Skip to content

Få dramatisk høyde med revebjelle som er lett å dyrke

9 de november de 2022

Foxglove er en av de mest slående vår- og sommerblomstene. Plantens livlige, ruvende pigger har drama til overs: De er lastet med hule, hengende blomster som stiger opp fra hagen, og skaper visuell interesse med høyde, farger og former. Revehansker er et kjennetegn på hyttehager, og de er en perfekt langblomstrende blomst for hagehager i hele sør. Lær om denne europeiske innfødte blomsten som helt sikkert vil legge sjarm og drama til landskapet ditt.

Foxgloves form og farger

Vanlig revebjelle (Digitalis purpurea) er medlem av familien Plantaginaceae. Disse plantene er flerårige eller biennaler som blomstrer om sommeren, fargerike oaser for øynene midt i sesongens svulmende hete. I løpet av blomstringsmånedene vises delikate, fargerike, rørformede blomster på høye blomsterpigger som pålitelig kan vokse til å nå fire til fem fot i høyden (eller mer), og noen når enda høyere høyder under optimale forhold. Blomstene selv vokser til å bli to til tre tommer lange. De forskjellige variantene av revebjeller blomstrer i en regnbue av farger, inkludert rødt, rosa, gult, hvitt og lilla. I de fleste tilfeller er interiøret til de rørformede blomstene flekkete med en mørkere, kontrastfarge.

Revebjelle utvalg etter høyde

Revehansker dyrkes for sin høyde, og utvalget er bredt. På det kortere spekteret er «Foxlight» rosa og oransje revehansker fra The Southern Living Plantesamling som vokser til omtrent en fot høy. «Foxy», en ettårig som blomstrer innen måneder etter planting, er tre fot; Populære utvalg av revehansker på fire fots rekkevidde ved modning inkluderer «Alba» (hvite blomster med brune flekker), «Aprikosskjønnhet» (bleke ferskenblomster) og «Gloxiniiflora» som produserer store blomster med åpen munn. Når 6 fot er «Giant Shirley», som blomstrer i en rekke fargetoner.

Voksende revebjelle

I følge The New Southern Living Garden Book, «Av alle blomstrende planter med pigglignende blomster, er revehansker kanskje de enkleste å dyrke.» Revehansker liker full sol til delvis skygge med vanlig vann og trenger fuktig, rik, godt drenert jord. I sør trives de i USDA-sonene seks til ni. Disse blomstene tiltrekker kolibrier og bier, og de er hjortbestandige.

Måter å plante revebjelle på

Bruk revebjelles høyde som beplantning på baksiden av border, i en masse alene, eller som en thriller i containere.

Når skal man plante revebjelle

De vanligste revehansker er toårige – planter om våren et år fremover, de vil blomstre i det andre året, og har en tendens til å gjenså fritt – eller kortvarige stauder som kan vare et år eller to. «De fleste steder vil de leve i ett eller to år. For å sikre vakre blomster hver vår, sett ut nye transplantasjoner hvert år på forsommeren eller høsten,» råder The New Southern Living Garden Book.

Foxglove sikkerhet

Hvis du dyrker revehansker i hagen din, bare husk: Alle deler av planten er giftige ved inntak, så du kan se, men ikke spis! Hvis revebjelle ikke er det de nydeligste sommerblomstring, så er det sikkert en av dem. Dyrker du revehansker i hagen din?