Skip to content

10 blomster du bør plante i hagen din akkurat nå

21 de oktober de 2022

Våren har endelig kommet i sør. Piff opp hagen din med fargerike sesongens blomster. Disse 10 kjølige ettårige trives i tidlig vårvær. Hagearbeid er en sunn, avstressende aktivitet som er hyggelig å gjøre alene. Få fordelene av å tilbringe tid i naturen, i tillegg til å øke hjemmets tiltrekningskraft ved å plante en frisk avling av livlige blomster i blomsterbedene eller beholderne.

Stemorblomster

Stemorblomster er stauder i kjølig vær som vanligvis dyrkes som ettårige. Disse populære blomstene vokser best i USA, MS, LS, CS, TS og USDA sone 6-11. Finn dem på hagesentre i en rekke farger med skinnende, hjerteformede blader. Deadhead brukte blomster for å forlenge stemorsblomsters levetid i senger. Fjern dem når varme temperaturer begynner å sette inn.

Bratsj

sorbetmixedvanmeuwencom.jpg

Bratsj (som er i samme familie som stemorsblomster) er et godt valg for hager tidlig til midt på våren i USA, MS, LS, CS, TS og USDA sone 6-11. Se etter Sorbet- og Penny-seriene i barnehagen, som presterer best i sørlige klimaer. I motsetning til stemorsblomster krever bratsj ikke deadheading.

Sukkererter

Sukkererter

Søte erter er klassiske hyttehageblomster som varer fra vår til sommer i USA, MS, LS, CS, TS og USDA sone 6-11. Bløtlegg frøene i vann i noen timer før planting for å fremskynde spireprosessen. Gi dem full sol og vanlig vann. Hold røttene kjølige ved å legge et lag med mulch på toppen av jorden.

Pelargonier

Pelargonier

Plant pelargonier i hagebed i CS og TS eller USDA sone 9-11. Alle andre steder kan du dyrke disse lyse blomstene i beholdere for best resultat. Levende klaser av blomster spretter mot plantenes runde, fløyelsmyke grønne blader. Gi dem morgensol, ettermiddagsskygge og vanlig vann. Disse tøffe dyrkerne kan takle en overraskende frost midt på våren og kan også vare til sommeren (pass på å gi dem rikelig med vann).

Petunia

Petunia

Dyrk petunia langs grensen til hagesenger i USA, MS, LS, CS, TS og USDA sone 6-11. De kan også trives i containere. Uansett hvor de er plantet, gi dem rik, godt drenert jord, full sol og vanlig vann.

Calendulas

Calendulas

Calendulas er utprøvde vårblomster. Disse kjølige ettårige planter vokser best i USA, MS, LS, CS, TS og USDA sone 6-11, og de er enkle å så fra frø. Med full sol og vanlig vann produserer calendulas tusenfrydlignende blomster i en rekke oransje og gule nyanser. De er ikke appetittvekkende for rådyr, men de tiltrekker seg sommerfugler. Klipp noen stengler for å kutte arrangementer.

Forglemmegei

Glem-meg-ei

Forglemmigei sine blå blomster er bittesmå, men vokser rikelig. Plant dem i bed som bunndekker. De presterer best i USA, MS, LS og USDA sone 6-8. Gi dem delvis skygge, vanlig vann og fuktig jord. Forglemmigei-frø sår selv og vil fortsette å blomstre i hagen din i årevis hvis du lar dem.

Lerkesporer

Lerkespore

Legg høyde til hagen din med piggete lerkesporer. (Merk: Denne blomsten er giftig hvis noen del inntas.) De vokser best i USA, MS, LS, CS, TS og USDA sone 6-11 med vanlig vann. Larkspurs blir 1 til 5 fot høye og tiltrekker seg sommerfugler. Bruk disse høye stilkene i kuttede arrangementer.

Søte Williams

Søte Williams

Sweet William er en rask voksende, som når opptil 20 tommer høy og 1 fot bred. Denne blomsten er teknisk sett en toårig, men dyrkes ofte som en årlig i USA, MS, LS, CS, TS og USDA sone 6-11. Den produserer blomster i en rekke hvite, rosa og lilla nyanser. Plant den i full sol og vann regelmessig.

Snapdragons

Snapdragons

Så snapdragon frø tidlig på våren, eller kjøp påbegynte planter i ditt lokale barnehage. Disse vertikale dyrkerne gir gode tillegg til kuttearrangementer. Snapdragons presterer best i USA, MS, LS, CS, TS og USDA sone 6-11. For å unngå rust (en vanlig soppsykdom hos snapdragons som vises som brune flekker på bladene), ikke vann disse blomstene fra overhead.