Skip to content

Å bryte opp er (ikke så) vanskelig å gjøre

29 de mars de 2021

Foto / illustrasjon: Design av John K. Szczepaniak. Foto av Susan TeareFoto / illustrasjon: Design av Bluegreen. Foto: Bluegreen | Jason DeweyFoto / illustrasjon: Design av John K. Szczepaniak. Foto av Susan Teare

Hjemmesentre og asfalteringsselskaper stoler i økende grad på å lage uteplasser og terrasser med betongbelegg fordi de er mye billigere enn naturlig blåstein, kalkstein, granitt eller annen naturlig terrassestein. Vær imidlertid forsiktig fordi betong vanligvis er en lysabsorberende, snarere enn en lysreflektor som så mange av våre naturlige overflater kan være.

Naturstein er heller ikke pålitelig en konsistent tone eller farge, så utseendet er interessant variabelt over en stor terrasse, mens betongens ensartethet kan se kjedelig ut. Så finn måter å dele opp en stor terrasse i mindre segmenter. Du kan gjøre dette ved å bruke to eller flere asfaltfarger for å lage et mønster, slik den kanadiske landskapsarkitekten John Szcepaniak gjorde på denne oppkjørselen / terrassen som ekko gjerdet og rekkverkdesignet i nærheten (se det øverste bildet).

Du kan også bryte ut en overflate av utleggere ved å bruke store steiner, trær eller plantemateriale og derved gjøre terrassen til en slags hage. Å la busker og stauder bøye seg eller bøye seg over harde belegningsstein, hjelper til med å myke opp hele effekten og får deg til å ønske seg i de grønne hjørnene en stund, som på det andre bildet.

En annen måte å bryte opp plass på er å endre materialet under føttene. Designeren av eiendommen vist på det tredje bildet plasserte et rektangel av ertgrus ved siden av en avlang firkantet kalksteinterrasse som gjør det mulig for eierne å nyte en stor underholdende terrasse som ser og føles intim ut, samtidig som den fungerer som en stor samler av overflatevann på denne lille eiendommen i Ottawa.

Husk også at du kan erodere kantene på betongbelegger og la plengress komme helt opp til de uregelmessig formede kantene for å få et mer naturlig utseende. Det viser seg at det ikke er så vanskelig å bryte opp!

Phto-studiepoeng:

  1. Design av John K. Szczepaniak. Foto av Susan Teare
  2. Design av Bluegreen. Foto: Bluegreen | Jason Dewey
  3. Design av John K. Szczepaniak. Foto av Susan Teare