Skip to content

Dette er det farligste blomstrende ugresset som kan være i hagen din

17 de januar de 2023

Ikke vær for skremt, men hagen din prøver kanskje å skade deg. Like mye som vi elsker magnolia, gress, crepe myrtle, levende eik, klatreroser og alt i grønnsakshagene våre, er det noen planter der ute som ikke er bra (vi ser på deg, gift eføy). Mens mange farlige planter neppe vil dukke opp i en blomsterhage, er det noen ugress som produserer vakre blomster og fristende bær som kan se rett ut ved siden av kameliaene dine, men som er direkte dødelige. Disse ugressene kan se søte ut, men ett trykk kan være dårlige nyheter. Her er noen av de farligste blomstrende ugressene som finnes.

Jimson Weed

Denne planten produserer en hvit blomst som ser litt ut som en morgenfrue, men fra rot til blader er denne planten et nei-nei. Også kalt djevelens snare, plantens frø, røtter, stilker og blader er alle farlige hvis de svelges. Ikke bare forårsaker det hjertebank, luftveis- og sirkulasjonsproblemer, men frøene kan forårsake skremmende hallusinasjoner og til og med død.

Meadow Death Camas

Meadow Death Camas

Det er bare sunn fornuft å passe seg for enhver blomst som har «død» i navnet Zigadenus venenosus er intet unntak. Planten har delikate blomster som antyder dens forhold til liljefamilien. Ikke la det faktum at det er en del av liljefamilien lure deg, fordi alle deler av denne planten er giftige, inkludert løken, som ser ut som en villløk. Denne vakre planten kan forårsake oppkast, kramper og død.

Belladonna

Dødelig nattskygge

Atropa belladonna er vanligvis kjent som dødelig nattskygge, og den utmerker seg som en av de mest giftige plantene på hele halvkulen. De mørke lilla, klokkeformede blomstene er pene, men den skjønnheten maskerer dens dødelighet. I følge Missouri Botanical Garden er bladene, fruktene og røttene svært giftige enten de spises eller bare børstes opp mot hvis det er et åpent sår eller slitasje. Det er dårlig for voksne, men «risikoen for barn som ikke forstår de giftige egenskapene til alle deler av denne planten er enorm,» advarer Missouri Botancial Garden.

Bittersøt nattskygge

Belladonna

Selv om den ikke er like giftig som sin dødelige nattskygge, er de vakre lilla blomstene og knallrøde bærene på bittersøt nattskygge et fristende syn. Imidlertid rapporterer College of Agricultural Sciences Oregon State University, «Alle plantedeler er mildt giftige.» Disse bærene er giftige for kjæledyr og kan være dødelige for barn, så det er best å holde dem ute av hagen. Bruk hansker og/eller verneutstyr når du håndterer anlegget.

Vannhemlock

Vann Hemlocks

Disse vakre blondeblomstene (Cicuta douglasii) er en del av gulrotfamilien og ser ut som vill pastinakk eller gulrøtter, men de er langt fra spiselige. «Vann hemlock er den mest voldelig giftige planten som vokser i Nord-Amerika,» bemerker USDA. Vannhemlock har et giftstoff kalt cicutoxin som selv i små mengder kan utløse voldsomme anfall som fører til hjertestans og død.

Kjempe bjørneklo

Gigantisk bjørneklo revet av med forsiktighetstape

En annen gulrotfetter er gigantisk bjørneklo, som har enorme blomster som ligner litt på Queen Annes blonder på steroider. Ifølge West Virginia University er blomstene så pene, og de 15 fot høye plantene så slående at de opprinnelig ble introdusert til Nord-Amerika som prydplanter. Ikke plant dem, da bare ett trykk på saften kan forårsake alvorlig hudirritasjon, brannskader, arrdannelse og blindhet. Hvis du oppdager gigantisk bjørneklo i hagen din, ikke rør planten eller forsøk å fjerne den selv. Ring heller miljøetaten i ditt fylke umiddelbart.

Pokeweed

Amerikansk Pokeweed

Pokeweed, som også er kjent som poke root og pokeberry, er en forvirrende plante. Mens de riktig tilberedte, tre ganger kokte, møre vårbladene til denne planten er hovedingrediensen i poke sallet, en inventar av det sørlige kjøkkenet, er planten virkelig giftig. Kokker som tilbereder pokeweed vet at hvis de ikke er forsiktige, kan symptomer som oppkast, diaré, kramper og rask hjerterytme raskt følge matlagingen. Det er ingen tvil om at den fullvokste pokeweed med sine skinnende bær, magenta stilker og delikate hvite blomster fra rot til blader er skadelig, invasiv, farlig og vanskelig å utrydde. Poke sallet er flott, men vi overlater det til proffene og holder oss til poke cake.

Oleander

Rosa oleander

Du vil bli tilgitt for ikke å innse den oleanderen, spesielt Nerium oleander, er giftig, fordi den treaktige lille busken er et vanlig syn i forstadslandskap på grunn av sine rikelig, velduftende hvite, rosa, røde eller lilla blomster. Til tross for sin penhet, er den ekstremt giftig på grunn av et giftig stoff den produserer som kan forårsake hjertearytmi, pustevansker og hjertestans. Det er dårlig for mennesker og dyr, inkludert hunder.