Skip to content

Voksende Hamelia Cuprea: Hvordan ta vare på Bahama Firebush

16 de februar de 2021

Bahama Firebush er det vanlige navnet på Hamelia cuprea (ham-EE-lee-uh KUP-ray-uh)) men det er et misvisende vanlig navn.

Denne ømme flerårige kommer ikke fra Bahamas. I stedet kommer den fra Caymanøyene, Haiti, Cuba og Jamaica.

Cuprea Hamelia aka Bahama Firebush | image Freund Flowering TreesDette er en veldig dekorativ, kompakt versjon av Firebush (Hamelia patens) og et medlem av familien Rubiaceae (kaffe). Det er mange iterasjoner av denne typen planter. Noen kommer faktisk fra Florida, mens andre kommer fra Sør-Amerika, tropene og til og med Afrika.

Hamelia Cuprea Care

Størrelse og vekst

Denne kompakte busken eller det lille treet blir mellom 6 «og 8» fot høyt og trenger avstand mellom 4 «og 6» fot.

De lanseformede bladene er blanke og farget med røde eller koppete toner. Venene og stilkene til den gule ildbusken er også dyprøde. Kobbertonene blir dypere om høsten for å gi interessant høstfarge.

Blomstring og duft

Blomstringstiden begynner sent på våren og vedvarer gjennom midten av sommeren.

Knoppene er gule, og blomstene er gule / oransje og klokkeformede. De er omtrent 1 1/4 ″ tommer lange og omtrent 3/4 ″ tommer brede.

Etter pollinering blir blomstene en dyp rød-oransje i fargen. Hver blomst har 6 tynne, røde, langsgående striper på 6 reflekserte lapper.

Lys og temperatur

Bahama Firebush er lykkeligst i full sol og er vinterhard i USDA soner 8 til 11.

Planten tåler lys skygge, men vil produsere leggy vekst og vil ikke blomstre så rikelig.

Vanning og fôring

Vann godt til planten blir etablert. Hold jorden jevn fuktig, og unngå overvann. Når den er etablert, er Bahama Firebush veldig tørke tolerant.

Jord og transplantasjon

Hamelia tolererer generelt et bredt utvalg av jordforhold. Som med de fleste planter foretrekkes godt drenerende jord, men leire, leire, sand og andre potensielt negative forhold kan tolereres. I tillegg er ethvert pH-nivå akseptabelt.

Pleie og vedlikehold

Lite eller ingen vedlikehold er nødvendig. Beskjær lett for å kontrollere størrelsen og oppmuntre bushier vekst og flere blomster.

Hvordan forplante Bahamian Firebush Cuprea

Bahama Firebush selvsår fritt og kan lett dyrkes ved å så frø direkte i klar jord om høsten.

Hamelia Cuprea Skadedyr eller sykdommer

Edderkoppmidd og planteskala kan være problematisk, og ny vekst kan tiltrekke bladlus tidlig på våren. Sphinx-møllarver liker også å spise bladene.

Generelt sett vil et integrert skadedyrsbekjempelsessystem (IPM) som inkluderer oppmuntrende gunstige insekter, holde alle disse skadedyrene under kontroll. [1]

Anses Cuprea giftig som giftig?

Alle varianter av Firebush er giftfrie. Frukten er spiselig og kan brukes til å lage vin eller sirup. Bladene og blomstene har mange medisinske bruksområder i folkemedisinen.

Anses Cuprea som invasiv?

Bahama Firebush blir ofte presentert som en innfødt Floridian-plante, men dette er ikke tilfelle.

Fordi den har alle de samme pleiekravene som den innfødte Hamelia patenterer, kan den lett overhale disse innfødte plantens naturlige habitat.

I tillegg kan Hamelia cuprea hybridisere med Hamelia patens og produsere et kors som bærer mindre, slankere blomster.

Foreslåtte Hamelia Cuprea-bruksområder

Denne vakre planten med sine lyse klokkeformede gule blomster er et velkomment tillegg til den mindre hagen. På grunn av den mer kompakte størrelsen er det enkelt å beskjære den til en høyde under 7 ′ fot. Dette er den ideelle størrelsen for å gi privatliv mens du ikke overstyrer hele hagen.

I tillegg finner bier, sommerfugler, kolibrier og andre pollinatorer blomstene ekstremt attraktive.

Denne planten er en utmerket kant-, barriere-, skjerm- eller bakgrunnplanting.

Fordi den vokser i en buskform eller som et lite tre i stedet for en klatreform, kan den også lage en utmerket prøveplante helt alene. Det gjør det bra som en containerfabrikk i full sol på en uteplass eller dekk.

Kilde: 1