Skip to content

Weevil

9 de juli de 2021

En av de mest kjente skadedyrene som kan angripe avlinger i jordbruket, er skjegg. Det er et ganske lite insekt hvis vitenskapelige navn er Sitophilus granauris. De lever og reproduserer vanligvis i områder der maten er i form av korn. Av denne grunn påvirker det avlinger av mais, ris og havre. Det kan danne veldig irriterende skadedyr, og du må vite hva du skal gjøre for å behandle dem riktig.

I denne artikkelen skal vi snakke med deg om karakteren til sneglen, samt livssyklusen og hva du bør gjøre for å eliminere et skadedyr av denne typen.

Hovedtrekkene

Skadedyr på kornavlinger

Dette insektet har blitt et veldig skadelig skadedyr i mange landbruksøkosystemer der plantinger basert på korn som mais, ris og havre blir plantet. Dette er fordi den har stor hastighet når det gjelder reproduksjon og skader plantingen fullstendig. Siden det reproduserer seg så raskt, må du handle raskt, ellers vil vi tillate det å ødelegge alle avlingene.

Rundt 86.100 forskjellige varianter av snegler er for tiden kjent. Alle disse variantene kommer fra familien Curculionidae. Dette er små biller som kommer fra Asia. Hovedmaten er grønnsaker. Selv om det regnes som et skadedyr i det meste av verden, har de ganske interessante medisinske egenskaper. De virker i kur mot visse sykdommer som diabetes, astma, styrker immunforsvaret og har hjulpet mye i noen kreftbehandlinger.

Den har en veldig liten kropp på bare 1,5 til 35 millimeter. Gjennom hele livssyklusen gjennomgår kroppen en rekke endringer som er delt inn i fire stadier: egg, larve, utbrudd og voksen. Eggen til sneglen er lys i fargen og oval i form. De er mer avrundede i den ene enden av egget, mens de i den andre er flatere.

Livssyklus

Snegle i belgfrukter

Embryoene har også forskjellige størrelser, avhengig av variasjon. Vi kan finne målinger mellom 0,7 og 0,8 millimeter. Disse embryoene sprekker på bare et par dager. Utvisningen avhenger av variasjonen av snegl og miljøtemperaturen.

Når embryoene klarer å åpne, begynner ormene å dukke opp. De er veldig primitive ormer som ikke har noen lemmer. De har en farge som varierer mellom hvitt og gult. Hodet har imidlertid en noe mørkere farge. Kjeven hans er noe sterkere og brukes til å bite hardt på maten han spiser. Dette er viktig siden deres viktigste mat er kornplanter og de trenger styrke for å kunne bite maten solid.

Snegler som angriper maisavlinger de tar vanligvis 6 til 8 uker å vokse. De som kalles røde snegler tar mellom 12 og 14 uker. Når de utvikler seg, går de fra puppesyklusen til voksenstadiet. Som oftest, denne transitten varer vanligvis mellom 5 og 30 dager, avhengig av variasjonen og temperaturen i miljøet. Når kokongen ender med å sprekke, begynner sneglene å spire og er allerede modne. Dette betyr at de er i reproduktiv alder og kan pare seg mellom menn og kvinner.

Reproduksjon av sneglen

Weevil

La oss se nærmere på reproduksjonen av dette insektet. Som vi nevnte i begynnelsen av artikkelen, er det et insekt som multipliserer med stor hastighet. De tilpasser seg vanligvis godt til miljøene der de er, slik at de ikke har overlevelsesproblemer. De liker generelt å være i ganske tørre omgivelser. Hunnene er i stand til å legge mellom 300 og 500 egg. Deres årlige reproduksjonssyklus gjentas vanligvis mellom 3 og 6 ganger. Dette avhenger av variasjonen.

For eksempel er variasjonen av hvetesneglen i stand til å reprodusere opptil 6 millioner unge på bare 12 måneder. Dette gjør det til et skadedyr som alvorlig truer avlinger. For å beskytte eggene, plasserer hunnene dem på bestemte steder. For eksempel i den indre delen av korn og korn som hvete, ris, bygg, rug, mais, etc. Også De kan plasseres på enden av bladbladet og i sprekkene vi har i barken på trærne.

Levetiden til disse insektene varierer avhengig av arten. Det er noen som bare kan leve mellom 45 og 90 dager, og andre som kan vare i opptil 3 år.

Weevil pest

Egg og mat

På grunn av den høye reproduksjonshastigheten blir dette insektet et skadelig skadedyr for tusenvis av avlinger over hele verden. Den er i stand til å avslutte hele plantelevetiden og ikke bare skade den. Normalt invaderer de skapene og blir værende inne i kornene og frokostblandingene. Dette forårsaker kontinuerlig forverring. De legger eggene, ormene klekkes, de tømmer all ekskrementer osv.

Å oppdage at et korn ikke er egnet til inntak er ved å se et hvitt pulver som dekker mat. For å eliminere sneglene brukes sterke insektmidler som hjelper til med å eliminere de fleste populasjonene som påvirker avlingene.

For å forhindre snegler hjemme som kan vises i noen korn du har, det er best å eliminere mulige våte områder. Disse områdene er deres favoritter, og de har en tendens til å angripe korn som har blitt lagret lengst i fuktige områder. Vanligvis angrep i spiskammer.

Hvis du vanligvis har nok pakker med mel, ris, havre osv. Hjemme Det er best å legge pakkene i kjøleskapet i noen dager. Denne lave temperaturen vil være i stand til å eliminere både dem og eggene. På denne måten sørger vi for at produktet ikke ødelegges.

For forebygging er det nyttig et produkt som kalles kiselgur. Dette produktet legges i poser i områdene der insektet kan dukke opp og tjener til å dehydrere dem. Det virker også mot kakerlakker. Derfor er disse posene avgjørende hvis du har store pantry der du oppbevarer mye produkt i form av korn.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om snuten og behandlingen av den.