Skip to content

13 blomster som tiltrekker kolibrier til hagen din

31 de desember de 2022

Alle håper å bli velsignet med kolibrier i hagen. Det er uendelig morsomt å se på kreniene til disse små, juvelfargede fuglene. De er de eneste fuglene som er i stand til vedvarende sveve og kan til og med fly bakover og opp ned. Kolibrier er overraskende raske og også territorielle, og deltar ofte i høyhastighetsjakt rundt i hagen. Ruby-throated kolibri er den eneste arten som hekker øst for Mississippi, men det er totalt 17 arter som lever i USA, mange nær den meksikanske grensen. Disse trekkfuglene vil følge favorittblomstringene sine etter hvert som årstidene skifter, og stopper der de kan fylle bensin. Gi dem en hage full av disse smakfulle nektarproduserende blomstene, og du vil garantert lokke kolibrier til utendørsunderholdningen din.

Salvia

Denne hjortbestandige familien av blomster regnes som en av de beste for å tiltrekke fugler og sommerfugler. Plant «Black and Blue» salvia midt i hagen eller på baksiden av en kant i full sol, hvor den vil vokse til 3 eller 4 fot høy. Eller plant den kortere røde salviaen i blomsterbedet eller i en potte. «Black and Blue» er hardfør i USDA-sonene 7 til 10, mens rød salvia dyrkes som en årlig i områder kjøligere enn sone 9.

Trompet Creeper

Trompetkryper med kolibri

Blomstene på denne raskt voksende innfødte vintreet er store og bærer også en tung nektarbelastning, som vil dekke karbohydratbehovet til hummere. Du kan la den vokse vilt i naturområder eller holde den beskåret på arbors og gjerder. Trompetkryper kan vokse til 35 fot og blomstrer best i full sol.

Kardinalblomst

Kardinalblomst

Denne selvsående, innfødte stauden trives i fuktig jord og foretrekker hel eller delvis sol. Den tilbyr en utmerket kilde til nektar for kolibrier fra sen vår til høsten – faktisk er planten avhengig av dem for pollinering. Vill kardinalblomst (Lobelia cardinalis) kan bli 4 eller 5 fot høye, mens mer kompakte kultivarer som «Queen Victoria» topper på 3 fot.

Lantana

Lantana med sommerfugl

Avhengig av beliggenheten kan denne varmetolerante, solelskende busken dyrkes som flerårig eller ettårig. Plant den i bakken eller i en hengende kurv – kolibrier er gode nok jegere til å spore opp nektaren hvor som helst. Noen varianter vokser til en stor busk, mens andre er mer egnet for forsiden av blomsterbedet. Generelt hardfør i USDA Zones 7 og over.

Petunia

Rosa Petunia

Hummere migrerer i tretopphøyde, hvor de lett kan oppdage alle levende blomster nedenfor. Fang oppmerksomheten deres med en stor gruppe potter fylt med denne livlige, rimelige årlige. Plant dem i full sol og dødhode regelmessig, og petuniaene dine vil blomstre fra sen vår til høsten.

Sommerfuglbusk

Sommerfuglbusk

De kjegleformede klasene av fargerike blomster på denne solelskende, tørketolerante busken er det som først tiltrekker kolibrier, og det høye nektarinnholdet vil få dem til å komme tilbake for mer gjennom sommeren og høsten. Hardfør i USDA sone 5 til 9, men anses som invasiv i noen stater.

Akeleie

Akeleie

Akeleie (Aquilegia) er en av de tidligste blomstrene på listen vår, og gir en viktig matkilde for kolibrier som kommer om våren. Columbines delikate, nikkende blomster blomstrer best i delvis skygge i sør. Når blomstene falmer, fungerer denne stauden som et attraktivt bunndekke.

Asalea

Lys rosa Encore Azalea blomstrer

Fuglekikkere legger merke til at de innfødte, løvfellende asaleene som blomstrer om våren eller sommeren tiltrekker seg hummere, men langvarige Encore-asalea er også kjent for å lokke fugler til å ta en slurk. Plant dem i sol eller delvis skygge, hvor de vil blomstre om våren, sommeren og høsten.

Biebalsam

Biebalsam

Se nøye på blomstene til biebalsam, og du vil legge merke til at hvert kronblad er et lite rør perfekt for en matende kolibri. Plant på et fuktig, solrikt eller delvis solrikt sted, og du vil garantert ha en sunn blomsterlapp som blomstrer hver sommer. Mest Monarda planter er hardføre i USDA sone 4 til 9.

Indisk rosa

Indisk rosa (Spigelia marilandica)

indisk rosa (Spigelia marilandica) er en utmerket kolibrimagnet for mer skyggefulle hager. De intenst skarlagenrøde, rørformede blomstene til denne innfødte stauden åpner seg sent på våren. Indisk rosa kan dyrkes i skyggen, men vil holde seg mer kompakt og blomstrer mer hvis den dyrkes i et delvis solrikt område.

Skjeggtunge

Skjeggtunge

Penstemon, også kjent som skjeggtunge, vil garantert tiltrekke seg alle slags pollinatorer med prangende pigger av klokkeformede lilla, rosa eller hvite blomster. Beardtongue skyter opp til omtrent 3 fot høye når den blomstrer på slutten av våren eller forsommeren. Plant i full sol i jord med god drenering.

Phlox

Rosa Phlox Bloom

Hver hage trenger hageflox, en høy klumpende staude som har søttduftende blomsterhoder i flere uker om sommeren. Plant en rekke lilla, rosa og hvite for å lage en flerfarget blomsterbuffet for fuglene. Phlox er hardfør i USDA sone 4 til 8 og blomstrer best i hel eller delvis sol.

Pentas

Vårhageblomster:

Pentas er en øm tropisk flerårig plante som dyrkes som en årlig i de fleste klimaer. De røde, lilla eller rosa blomstene trives når mange andre ettårige planter smelter bort i den brennende sommervarmen. Plant dem i full sol og de vil blomstre hele sommeren.