Skip to content

Bat Plant Flower – Hvordan vokse og ta vare på Tacca [BAT PLANTS]

22 de februar de 2021

Den svarte flaggermusblomstplanten – med det botaniske navnet Tacca Chantrieri har en vill, uvanlig blomst. Så eksotisk som det kan se ut, er ikke Bat Plant en vanskelig plante å dyrke.

Faktisk er det veldig hardfør. Jeg har funnet Tacca tilgjengelig i noen hagesentre. Den er tilgjengelig online.

TACCA (tak»-ah) – En slekt av tropiske, knollete rotte flerårige urter som har store blader i bunnen av stilkene som er overvunnet av brune eller grønne blomster i tette, runde klynger.

Navnet «flaggermusblomst» kommer fra plantens bracteaform som ligner på flaggermus.

Også kjent som Djevelens blomst, har den uvanlige planten den mest interessante blomsten som er sett og den vakreste løvverket også. Tacca er en ekte samtalerstarter.

I tillegg til de grønne og skinnende bladene, produserer den svarte flaggermusblomstplanten mørk lilla eller rødbrun blomster med «øyne» på blomsten som ser ut til å følge ens bevegelser.

Det er kinnskjegg på denne blomstrende planten, ser ut som blomsten har en Fu Man Chu som danner flytende eller fine gaffelhaler. Flere av disse rare blomstene produseres med forholdene som er rette for planten.

Imidlertid er flaggermusplantene lettere å dyrke utendørs enn innendørs.

Krav til Tacca Chantrieri

  • Lys: Tacca trenger en nordlig, østlig eller vestlig eksponering av skygge eller delvis sol.
  • Temperatur: Oppretthold temperaturer innendørs over 60 ° C
  • Luftfuktighet: Flaggermusplanten er en understory plante som vokser i områder med høy luftfuktighet. Hold planter over 50% av høyere fuktighet. Planter tåler lavere fuktighetsnivå.
  • Vanning: La jorda tørke ut mellom vanningene. Vann grundig til den godt drenerende pottejorden er fullstendig mettet og vann renner ut av bunnen av potten. Prøv å senke hele potten og plante i en bøtte med vann til alle luftbobler stopper. Tøm overflødig vann. Overvann og våt jord vil forårsake rotrot.
  • Gjødsel: Gi flaggermusblomsten med en balansert flytende gjødsel med 1/3 styrke annenhver uke i vekstsesongen eller en gjødsel med langsom frigjøring.
  • Beskjæring: Fjern gamle blader når de dør av.
  • Insekter og sykdommer: Tacca-blomster opplever få insektproblemer. Riktig vanning forhindrer rotrot å utvikle seg.

Lær mer Hvis du klikker på denne lenken og foretar et kjøp, tjener vi en provisjon uten ekstra kostnad for deg.

Svart flaggermusblomst Tacca Chantrieri Care

I nord kan Tacca-planter vokse i drivhuset eller et «flaggermushus» og også som et innendørs potteplante.

Planter Tacca Chantrieri i en rik, godt drenerende jord eller potteblanding med god drenering.

Den svarte flaggermusblomsten blomstrer hele slutten av våren og sommeren.

Om vinteren må du vanne og la planten hvile over vinteren. Det er også viktig å gi dem varm skygge med høy luftfuktighet.

Når du dyrker den svarte flaggermusplanten utendørs som en sommerterrasse, plasser dem nær trær eller vegger for å beskytte dem mot direkte sollys.

Disse tropiske plantene økes ved deling.

Andre arter av flaggermusplanter

Tacca pinnatifida, med finskårne blader noen ganger 4′ fot lange, dyrkes i tropene som en kilde til pilrot, som er hentet fra bakkeknollene eller jordstenglene. Den har grønne og lilla blomster.

Tacca integrifolia også kjent som den hvite flaggermusblomstplanten (hvite flaggermusblomster) er en annen utsøkt art fra yam-familien.

De vokser fra jordstengler som underjordiske planter som er hjemmehørende i tropiske skoger og subtropiske regnskoger i Sentral- og Sørøst-Asia.

Nesten alle planter har blitt merket som vakre, nydelige, fengslende og lignende. Men har du noen gang hørt om en mystisk, nesten skummel, merkelig plante?

Annet enn å være fascinerende, er Tacca chantrieri eller Bat Orchid uten tvil et perfekt eksempel på en mystisk, nesten skummel, merkelig plante.