Skip to content

Vole

7 de juli de 2021

Tilstedeværelsen av vole i felt gir det ofte bekymringer for bønder i visse områder i Spania. Det er en liten gnager som har en veldig kort hale og finnes i dyrkede marker, og foretrekker vanning. Det kan forårsake stor ødeleggelse på avlingene, og det er derfor bekymringsfullt for de bøndene som ønsker å dyrke avlingene sine.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hva voles er, hva deres habitat er og hvordan vi kan avvise dem fra plottet vårt.

Hovedtrekkene

Vole

Disse volesene er små gnagere som kjennetegnes ved å ha en veldig kort hale og en brun rygg med en grå mage. Den måler normalt rundt 10 centimeter og veier omtrent 30 gram. På grunn av den demografiske veksten som denne arten har opplevd på forskjellige steder, for eksempel populasjonene rundt Duero-bassenget, har de begynt å forårsake betydelig skade på avlingene.

Som vi har nevnt tidligere, foretrekker disse gnagere vanningsfelt som hovedsakelig består av rødbeter, lucerne og solsikker. Å opprettholde rovdyrpopulasjoner har alltid vært en god ide for å fremme den naturlige kontrollen av populasjoner av ethvert dyr. Hvis syklusen på en naturlig måte er godt etablert, trenger den ikke være rik på sjøen av en art enn en annen, siden de kontrollerer hverandre. Derfor er det viktig at det felles byttedyret av voles som rovdyrrev, hegre og små rovdyr som rovfugler og korvider er til stede i det samme økosystemet.

På denne måten kan befolkningen i begge parter kontrolleres godt. For det første vil rovdyr ha nok antall til å kontrollere volumarter. På den andre siden, antall voles tilstede vil også etterligne antall rovdyr.

Habitat og distribusjon av volumet

Vole pest

Vi finner hovedsakelig denne gnageren i gårdsmarker, på eiendomslinjer, i takrenner og i gressletter. Distribusjonsområdet for noen tiår siden var ikke så omfattende. Dens eksistens er kun kjent i den kantabriske fjellkjeden, selv om den for tiden har spredt seg gjennom Duero-bassenget. Vi kan også finne dem i Pyreneene.

Disse dyrene lever vanligvis i ganske synlige kolonier i markene. De plasseres i gravhuller som har flere innganger, og som er forbundet på overflaten av smale stier som er veldig enkle å skille. Ved å ikke lage en landmåling er de forskjellige fra vanlige føflekker. Inngangene til hulene deres er koblet sammen av gallerier som fører til et bestemt reir med en sfærisk form. Den ligger vanligvis i en dybde på mellom 20 og 30 centimeter. Den måneden hadde der de lagret maten.

Reproduksjon

Reproduksjonen av disse gnagere foregår gjennom året. Dette er et av problemene som er grunnen til at distribusjonsområdet og overflod har utvidet seg så mye gjennom årene. Bare i Pyreneene er det observert en sesongmessig reproduksjon. Kvinner vanligvis de er i stand til å føde hver tredje uke med svangerskapet i et antall fra 2 til 11 unge. Disse individene har sin seksuelle modenhet på en måned når det gjelder kvinner og om to måneder når det gjelder menn.

Som vi kan se, er det en art som modnes for raskt og som blir i stand til å reprodusere på kort tid. Alt dette har ført til demografiske eksplosjoner som forårsaker skadedyr, og som hovedsakelig skyldes nedbryting av balansen mellom rovdyr og byttesykluser. Siden rovdyr avtar befolkningen de er ikke i stand til å kontrollere voles.

En ting som er sett er at høstregnet med større intensitet kan skade reproduksjonen av dette dyret. Imidlertid finner vi vanligvis stabiliserte populasjoner med en tetthet på omtrent 5 til 10 individer per hektar. Det har vært mulig å telle opptil 1200 individer per hektar i perioder med befolkningseksplosjon.

Disse gnagere spiser alle slags grønnsaker som er innenfor deres rekkevidde. De foretrekker alfalfa-felt. De er i stand til å spise rødbeter i bakken og til og med forårsake rotrot. Vi opplever også at de gnager på stilkene til solsikker og får planten til å moderere. Bare hvile i 2-3 timer om dagen. Det er en art både daglig og nattlig.

De er i stand til å gjette hva et felt blir brøytet i det øyeblikket, og de beveger seg ut av feltet en grense eller grøft og venter på at arbeidet skal være ferdig slik at de kan sette seg ned igjen.

Hvordan bli kvitt voles

For å forhindre tilstedeværelsen av disse gnagere i marken, er noen tiltak etablert:

  • Kontinuerlig overvåking av avlinger og skogstander ved siden av tomtene der det er noe mistanke om eksistensen av volumet.
  • Endre habitatet der voksen vanligvis bor, for eksempel rengjøring av takrennene, kantene og bekkene på en slik måte at de ikke kan finne beskyttelse og begrense muligheten for spredning.
  • Det er praktisk å opprettholde grensene med så få hekker og planter som mulig som gjør dette dyret lett å skjule.
  • De tomtene der det er avlinger, bør holdes under oppsyn i en stripe av mellom 5 og 10 meter i tillegg til å overvåke grenser, grøfter og bekker.
  • Landet må fjernes fra alle tomter for å eliminere mulige kolonier som allerede er etablert.
  • Hvis direkte såing utføres i tomten, anbefales det å bruke en dekompressor for å være i stand til å ødelegge galleriene og hullene og minimere innvirkningen på strukturen til jordprofilen. La oss ikke glemme at vi ønsker å oppnå et godt utbytte når vi høster avlinger.
  • Hvis skadedyret er for omfattende og rikelig, bør du vurdere å bruke visse plantevernmidler med minst mulig innvirkning på avlingene.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om volumet.