Skip to content

De beste blomstene å bruke rundt postkassen

29 de desember de 2022

Når du bestemmer deg for hva du skal plante rundt en postkasse, er det noen kriterier du må vurdere. For det første er det viktig å plante en hardfør blomst som ikke krever massevis av vedlikehold. Postkassehager er ideelt sett selvforsynte og vil ikke kreve intensiv pleie (slik at du ikke trenger å gå ut til fortauskanten for seriøse beskjæringsøkter). I tillegg til blomster som er lite vedlikehold, ønsker du å plante blomster som tåler kantstensforhold, fra steinete jord til høye saltnivåer fra veien. Skreddersy postkassehagen din til de unike forholdene til fortauskanten din – hvis postkassen din er fullstendig skyggelagt, prøv en skyggeelskende plante som bregner. Hvis det er i direkte, vedvarende sollys, plant lavendel til dagliljer. Til slutt er det viktig for postkassehager å ha stor fortauskant appell. Vi elsker å plante lyse, fargerike blomster rundt postkassen vår som virkelig imponerer og distraherer fra det harde metallet i en stående postkasse. Her er 18 av våre favorittblomster som vil hjelpe deg å forvandle din triste kantsteinsplass til en frodig hage.

Clematis «Jackmanii»

Denne krypende blomstrende vintreet vil legge til et snev av naturlig skjønnhet til postkasseinnlegget ditt. Clematis «Jackmanii» er en flerårig plante som blomstrer fra midten av sommeren til tidlig høst og vokser 10 til 15 fot høy med en spredning på 3 til 6 fot. Den vokser i USDA sone 4 til 8. Toppen av denne vintreet liker sol, men røttene bør beskyttes med mulch. Disse pene lilla blomstene elsker å klatre – vurder å lage en trådstruktur for å slynge seg rundt postkassen og lede plantens vekst.

Botanisk navn: En hybrid krysning mellom C. lanuginosa og C. viticella
Soleksponering: Full sol, delvis sol
Jordtype: Godt drenerende, fuktig
Jord pH: Nøytral

«Høstglede» Sedum

Sedum

Denne pene rosa planten trenger lite vedlikehold og vokser inn på høsten, noe som gjør den til det perfekte valget for postkassehagen din. Den tiltrekker seg også høstpollinatorer som bier og sommerfugler! Som en lettdyrket staude er den en varme- og tørketolerant sukkulent. Den er hardfør mot USDA soner 3 til 9 og vokser 1 fot, 6 tommer til 2 fot høy og bred. Det finnes mange varianter av sedum, som også går under det vanlige navnet stonecrop.

Botanisk navn: Hylotelephium Herbstfreude «Høstglede»
Soleksponering: Full sol
Jordtype: Godt drenerende
Jord pH: Nøytral til lett alkalisk

Lavendel

Lavendel

Lavendel er kjent for sin evne til å tåle tøffe forhold, noe som gjør den til en ideell kantplante. Den vil ikke bli plaget av veikantsalt, og den blomstrer i direkte sol. Denne flerårige urten, hardfør til USDA sone 5 til 9, er spiselig og velduftende, og kan tørkes eller brukes i matlagings- og kuttearrangementer. Den blomstrer om sommeren med lilla blomster og tiltrekker seg sommerfugler og bier. Den har en haugform og blir 1-3 fot høy og bred. Denne urten kalles også engelsk lavendel, ekte lavendel eller vanlig lavendel.

Botanisk navn: Lavandula angustifolia
Soleksponering: Full sol, delvis skygge
Jordtype: Godt drenerende
Jord pH: Nøytral til alkalisk

Zinnias

Zinnias

Tiltrekk alle biene, fuglene og sommerfuglene med fargerike zinnias, en favorittblomst blant pollinatorer. Disse etårige plantene som er enkle å dyrke med lite vedlikehold, kommer i en rekke farger, størrelser og blomstringstyper. Høydene kan variere fra 8-tommers høye dvergstørrelser som «Thumbelina Dwarf Mix» til høye varianter som «State Fair Mix» som kan nå 4 fot høye. Blomster kan være enkle, doble eller semi-doble rader med kronblader, og du kan velge én farge å vokse eller blandinger av livlige farger. Nyt zinnia blomstrer vår til høst.

