Skip to content

Ulike typer gule roser og hvordan du bruker dem i hagen

17 de februar de 2023

Bli kjent med de muntreste rosene i hagen. Gule roser får ganske mye sendetid i filmer og sanger; det er utallige referanser til blomstringene i populærkulturen – «The Yellow Rose of Texas», noen? – og de er en fin blomst å vokse og gi. Deres popularitet kan delvis spores til symbolikken deres. Gule roser sies å representere vennskap og varme følelser, noe som gjør dem passende for gave ved mange anledninger. Bli kjent med de forskjellige artene, kultivarer og varianter som produserer gule blomster: Fra gule klatreroser og knock-out roser til miniatyrroser og dypt parfymerte, det er en overflod av smørfargede blomster tilgjengelig for å vokse, og de muntre gule blomstene er sørge for å bringe glede uansett hvor de er plantet. Planlegger du å gi noen til venner eller dyrke noen i hagen din i år?

Charlotte

Rosa «Charlotte» Charlotte er navnet på en buskrose som er oppdrettet av David Austin og bærer delikate, myke gule blomster. Rosettene er dannet av mange små kronblader og avgir en te-rose-aktig duft. De er omgitt av frodig grønt løvverk, som bidrar til å gjøre dem til et nydelig samlingspunkt i hagen når de plantes som et midtpunkt eller som en del av et tablå.
Lære mer.

Gylden feiring

Gylden feiring

Rosa «Golden Celebration» På denne planten vokser intenst duftende blomster i en dyp gul farge. En gjentatt blomstrende David Austin-rase, denne rosen er kjent for sin parfyme så vel som sin rike fargetone. Plant den masse i hagebed for å dra nytte av den nydelige duften og muntre sommernyansene.
Lære mer.

Graham Thomas

Graham Thomas

Rosa «Graham Thomas» En annen engelsk klatrerose avlet av David Austin, «Graham Thomas» produserer rikt fargede, store gule blomster med en lett duft av terose. De vokser i en veldig oppreist form og kan trenes opp på vegger og espalier for en pen hageeffekt.
Lære mer.

Lady Banks

Lady Banks

Rosa banksiae

Denne vandrerosen har form av en busklignende vintreet. Den produserer stort sett tornløse vinstokker med eviggrønne blader, som gir den helårs appell i hagen. To varianter er R. banksiae var. banksiae, som har halvdobbel eller dobbel blomstring, og R. banksiae var. normalis, som har enkeltblomster på fem kronblad. De vokser best langs vegger eller espalier og er vakre når de får dingle i store mengder fra stor høyde.
Lære mer.

Julia barn

Julia barn

Rosa «Julia Child» Denne rosen med gyldne blomster er kjent som «Julia Child» i USA, og i andre områder kalles den «Absolutely Fabulous» eller «Soul Mate». Det er en floribunda-rose som vokser til 2-3 fot høy og produserer dype gule og smørfargede blomster. Planten forblir relativt kompakt i veksten, så den er allsidig og kan plantes i både blomsterbed og containere.
Lære mer.

Svovelrose

Svovelrose

Rosa hemisphaerica

Denne rosen er hjemmehørende i Vest-Asia, og er en vårblomstrende art med enkelt- eller dobbeltblomstrende former. Blomstene er store og har en lys gul fargetone, og de bæres på store busker, som kan plantes som en kant eller et midtpunkt i hagen.
Lære mer.

Soldryss

Soldryss

Rosa «Sun Sprinkles» Denne varmetolerante rosen vokser miniatyrblomster som er dypt gule, blomstrer kraftig gjennom sommeren og avgir en lett duft. På grunn av sin lille størrelse er disse rosene nydelige aksentplantinger i hagen.
Lære mer.

Sunsprite

Rosa

Rosa «Sunsprite» Disse nydelige rosene har langvarige gule nyanser med dypgrønt løvverk. De produserer en sterk, søt duft som har gjort dem til ettertraktede hagetilskudd siden de ble introdusert i 1973. Plant dem et solrikt sted hvor du kan nyte deres intense parfyme.
Lære mer.

Sunny Knock Out

Sunny Knock Out

Rosa x «Radsunny» Denne solelskende rosen minner også om lysstyrken til sommersolskinnet med fargene på kronbladene. Den har duftende blomster som begynner lyse gule og blekner til krem ​​fra vår til høst. Planten har små blomster som gjør mest inntrykk når den plantes over et bredt område.
Lære mer.

Erter Georgia

Gul Rose

Rosa «Teasing Georgia» Denne slående klatrerosen er en engelsk en oppdrettet av David Austin. Den produserer store, velduftende, dypgule blomster og er en gjenganger i hagen. Den trives i fullt sollys og kan vokse langs en vegg, espalier eller søyle.
Lære mer.