Skip to content

Double Delight Roses er drømmenes tofargede blomster

29 de oktober de 2022

I dette tilfellet er dobbel absolutt lik glede. «Double Delight» er en hybrid terosekultivar som produserer nydelige blomster med kremgule eller hvite senter og kronblader kantet med korall- eller jordbærrødt. «Double Delight» ble introdusert til hageverdenen på 1970-tallet, og den ble umiddelbart en favoritt på grunn av sine store blomster, vakre bladverk og iøynefallende fargemønstre. Er det ikke vakkert? Hager plantet med denne kultivaren kan se frem til å doble gleden når blomstringssesongen kommer.

Om «Double Delight» Roses

De nydelige fargene til «Double Delight» kan spores i sin avstamning, som inkluderer hybridte-kultivarer «Granada», en rose som produserer røde og gule blomster, og «Garden Party», som blomstrer i krem- og elfenbensfarger. Det går også under navnene Rosa «Andeli» og Rosa «Double Delight». Denne rosen ble oppdrettet av Swim & Ellis, som lanserte den i hageverdenen, da den vant flere internasjonale priser. «Swim» til Swim & Ellis er Herbert C. Swim, som også avlet opp kultivarer «First Love», «Heat Wave» og «Duet».

Dyrking av «Double Delight»-roser

Disse rosene er langvarige og har en nydelig, sterk duft. De blomstrer fra mai til den første frosten, og under de rette forholdene kan «Double Delight» vokse til å bli 4-5 fot høy og 3-5 fot bred. De er perfekte for hekker, i border, eller som blomstrende midtpunkt i hagen. For å trives trenger de full sol og vanlig vann. I følge Missouri Botanical Garden er «Double Delight» «best dyrket i middels fuktighet, lett sur, godt drenert hagemold i full sol. Tåler litt lys skygge, men best blomstring og sykdomsresistens forekommer vanligvis i full sol. Vann dypt og regelmessig (morgen er best).» Disse rosene krever litt oppmerksomhet – både forsiktig beskjæring om vinteren og regelmessig fjerning av brukte blader og løvverk for å holde dem ryddige vil sikre at rosene dine blomstrer sunt til sommeren. Lær mer om planting og dyrking Rosa «Double Delight» i din sørlige hage på missouribotanicalgarden.org. SE: Duftende sørstatsblomster til hagen din Har du noen av disse rosene som vokser i hagen din? Hva er dine favorittroser å plante?