Skip to content

Vokt dere for giftige planter!

28 de juli de 2021

Jeg husker da jeg var barn og mor tvang meg til å holde meg borte fra visse planter med ideen om at de var giftige. Jeg visste aldri om det var sant, eller om noen hadde fortalt ham at denne eller den andre frukten kunne forårsake forgiftning.

Sannheten er at utover minner, er naturen sjenerøs, men den har også sine vendinger. Og så er det slik at selv om plantene for det meste ikke gir problemer, må vi være forsiktige med noen av dem. Det er visse giftige planter som har store helsekonsekvenser og de kan til og med føre til døden.

Liste over planter

Blant de mest skjulte plantene i verden er Barlind, en plante hvis blader, grener og tre inneholder taxin, et svært giftig alkaloid som forårsaker anfall, hypotensjon og til slutt død. Med unntak av den attraktive røde fruktpakken, er alt i barlind veldig farlig og har til og med blitt brukt som en abortteknikk.

Barlind

De Castor bønne det er også en giftig busk. Den har en tykk stamme og er lilla i fargen, så den ser villedende ut, men ricinusbønnejuice er hard. Det sies at det er nok å impregnere den ene enden med noe skarpt for å forårsake dødsskader.

Belladonna Det er navnet på en annen giftig busk som i det gamle Egypt ble brukt som et narkotisk middel. Det genererer hallusinasjoner, og det var derfor det i middelalderen ble assosiert med hekseri.

De Amerikansk lakris det er en klatreplante som du også må være forsiktig med, da den kan forårsake død. Det forårsaker oppkast, feber, kramper og gastrointestinale lidelser. Det ble brukt til å forårsake aborter og også for å eliminere tarmparasitter.

Oleander

Endelig er det Hemlock og Oleander, sistnevnte av vakre og forrædersk rosa blomster. Hvis Hemlock blir inntatt, observeres fordøyelsesforstyrrelser, svimmelhet, en kroppstemperaturfall og stigende lammelse, noe som kan føre til døden. I tilfelle Oleander skjer noe lignende, selv om inntak kan forårsake hjertestans i tillegg til oppkast, kramper og svimmelhet.

Omsorg og forsiktighetsregler

For å unngå skremmelser, undersøk hvilke giftige planter som finnes i området der du bor, og se etter de som er innendørs og de som er utendørs. Unngå å komme nær dem, berøre dem og håndtere dem. Og pass på at barn ikke er i nærheten av disse plantene som er så helsefarlige.