Skip to content

Anthurium Flamingo Flower: Dyrke Anthuriums som et husplante

16 de februar de 2021

Familien til Araceae forsyner oss mange av de innendørs plantene vi likte i dag. Det er en stor og variert familie av planter. Blant disse favorittene for innendørs luftrengjøring er:

  • Spathiphyllum – “Peace Lilly”
  • Dieffenbachia eller “dum stokk”
  • Philodendron
  • Aglaonema – “Chinese Evergreen”
  • Anthurium – “Flamigo Flower”

Slekten Anthurium planter representerer den største gruppen av arter i denne familien. Med over 600 anthuriumarter som har sitt utspring i tropene i den nye verden, har bare to hatt utbredt dyrking.

Anthurium Scherzeranium (si det 3 ganger veldig raskt) som vokser i fjellregionene i Costa Rica, har blitt et populært husplante i Europa, men har hatt lite dyrking i USA. På den annen side dyrkes Anthurium Andraeanum av hagen på Hawaii for sin langvarige kuttblomst og har blitt et av symbolene knyttet til Hawaii.

Selv om alle artene blomstrer, dyrkes noen først og fremst av den grunn alene. Anthuriums, men kommer i en bred sort, inkludert:

  • Blomstrende
  • Velvet Leafed
  • Hengende kurvtyper
  • Palmatbladet

Hva er endret?

Tidligere ble Anthurium Andraeanum dyrket for kutteblomsterhandelen. Røde, rosa, oransje og hvite farger med 1 eller 2 blomster per plante. Disse plantene var for høye og tynne til å brukes innendørs.

Tidlig på 70-tallet ble sorten Anthurium amnicola (tidligere kjent som A. lilacinum) introdusert for horticutural-verdenen. Denne introduksjonen har endret ansiktet til Anthurium-produksjonen. Amnicola er en ekte miniatyr, ikke mer enn seks til åtte inches i høyden, med blader som er smale og mørkegrønne.

Hva er den store avtalen om Amnicola!

Den store avtalen om amnicola er blomsten. En liten blomst som er lavendel i farge, den avgir en behagelig duft og, helt ærlig, blomster som sprø. Planten er veldig i stand til å være i blomst året rundt. En annen fordel er at den suger lett og danner tette klumper.

Denne planten banet vei for de fleste av anthuriumene vi ser i pottekulturen i dag. Innføringen i avlsområdene Hawaii og Florida har resultert i mange nye hybrider. Disse plantene er korte i vekst, har mange blomster og gir mange nye farger.

En av de mest populære introduksjonene har vært «Lady» serien fra Oglesby Plants International. Utgivelsen av Anthurium «Lady Jane» og University of Floridas introduksjon av «Southern Blush» har fornyet interessen for denne gruppen aroids.

Bruke Anthuriums innendørs

Innendørs Anthuriums kan brukes som frittstående prøver, eller kastes i godt drenerte jordbed. Uansett skal de samme generelle kravene følges. En av nøklene til bruk av anthuriums innendørs er å bruke modne eksemplarer. Små planter kan være vanskelig å etablere i et interiørlandskap. Selv modne prøver må bli vant til lyset og temperaturen i det nye miljøet. Du kan også forvente noe tap av eldre løvverk mens du akklimatiserer.

Et oppmuntrende ord

Du vil finne at potteplanter kommer i 6 ″ og 8 ″ potte størrelser. Disse plantene har blitt avlet for salg i disse potteformatene, så vær ikke redd og tenk at de ikke er modne planter.