Skip to content

Voksende metoder som virkelig fungerer

28 de juli de 2021

Det er mange forskjellige måter å dyrke og frø plantene dine påDet er så mange at det er umulig å liste dem alle. Derfor har vi valgt fem metoder for deg, selv om de i utgangspunktet virker kompliserte eller veldig tvunget til å gjøre, vil de garantert fungere.

De kan brukes til både grønnsakshage og dekorativ hagearbeid. For ikke å nevne at noen av disse metodene kan brukes hvis du bor i en leilighet.

Resirkulerte dekk

Plant i dekk

Vi har allerede snakket om dekkene før, men i dag vil vi gi dem navn på nytt. Og de er ideelle som en blomsterpotte! Du kan sette, som vist på bildet, hverandre oppå den andre slik at planten kan vokse og utvikle seg enda bedre.

Du kan få dekkene på et hvilket som helst bilverksted. Når de er utslitte, blir de vanligvis kastet av mekanikere ved å ta dem med til en gjenvinningsfabrikk. Gi de gamle hjulene et nytt liv!

Hagebrett

Hagebrett

Den er bærbar, og flott å bruke som en vegetabilsk såbed. Det kan startes ved å bruke bare en plastboks eller skuff og noen skillevegger (som kan være et rutenett med store firkanter).

Tatt i betraktning størrelsen på den voksne planten, plasseres ett eller flere frø i hvert hull. For eksempel, når det gjelder tomater, vil et frø bli sådd, mens hvis vi har gulrøtter eller oregano, kan vi plassere fire eller flere frø avhengig av tilgjengelig sted.

Plantemaskiner med steiner eller nøkkelhull

Nøkkelhullshage

Nøkkelhullsplantere gir de rette vekstforholdene når jorden eller klimaet vi har ikke er riktig. Vanligvis er steinene, som er flate, arrangert i en sirkel. Denne metoden gjør at jordforholdene kan reguleres, i midten blir kompost tilsatt, noe som garanterer at fremtidige planter har alle nødvendige næringsstoffer.

De er enkle å bygge og kan også tilpasses etter gartneren. Du kan bruke dekorative murstein, trebiter, trestammer, blokker, …

Aquaponics

Aquaponics

Hvem sa at landet er nødvendig for å dyrke grønnsaker? Aquaponics (eller hydroponics) er et organisk hagedyrkingssystem som bruker fiskeavfall til å mate planter. Det finnes et bredt utvalg av akvaponiske systemer på markedet, som passer for alle budsjetter og alle typer mennesker, enten de er eksperter eller ikke i denne kultiveringsmetoden. Kit selges, og du kan også velge hvilken type fisk som skal delta. Barn er ofte nysgjerrige på akvaponikk.

Akkurat som i et akvarium, vil dette systemet trenge overvåking og testing fra tid til annen for å sikre at alt fungerer perfekt.

Hager i vinduene

Hage i vinduet

Har du noen gang sett noe som ligner på det du ser på bildet? Sannheten er at det er noe veldig nysgjerrig, og veldig enkelt å gjøre samtidig. Plantene vokser ut av flasken, mens en luftpumpe (som den som brukes til akvarier) sirkulerer flytende næringsstoffer som flyter jevnt nedover strukturen. Sollys er veldig nødvendig, men hvis du ikke bruker LED-pærer.

Det sier seg selv at denne metoden er ideell for de som ikke har hage. Men hvis du bor i første etasje, kan du gjerne sette opp et gardin for personvernet.

Gryter laget av halm eller halmball

Høyball

Hvis du ikke har en stor hage, ikke bekymre deg. Du kan plassere en liten stråball i et lite iøynefallende hjørne, og sørge for at planten får alle næringsstoffene den trenger når den spaltes. Husk at det er et biologisk nedbrytbart materiale, som også vil bidra til å utvide hagesesongen litt mer, siden det gir varme til røttene.

Hva synes du om disse metodene? Selvfølgelig, de er ideelle å ha resirkulerte ting i hagen din som vil gi et helt annet og naturlig preg til det grønne hjørnet ditt. Hvis du har prøvd noen av dem, ikke nøl med å fortelle oss.