Botanisk navn: Zinnia elegans
Soleksponering: Full sol
Jordtype: Godt drenerende
Jord pH: Syre, alkalisk eller nøytral

Dianthus

Dianthus

I familien av nelliker vil dianthus gi et delikat preg til hagen din ved kantkanten. Varianter vokser om høsten og våren, og i tillegg til å skryte av interessante blomster, vil de vakkert parfyme postkassehagen din. Flerårig dianthus, kalt «rosa» fordi blomsterbladene ser ut som de ble trimmet med rosa sheers, dyrkes i USDA-sonene 4 til 9. Dianthus tiltrekker seg pollinatorer og vokser 4 tommer til 3 fot høye med en spredning mellom 1 til 2 fot.

Botanisk navn: Dianthus plumarius
Soleksponering: Full sol, delvis skygge
Jordtype: Godt drenerende
Jord pH: Nøytral

Russisk vismann

Flerårig russisk salvie

Hvis du ønsker å fylle ut et stort område, trenger du ikke lete lenger enn russisk salvie. Denne fullvoksende, frodige stauden, hardfør til USDA sone 5 til 9, gir et flott bakteppe for postkassen din. Denne busken med lite vedlikehold har en vekstvane som vokser 2 til 4 fot høy og bred. Lilla blomster, som tiltrekker bier, sommerfugler og kolibrier, blomstrer fra juni til oktober.

Botanisk navn: Salvia yangii
Soleksponering: Full sol
Jordtype: Godt drenerende
Jord pH: Syre, alkalisk eller nøytral

Sommer Phlox

Sommer Phlox

Disse staudene er et godt valg hvis du er ute etter bakkedekning og et fyldig, rikelig utseende. Den blomstrer gjennom sommeren og høsten. Phlox er en innfødt villblomst som kommer i rosa, lilla og hvitt. Den kan vokse 1 til 5 fot høy og 1 fot, 6 tommer til 2 fot bred. Denne planten med lite vedlikehold vokser i USDA-sonene 5 til 9.

Botanisk navn: Phlox Carolina
Soleksponering: Full sol, delvis skygge
Jordtype: Godt drenerende
Jord pH: Syrlig

Rugosa Rose

Rosa Rugosa

Vil du ha det polerte utseendet til roser uten alt det intensive arbeidet? Møt rugosa-rose, også kjent som buskroser. Disse buskene vokser i en mounded form 4- til 6-fot høy og bred. Denne løvfellende stauden, hardfør i USDA-sonene 2 til 7, tiltrekker seg pollinatorer, blomstrer fra mai til slutten av høsten, og produserer også frukt – fuglelskende hofter – i august.

Botanisk navn: Rosa rugosa
Soleksponering: Full sol
Jordtype: Fuktig, Godt drenerende
Jord pH: Syrlig til nøytral

Dagliljer

Daylily Garden Bed

Dagliljer vil vare lenge med lite pleie som kreves, og de er et flott fargerikt standpunkt for å sette i gang grønne busker. Blomstringsfarger kommer i gult, oransje og rødt. Disse pærestaudene, hardføre i USDA-sonene 3 til 9, fungerer godt som bunndekke, og vokser 1 til 3 fot høye og brede. De tiltrekker seg fugler og sommerfugler med sine vakre trompetformede blomster.

Botanisk navn: Hemerocallis
Soleksponering: Full sol til delvis skygge
Jordtype: Godt drenerende, lett fuktig, høy i organisk materiale
Jord pH: Litt syrlig

Akeleie

Akeleie

Lyst til å dyrke din egen postkasse-eventyrhage? Disse magisk utseende blomstene elsker skyggen, så de er et flott alternativ for skyggefulle kantsteiner. Columbine er en flerårig plante som blomstrer fra vår til sommer og vokser 1 til 3 fot høy og 6 tommer til 2 fot bred. Den kommer i en rekke farger og vokser i USDA-sonene 3 til 9.

Botanisk navn: Aquilegia
Soleksponering: Delvis skygge
Jordtype: Godt drenerende, fuktig
Jord pH: Nøytral til lett syrlig

Petunia

Petunia

Du har sannsynligvis sett disse klassiske blomstene i for mange hagesenger til å telle, og det er med god grunn. Disse ettårige plantene er enkle å dyrke, elsker å slikke sol og blomstrer i rikelige utbrudd av langvarig farge. Petunia tiltrekker kolibrier og sommerfugler, og kommer med en rekke farger, blomsterstørrelser og vekstvaner. Etterfølgende eller spre petunia, som bølgepetunia, vil skape et teppe av farger veldig raskt.

