Skip to content

Denne pantry-gjenstanden på $4 kan hjelpe til med å holde hortensiaene dine friske i flere uker

30 de september de 2022

Hvis hageblomster konkurrerte i en konkurranse om våre hjerter, ville hortensiaer vinne kronen for mange sørlendinger. De klassiske, elegante blomstene – enten du foretrekker blå, rosa, lilla eller hvit – er perfekte for å bli klippet, vist frem og delt med familie og venner. Enhver hjemmegartner med grønn tommel vet også at hortensia, til tross for tilsynelatende enkelt vedlikehold, kan være litt kresne å ta vare på for å få de beste og fyldigste blomstene. (Det er der vår guide til De 8 beste hemmelighetene til å ta vare på hortensiaer kan hjelpe.)

Noen kan imidlertid ikke vet at hortensia også er vanskeligere enn mange andre blomster når de kuttes og settes i en vase. For å si det kort, de er tørste. Som, skikkelig tørst. Så snart de går tom for vann (og de drikker fort!) eller slutter å ta det uansett grunn, er du toast. Blomstene begynner å visne og tømmes til en trist klatt med en gang betagende farge. Så hvis du foretrekker at de kuttede hortensiaene dine varer mer enn et par dager, er det en praktisk liten hemmelighet som blomsterhandlere og kjente vertinner bruker for å sikre at de kuttede blomstene drikker så mye vann som mulig, og du kan få det inn. kryddergangen på matbutikken. Har du noen gang hørt om alunpulver? Alunpulver (også kjent som kaliumaluminiumsulfat) brukes ofte i syltings- og hermetikkoppskrifter for å opprettholde skarpheten til frukt og grønnsaker, og er tilfeldigvis utmerket for å oppmuntre avskårne blomster til å ta mer vann enn når de står helt alene. Hvordan? Ved å dyppe den nederste halvtommeren av de kuttede stilkenes ender i det fine hvite pulveret før du plasserer det i en vannfylt vase. Som et resultat vil hortensiaene trekke mer vann fra vasen, og du sitter igjen med glade blomster i flere dager. Oh, og nevnte vi at det bare vil koste deg rundt $4? Handle den her.

Bare husk å fortsette å fylle på og aldri la stilkene gå blotte, og du kan forvente at hortensiaene varer i opptil to uker i noen tilfeller. I tillegg kan du kutte stilkene på nytt i en skarp vinkel hver tredje til fjerde dag, dyppe på nytt i alunpulver og plassere dem i en vannfylt vase for å hjelpe til med friskhet. Gå ut og la de store, fete hortensiablomstene blomstre slik at alle kan se.