Skip to content

13 planter som avviser mygg

27 de februar de 2021

Elsker å være utendørs, men lei av de irriterende blodsugende myggene? Legg ned sprayene og nettene, her er tretten forskjellige myggavstøtende planter du kan dyrke som vil bidra til å holde myggen borte.

Bug zappers er også irriterende, og lar deg sitte blant insektdeler. Dessuten kan det hende du ikke er i humør for røykfylte lys eller røkelse. Dette betyr imidlertid ikke at du trenger å bli plaget av mygg.

De fleste vet om cintronella, det finnes i mange produkter som holder bugs borte, men det er andre som kan gjøre jobben med myggkontroll.

Sjekk ut listen nedenfor for planter som holder myggen borte.

Citronella gress (Cymbopogon nardus)

Dette er en populær flerårig plante som blomstrer i USDA-sonene.

Denne planten trenger delvis skygge for full sol og ser flott ut på en uteplass!

De essensielle oljene fra denne planten brukes også til å produsere naturlige myggavstøtende lys.

De er gode anti-myggplanter.

Sitrongress (Cymbopogon citratus)

Mygg hater sitronduften av sitrongressplanter. Med litt tålmodighet kan du enkelt dyrke denne planten i hagen din.

Du må bare kjøpe stilker som er lett tilgjengelige i markedet. Sitrongress foretrekker god drenering og full sol.

Det er imidlertid viktig å forstå at denne vakre tropiske planten ikke tåler frysende temperaturer.

Gode ​​planter mygg hater.

Kattemynte (Nepeta cataria)

For noen gartnere er dette en flerårig. For andre er det en årlig plante. Catnip-anlegget anses å være omtrent 10 ganger mer effektivt enn DEET for å avvise mygg. Imidlertid har denne planten en tendens til å være ganske invasiv.

Hvis det er i hagesengen, kan katter knuse denne planten. Men du kan ha et par av dem i hengende containere for å unngå begge problemene.

Flotte planter som avviser mygg.

Marigolds (Tagetes spp.)

Dette er en solelskende årlig plante. Foruten mygg, kan denne også avvise bladlus. Det kan være en eksepsjonell følgesvenn plante for grønnsakshagen. Marigoldplanter er veldig enkle å vedlikeholde. Du trenger ikke mye pleie for å holde dem sunne og blomstrende.

Dette er en grenseplante som gir enkelhet til å samle frø til neste års planting. På grunn av dette er Marigold et utmerket tillegg. Du bør imidlertid aldri gni denne planten på huden din.

De er gode myggkontrollanlegg.

Du kan også like artikkelen vår om de beste skyggeblomstene

Rosmarin (Rosmarinus officinalis)

Rosmarinolje regnes som himmelsk for de fleste mennesker. Denne busken kan enkelt frastøte mygg, og holde hagen din trygg.

Voksende rosmarinplanter er en av de mest attraktive buskene for urte- og containerhager. Det krever ikke mye vann.

I tillegg til dette er Rosemary også deilig, og du kan bruke den til matlaging av supper, eggretter og kjøtt.

Nok en flott myggavvisende busker.

Malurt (Artemisia absinthium)

Denne flerårige planten har et noe sølvfarget løvverk. I de fleste soner kan denne planten lett dyrkes i full sol. Dette er en av de mest unike grenseplantene. Den skarpe lukten til denne planten kan holde myggen i sjakk. Nok en gang, bør du sørge for at denne planten ikke gnides på huden din.

Lett å dyrke myggresistente planter.

Mynte (Mentha spp.)

Mange forskjellige mynteoljer er utmerkede for å frastøte mygg. Dermed bør du ha et par potter fylt med disse aromatiske og hardføre plantene i hagen. Planter i myntefamilien kan lett spre seg, og de dyrkes best i små beholdere.

Floss Flower (Ageratum houstonianum)

Flossblomsten er en årlig plante som vokser ca 6-12 tommer. Det trenger delvis skygge til full sol. Foruten å frastøte mygg, regnes denne planten som en utmerket sommerfuglenektarplante.

Cadaga Tree (Eucalyptus torelliana)

Som navnet antyder, er dette et tre. Det krever full sol for å vokse ordentlig. Dette treet kan tiltrekke dyrelivet til hagen din. Det er imidlertid effektivt for frastøting
mygg. Med dette treet i hagen din, kan det hende du trenger et gjerde.

Kattemynte (Nepeta faassenii)

Catmint er en annen flerårig plante for å avvise mygg. Det er omtrent 2-3 fot høyde. Denne planten er et utmerket myggmiddel. I tillegg til denne,
catmint er også en sommerfugl nektar plante. Kattene dine vil bare elske det.

Nelliketre (Syzygium aromaticum)

Dette er et annet tre for å avvise mygg. Det er imidlertid ikke veldig høyt. Det trenger delvis skygge til full sol. Blomsterknoppene til dette treet produserer krydder som brukes i forskjellige retter. Det er et utmerket myggmiddel.

Lavendel (Lavandula angustifolia)

Dette er en flerårig plante. Lavendel gir nektar for sommerfugler. Blomstene kan lett tørkes og holdes i hagen for å avvise mygg og andre insekter.

Sitronmelisse (Melissa officinalis)

Sitronmelisse er en flerårig plante, og krever delvis skygge for full sol. Bladene kan brukes i is med is og varm te. Den kan også brukes som erstatning for sitronskall.

Dette var de 13 mest populære plantene for å avvise mygg. Med disse plantene i hagen din blir det lettere å kvitte seg med mygg, og nyt tiden din i solen eller mens du tar vare på hagen din.