Skip to content

5 typer lavendel som trives i sør

4 de februar de 2023

Vi elsker lavendel på grunn av dens fantastiske duft og lilla blomster, men vi har lært på den harde måten at ikke alle lavendel trives i varmen og fuktigheten i Sør. Det er derfor vi har samlet noen av våre favoritttyper lavendel her. Selv om de ikke alle trives i hvert hjørne av Sør, er det en lavendel her for alle. Vi har hatt suksess med å dyrke disse vakre plantene i hagene og vindusboksene våre – inkludert «Fenomenal» lavendel, som er en flott en for søren fordi den er så fukttolerant. For flere tips om å plante og pleie lavendel, les vår guide til dyrking av lavendel i sør. Hvis du er interessert i å beskjære, høste og tørke lavendel, noe som er viktig for å holde lavendelplantene dine på best mulig måte, les gjennom vår veiledning.

Engelsk lavendel

Lavandula angustifolia
Selv om den ikke er kjent for å vokse særlig godt i fuktig og kystklima, er engelsk lavendel godt egnet til mildere klima, som de i midten og øvre sør. Den trives ikke i høy luftfuktighet; i stedet liker den varmt, tørt vær og mye sol.

«Grosso» lavendel

Lavandula × intermedia «Grosso«
Priset for sine iøynefallende blomsterpigger og kraftige spredning, er denne hybridlavendelen kaldhard og varmetolerant. Den har sølvfarget løvverk og en sterk duft, og den bærer sine lyse lilla blomster rikelig.

Spansk lavendel

Lavandula stoechas
Denne hardføre lavendel med velduftende grågrønne blader er tørke- og varmetolerant. Den trives i klima med varme somre og milde vintre. Full sol og god drenering er nøkkelen for at spansk lavendel skal trives.

Fenomenal lavendel

Lavandula x intermedia «Fenomenal»
I følge The Grumpy Gardener, vokser denne lavendel «godt i varme, klebrige Florida, der andre lavendler går for å dø. Den vokser 2 til 3 fot høy, 2 til 3 fot bred, med sølvgrønt løvverk. Den er hardfør i hele sør ( USDA Zones 5-9). Gi den full sol og utmerket drenering.» Du kan finne «Fenomenal» lavendel tilgjengelig fra Southern Living Plant Collection.

Provence lavendel

Lavandula x intermedia «Provence»
En intenst duftende plante med små grågrønne blader og lilla blomsterpigger på høye, slanke stilker, denne franske lavendel er et nydelig, tørketolerant tillegg til urtehager. Den er eviggrønn og blomstrer lenge. Hvilke urter vokser i vinduskassene dine denne sesongen? Hvilke typer lavendel har du hatt suksess med å vokse i din region?