Skip to content

De beste følgeplantene for hortensia

20 de oktober de 2022

Det er et etablert faktum at hortensiaen er dronningen av den sørlige hagen. Så lenge de er beskyttet mot den brennende ettermiddagssolen og gitt tilstrekkelig skygge, gjødsel og vann, vil hortensiaer gi deg store, sprettende blomster og dypgrønt løvverk hele sommeren. Hver dronning trenger imidlertid hoffet sitt, så øk fortryllelsen til disse blomstrende buskene ved å nøye velge følgeplanter som vil forbedre hagen din. Les videre for noen tips om hva du bør plante med hortensia.

Flere blomster

For mange blomsterhager fungerer som supernovaer – de skinner sterkt i noen uker, og brenner så raskt ut. For å sikre langvarig farge, plant et utvalg av blomstrende planter som vil blomstre før, under og etter blomstringssesongen til hortensiaene dine. Det er opp til deg om du vil plante lignende nyanser eller lyse kontrastfarger. En kombinasjon av solelskende vår- og sommerblomstrende ettårige planter, som zinnias og løvefugler, vil ikke bare legge til iøynefallende appell til hortensiaene dine, men vil også gi deg en praktisk snittblomsthage. Ta en titt på hele området av hagen din – hvis du har plass bak hortensiaene dine, for eksempel nær en murvegg eller gjerde, vil et dryss med høye solsikker gi en eksplosiv fargetone hele sommeren.

Prydgress

Hvis du vil at fokuset i hagen din hovedsakelig skal være på hortensiaer, bør du vurdere den undervurderte elegansen til prydgress. Vanligvis lite vedlikehold og lett å dyrke, disse gressene forsterker subtilt skjønnheten til blomstene uten å trekke oppmerksomhet til seg selv. Forankre hjørnene av hagen din med det høye og kjekke, burgunderfargede fontenegresset; en solelsker, vil dens prangende lilla skyer flyte i vinden og gi litt skygge for hortensiaene. Blåsvingel, som danner blågrå tuer, elsker full eller delvis sol, akkurat som hortensia. Disse tuene vil vokse hvor som helst fra 4 til 11 tommer og er et ideelt valg for å kante hagen din.

Hosta planter

Den virkelige herligheten til en hosta er løvet. De tynne piggene av trompetformede blomster som dukker opp om sommeren er bare en ekstra fordel. Innfødt i Asia og introdusert for amerikanske gartnere på midten av 1800-tallet, deler hostaplanter hortensiaens kjærlighet til morgensol og ettermiddagsskygge. Det er et utrolig utvalg av former, størrelser og farger å velge mellom. Mens mange varianter av hostaer tåler solen, foretrekker hostaer generelt skygge, og det er derfor denne planten fungerer godt når den vokser under baldakinen av hortensia-løvverk. Nye utvalg av hostaer kommer inn på scenen i hopetall, og navnene endres med jevne mellomrom. For å være sikker på at du får den hostaen du ønsker, kjøp planten i helblad eller ta kontakt med en ekspert.

Trær og busker

Når du vurderer hva du skal plante ved siden av en hortensia, (eller til og med hvor å plante en hortensia) vurder høyere planter som små til mellomstore trær som kan gi den skyggen buskene foretrekker. Noen varianter av korneltrær, for eksempel tartarisk kornel, som når omtrent 10 fot høye, og pagodens kornel, som når 20 fot høye, er akkurat passe størrelse for å gi nødvendig skygge til nabohortensiaplanter. Dogwoods tilbyr også attraktive blomster, løvverk og bark. Double Reeves spirea, eller brudekrans, er en populær, lettvoksende busk. Dens buede, hvitblomstrede grener når 5 til 6 fot, gir også beskyttelse mot middagssolen for hortensiaer. Hvis du planter en hortensia nær et eksisterende tre, sjekk med din lokale barnehage om hvor nærme treet du bør grave et hull. Du vil unngå hakk eller ødeleggelse av et eksisterende rotsystem. Hortensiaer er vakre alene, men det er andre planter som kan forbedre den visuelle appellen til disse sørlige hagefavorittene. Enten du vil gi ekstra farge, bunndekke eller skygge, vurder å plante en følgeplante.