Skip to content

Akklimatiserende innendørs planter

13 de februar de 2021

Akklimatisering av innendørs planter er mer populært blant huseiere når et nytt potteplante blir hentet hjem.

En annen gang er når sommeren slutter og innendørs husplanteelskere som bar sine planter utendørs om våren begynner å flytte dem innendørs.

Nylig ble jeg igjen minnet om akklimatisering, og hvor raske ting kan endre seg. Datteren min dro med noen venner til stranden. Hun ble ikke akklimatisert til lange perioder med direkte sollys, også kjent som varmeakklimatisering, og kom hjem og så ut som en «rød hummer».

Det ser ut til at vi ikke har problemer med å forstå akklimatisering i å bevege oss fra innsiden og ut, men glemmer raskt akklimatiseringen av utsiden inn, spesielt med planter.

Barnehager prøver å minimere akklimatiseringsprosessen ved å pre-akklimatisere planter for innemiljøet. Noen barnehageprodusenter kan krenke dette, men – INGEN PLANT kan akklimatiseres helt før den når sitt endelige mål, innendørs eller utendørs.

Benjamina

Pre Acclimation

Dyrkere produserer en rekke planter for bruk innendørs i full sol eller i skyggehus / drivhus. Når husplanter når en salgbar størrelse, beveger de seg inn i områder med lavere lysnivå.

Sannsynligvis minst 2000 fotlys. Disse plantene mottar i gjennomsnitt 10 til 20 ganger mengden lys de vil motta når de flyttes innendørs. Innendørs hvis de mottar 300 fotlys innendørs som vil bli ansett som høye.

Når planter begynner å akklimatisere, er den primære konsentrasjonen fokusert på ytre utseende, hovedsakelig blader eller tap av blader. Når planten faktisk går gjennom mange områder med akklimatisering, stress, røtter, belysning, vannfuktighet, bladreduksjon, høye temperaturer og kalde temperaturer for å nevne noen.

Ta Ficus benjamina, også kjent som «den gråtende fiken». Den vokser ut i full sol. Når den når ønsket størrelse for markedet, beveger den seg inn i skyggehus der den gjennomgår prosessen med «dyrker akklimatisering». Denne prosessen kan vare fra 4-6 uker til 1 år, avhengig av størrelsen på anlegget og det fremtidige markedet.

Ved levering er anlegget klar til å gå over til neste fase av akklimatisering – destinasjon og endelig akklimatisering.

En helt akklimatisert plante er veldig annerledes enn den for en planteskole vokst. For eksempel er solvoksne Ficus benjamina blader mindre og tykkere. Potteplanten har flere blader, som også er nærmere hverandre, og en lysere grønn farge.

Den akklimatiserte planten vil strekke seg etter lys og bære færre, tynnere og bredere blader.

På grunn av den store lysintensiteten stabler cellene i solvoksne blader oppå hverandre. Den skyggevoksne etterlater cellene spredt og utnytter tilgjengelig lys mer effektivt (Readers Digest-versjonen).

Barnehage dyrket Dracaena marginata blader er veldig stående der de indre akklimatiserte bladene legger seg.

Dette er bare noen få tilfeller av akklimatisering. Men husk dette når du kjøper et anlegg til innendørs eller utendørs bruk:

  • Se etter god verdi og ikke pris
  • Vær tålmodig (noen av våre lesere har rapportert om planter at de har hatt 10-20 år.)
  • Ikke overvann
  • Velg riktig anlegg for riktig område
  • Anlegget må akklimatisere seg til sitt nye miljø
  • Nyt dem