varer til den første frosten. Tradisjonelt er blomsterfargene lilla, hvite og røde.

Nyere sorter har imidlertid i stor grad utvidet utvalget av tilgjengelige farger. I alle tilfeller tiltrekker duften et bredt spekter av pollinatorer.

Det vanlige navnet er avledet fra 1 ”tomme hårete lilla kalyx som strekker seg oppover fra hver blomst, prydet med to oppovervendte kronblader.

Fire kronrester under skaper et ansikt å gå med de utviklede kronbladets «ører». Noen få sorter har disse nedre bladene fullt utviklet.

Ettersom dette anlegget produserer kontinuerlige blomster gjennom hele sesongen, er ikke dødhode nødvendig for å opprettholde sin blomstringstid.

Frøene er små, brune og linseformede; og kan bli funnet ved foten av brukte blomster.

Lys og temperatur

Til tross for hva navnet antyder, foretrekker cuphea med flaggermus full sol for å være på sitt beste.

Utendørs planter kan kreve delvis skygge i ørkenregioner. Innendørs planter vil kreve minst fire timer full sol daglig.

USDA hardiness soner 9 til 11 er best for denne planten, og forblir eviggrønne i temperaturer under 30 ° C.

Imidlertid er det best i kaldere klima å dyrke cuphea i containere som kan overvintres innendørs.

For overvintring vil en temperatur på rundt 60 ° Fahrenheit og redusert vanning holde planten sunn til neste vekstsesong.

Vanning og fôring

Ideelt sett går cuphea best i jevnt fuktig jord, selv om den er i stand til å håndtere tørkeperioder.

For en sunnere plante i ørkenforhold, vann moderat. Vær forsiktig så du ikke overvann denne planten, da den er utsatt for rotrot.

Hagebasert flaggermusflate kan enten få en dose granulær plantefôr med langsom frigjøring om våren eller månedlig mating av en allsidig flytende gjødsel. Beholderplanter skal ha månedlig mating.

Lær mer Hvis du klikker på denne lenken og foretar et kjøp, tjener vi en provisjon uten ekstra kostnad for deg.

Jord og transplantasjon

Flaggermus trenger en godt drenert jord, men er ikke kresen på surheten. Som en generell regel fungerer en lett, kompostrik blanding best.

I tilfeller der temperaturen faller under hva løvverket tåler, men holder seg over 20 ° Fahrenheit, kan røttene overleve. Isoler jorden med tung mulching, og planten kan fortsatt komme seg.

Det er raskt og enkelt å transplantere cuphea. Grav bare et hull på størrelse med plantens forrige beholder og stikk rotkulen inn.

Når du transplanterer frøplanter utendørs, må du sørge for at de er plassert mellom 24 og 36 tommer fra hverandre slik at de har plass til å vokse.

Pleie og vedlikehold

Peters anlegg har lave vedlikeholdskrav, selv om litt beskjæring på sen vinter vil gi rom for en viss form.

Du kan også klype eller beskjære når planten begynner å bli for bein.

Hvordan forplante flaggermus ansikt Cuphea

Det er lett å forplante denne planten fra frø. Bare samle og tørk frøene når blomstene falmer.

Disse kan da spire 10 til 12 uker før den endelige frosten forventes eller plantes direkte når faren for frost har gått.

I begge tilfeller skal du spre frøene på toppen av jorden og legge til et tynt lag med malt torv for å beskytte dem uten å blokkere tilgangen til sollys.

Cuphea frø skal aldri begraves. Spiring tar vanligvis 7 til 10 dager ved 70 ° Fahrenheit.

En annen enkel forplantningsmetode er gjennom borekaks. Disse stiklingene skal være 4 ″ til 6 ”inches lange og hentet fra en sunn plante. Fjern de nedre bladene og dypp borekaksene i rothormon.

Plasser deretter i potter fylt med en allsidig jordblanding og finn pottene på et trygt sted med sterkt, indirekte lys til de nye røttene tar tak.

Du kan også velge å dele store planter som et tredje formeringsmiddel.

Cuphea Llavea Skadedyr eller sykdommer

Flaggermus-cuphea er tørketolerant og ganske varmetolerant, selv om det kan kreve delvis skygge på spesielt solrike dager i tørre regioner. Omvendt kan overvanning føre til rotrot, så det kan være best å være under vann når du er i tvil.

Planten er hjortresistent, men kan bli angrepet av bladlus, hvite fugler og hvitfluer. Det tiltrekker også pollinatorer, så de med bieallergi kan ønske å nyte denne planten med forsiktighet.

Foreslåtte bruk av Cuphea med flaggermus

En av de beste egenskapene til denne cupheaen er de nektarrike blomstene.

Ikke bare er disse en perfekt aksent for kantstier og grenser, den søte duften tiltrekker kolibrier, sommerfugler og bier for en enda mer prangende skjerm. De fungerer også bra blant årlige blomsterbed.

Som en beholderplante, velg noen attraktive urner eller potter for en hageaksent som kan bringes innendørs for å overvintre.

De ser bra ut på uteplasser og vil også ta opp hengende kurver og blomsterbokser for mer glede av synet.