Skip to content

Bake brød med hjemmelagde korn

27 de mars de 2021
  • Hvete er bare ett av de mange kornene som kan plantes, dyrkes og høstes i hagen bak. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey
  • Det siste trinnet for å nyte hjemmelaget korn er å bake vakre brød med hjemmebakt brød. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey

Grønnsakshagnere er allerede godt rustet til å plante og dyrke sine egne kornhager. Prosessen ligner på å plante en grønnsakshage, selv om det er mer arbeid som må skje etter at kornene er høstet.

Hvis du har litt åpen plass nær grønnsakshagen din, kan du plante, dyrke og høste dine egne kornkorn. Eksperter sier at nøkkelen er å begynne i det små for å få følelsen av det grunnleggende som følger med å plante og vokse. Disse grunnleggende inkluderer høsting, tresking, vinning og avskalling av kornet.

«Kornkjeden» starter med å velge næringstette varianter av frø. Mange frøbedrifter har nå et utvalg frø til kornkorn, de plantene fra gressfamilien som dyrker et spiselig frø.

Tradisjonelle og arvete korn inkluderer hvete, bygg, havre, ris, mais, hirse, spelt, amarant, quinoa, rug og sorghum. En dag kan det også være tilgjengelig et flerårig korn som heter Kernza for småbruk.

Kornavlere forbereder jorden på samme måte som for å dyrke grønnsaker. Først en jordprøve, og deretter endre jorden for å oppnå en godt drenert moderat fruktbar seng for planting.

Korn trenger lange soldager og minst 1 tommer regn eller vanning hver uke. I likhet med grønnsakshager, må kornhager opprettholdes for å holde ugress og skadedyr unna.

Etter vekstsesongen begynner det virkelige arbeidet på høsttiden. Kornavlere trenger noe spesielt utstyr for å behandle kornet, for eksempel frørensere og kornfabrikker. Møllene brukes til å male kornet til et brukbart produkt, som mel eller maismel.

Gartnere som er interessert i å plante sine egne korn neste sesong, kan tilbringe vintermånedene til å lese bøker, som Homegrown Whole Grains av Sara Pitzer, snakke med Extension Agents i fylket deres, eller ta klasser som de som tilbys av The Grain School ved University of Colorado i Colorado. Fjærer.

For de som planter en lapp korn, vil neste års høstsesong få en ny betydning. De vil ha en spesiell forståelse for hva som trengs for å dyrke korn for å bake til brød som skal serveres på Thanksgiving-middagen.