Botanisk navn: Petunia x hybrida
Soleksponering: Full sol, delvis skygge
Jordtype: fuktig godt drenerende
Jord pH: Syrlig

Mandevilla

Mandevilla postkasse

Denne tropiske blomstrende vintreet vil vikle opp postkasseposten din for å skape en skjerm med seriøs fortauskant appell. Det er en klassisk blomst som gir flott vertikal plass til postkassehagen din. Mandevilla er en ettårig som kommer i hvite, røde, rosa og gule blomster og kan vokse mellom 3 og 10 fot høy og 3 til 4 fot bred. Noen mandevilla-utvalg kommer også i støpte former, så sørg for å få vintypen til postkassen din.

Botanisk navn: Mandevilla sanderi
Soleksponering: Full sol, delvis skygge
Jordtype: Godt drenerende, fuktig
Jord pH: Syrlig til nøytral

Lantana

Lantana

Lantana vil gi dekning veldig raskt rundt postkassen din samtidig som den tiltrekker seg fugler og sommerfugler. Lantana blomstrer i hvite, gule, lilla, oransje og livlige flerfargede kombinasjoner. Den vokser i busk eller etterfølgende former. Lantana er en årlig med noen flerårige utvalg, for eksempel «Chapel Hill» og «Miss Huff», som vokser i USDA-sonene 7 til 11.

Botanisk navn: Lantana camara
Soleksponering: Full sol
Jordtype: Godt drenerende, fuktig
Jord pH: Nøytral

Rosmarin

rosmarinplante med gjerde

Ikke bare er rosmarin en attraktiv eviggrønn busk som grenser til postkassen din, det er en aromatisk urt som kan tørkes eller brukes til matlaging eller blomsteroppsatser. Rosmarin blomstrer – i hvite, rosa, lilla eller blå blomster – i juni og juli og tiltrekker seg sommerfugler og bier. Denne stauden, i USDA-sonene 8-10, vokser opp til 3 til 4 fot høye med en spredning på 3 til 4 fot bred.

Botanisk navn: Salvia rosmarinus
Soleksponering: Full
Jordtype: Godt drenerende, tørr til middels fuktighet
Jord pH: Syre

Coneflower

Coneflower

Coneflower er en god kandidat for postkasser fordi de er enkle å dyrke i dårlig jord og varme, fuktige og tørre forhold. Som lite vedlikehold, innfødt urt, vokser coneflower 1- til 2-fot høy med en 10-tommers til 1-fots 6-tommers spredning. Det er også en flerårig plante som vokser i USDA sone 3 til 8. Blomster kan være rosa, lilla eller hvite og tiltrekker seg fugler, sommerfugler og bier.

Botanisk navn: Echinacea angustifolia
Soleksponering: Full sol, delvis skygge
Jordtype: Godt drenerende
Jord pH: Syre, nøytral

Svartøyde Susan

Rudbekia

Hvis postkassen din er i nærheten av gaten, kan det hende at vannkilder og jordsmonn ikke er like ideelle som lenger inne. For en plante som tåler kantstensforhold – se til svartøyde Susan, en tørketolerant innfødt villblomst. Blomster kommer i nyanser av gult, oransje og rødt, og tiltrekker seg pollinatorer og fugler. Den vokser 2 til 4 fot bred med en spredning på 1 til 2 fot.

Botanisk navn: Rudbeckia hirta
Soleksponering: Full sol, delvis skygge
Jordtype: Godt drenerende, fuktig, noen ganger tørr
Jord pH: Syre, alkalisk eller nøytral

Portulak

Ornamental Portulak (Portulaca hybrid)

For et varme, tørketolerant bunndekke, prøv portulak, en saftig ettårig, ved postkassen. Også kalt moserose, dens blomstrer kommer i et bredt utvalg av farger – gul, oransje, rosa, rød og hvit – som lukkes om kvelden og på overskyede dager. Portulak tiltrekker seg sommerfugler, og det er en spredende plante som vokser opp til 8-tommer høy og omtrent en fot bred.

Botanisk navn: Portaluca
Soleksponering: Full sol
Jordtype: Godt drenerende
Jord pH: Syre, alkalisk eller nøytral

Teppe blomst

Teppe blomst

Denne innfødte flerårige er tørke- og salttolerant, noe som gjør den til en god kandidat som grense i nærheten av en postkasse ved gaten. Det er en haugende, spredende plante som vokser opp til 2 fot høy og 1 fot, 6 tommer bred. Blomster kommer i varme farger – gul, oransje, rød og spraglete – og tiltrekker seg pollinatorer. Teppeblomst er fra tusenfrydfamilien, tåler varme og fuktighet og vokser i USDA-sonene 3 til 9.

Botanisk navn: Gaillardia
Soleksponering: Full sol
Jordtype: Godt drenerende
Jord pH: Litt syrlig