Skip to content

5 grunner til at sørlendinger elsker Wave Petunia

7 de februar de 2023

Bølgepetunia har vært favorittblomster i sørlige hager i flere tiår. I følge The New Southern Living Garden Book, «Wave petunia banet veien for bedre ytelse petunia med introduksjonen av landemerket Purple Wave petunia i 1995.» Etter den gunstige starten har de bare blitt mer og mer populære for hvert år som har gått. De er dyrket fra frø og produserer en overflod av blomster uansett hvor de er plantet. Her er fem av grunnene til at vi går tilbake til Wave-petunia og fortsetter å plante dem år etter år.

1. De er levende

Bølgepetunia er noen av våre favoritthageaksenter fordi de kommer i en strålende regnbue av farger. Deres supermettede fargetoner gir flotte kantplantinger, og de ser fantastiske ut når de plantes i en stor gruppe. Uansett hvilken nyanse du planter, pakker den mye.

2. De sprer seg

Selv om de er kompakte små blomster, tar det ikke lang tid før Wave-petuniaene beveger seg. I følge The New Southern Living Garden Book, «De klemmer bakken på 5-7 tommer høye og sprer seg opp til 4-8 tommer, noe som gjør det mulig å lage et bunndekke av petunia.» Med sin sterke spredningsvane fyller Wave-petunia blomsterbed og gir mye for pengene.

3. De er allsidige

Bølgepetunia kan gjøre alt. Enten de gir bunndekke, fyller en kant eller fungerer som en sikkerhetskopi til en midtpunktsplante, tjener Wave petuniaer. Bland og match eller plant én farge i massevis for å gjøre et varig inntrykk. Ikke engang få oss i gang om Wave-petunia i hengende kurver på en luftig veranda – det er ingenting finere.

4. De elsker solen

Disse soltolerante små blomstene tåler sørens straffende varme. De setter pris på litt praktisk pleie – moderat til vanlig vann anbefales – men når det kommer til sol kontra skygge, er de sol hele veien.

5. De kan dyrkes fra frø

Wave petunia har lommeboka i tankene. De kan dyrkes rimelig fra frø og er allsidige, så de fungerer godt hvor som helst i hagen, enten i hagebed eller i containere. Andre Wave-serier å utforske inkluderer Shock Wave, Easy Wave og Tidal Wave, hver med forskjellige størrelser og egenskaper. I følge The New Southern Living Garden Book, «Tidal Wave Silver er en eksepsjonell utøver i sør og kan overleve en mild vinter for å dukke opp året etter.»

Har du noen petunia som vokser i hagen din? Hva er din favorittblomst til hagebed og hengende kurver?