Skip to content

Hestehalehandflate: Hvordan ta vare på hestehaleanlegget

25 de februar de 2021

«Hestehale palmetreet» er egentlig ikke en palme i det hele tatt. Det er et medlem av Lilaceae (liljefamilien,) og kjent under flere navn.

Den fikk navnet «elefantfotplante» på grunn av sin pæreformede base, kast den tynne kofferten og noen kaller den en «flaskeflate».

Blomstrer på hestehalehåndflaten (elefantfotplante)Hestehale palme blomstrer på Hawaii | via Forest og Kim StarrInnfødt til ørkenen i Mexico sammen med Yucca-treet, gjør det noe av en nysgjerrig landskapsanlegg utendørs i direkte sollys, på terrassen, som en innendørs potteplante.

Når den plantes og vises i en bonsai-pott, er den hovent base som ørkenrosebonsai gir en attraktiv visning i en liten pott.

En solid plante som brukes som et enkelt eksemplar, vanligvis i beholdere som er 14 «tommer eller større, eller plantet i flere 6» til 10 «tommer for å virke mer buskaktig. Enkelte eksemplarer, i høyden fra 6 «til 18» fot høye.

Den store basen og hodet på hengende, glatte kanter, flate blader, gjør «Pony tail plant» unik. NO TO er eksemplarer like.

Les videre for å lære å ta vare på en hestehalehåndflate.

Video: Hestehale palmeplanter Innendørs plantepleieinstruksjoner

Look Native For Ponytail Palm Care – Vann og belysning

Den opprinnelige habitatet til hestehalepalmen, et tørt meksikansk klima, gjør det mulig å overleve vinterinteriøret veldig bra.

Vanning av Pony Tail Palm

Hestehale palmeplanten er veldig tørketolerant og liker ikke for vanlige vanninger. La aldri vannet sitte i bunnen av tallerkenen eller gryten. Et interessant faktum er at Nolina recurvata liker å lagre vann i basen.

God drenering av en kaktusblanding eller sandpottejordblanding vil generelt minimere sannsynligheten for rotråte, spesielt sammenlignet med torvblandingene som normalt brukes med de fleste tropiske innendørs husplanter.

La jorda tørke godt mellom vanningene, og hvis du er i tvil om du skal vanne planten eller ikke, hopp over den til neste uke.

hestehale-landskapTegn på under vanning dukker vanligvis opp med tørt, brunt løvverk, en skrumpet stamme eller uttørkede røtter. Hvis overvanning oppstår, kan det hende du ser lett ny vekst, stamrot eller rotrot.

Hestehale Palm Light Krav

Lyskrav til hestehale palmer er ganske enkle å huske hvis du tenker på hvor de er hjemmehørende i – ørkenlandskapet i Mexico.

Gi sterkt indirekte lys til full sol. De er ikke planter med lite lys.

Enhver vindusplass innendørs, spesielt en mot nord, vil imøtekomme lyskravene til dette kraftige lysanlegget. For optimal ytelse er imidlertid full sol best.

Pony Tail Insect Free

Generelt finner du hestehalehåndflaten en insektfri plante, men noen ganger tiltrekker hestehale masser av hvitløk, angrep av edderkoppmidd og avdekkingsfeil innendørs. Beaucarnea recurvata – «Hestehalepalmen» er en plante å glede seg over.

melkeboller på hestehaleplantebladerMealybugs på Elephant’s foot plant
Selv om skadedyr ikke plager hestehalehåndflaten, har vi et anbefalt naturlig produkt for å bekjempe disse skadedyrene.

For å kvitte oss med edderkoppmidd, liker vi den naturlige organiske Neem Oil-sprayen som også kontrollerer melkeboller og skaler på hestehale – den er tilgjengelig online fra Amazon.

Lær mer Hvis du klikker på denne lenken og foretar et kjøp, tjener vi en provisjon uten ekstra kostnad for deg.

Du gir rikelig med sterkt lys og vanner det sjeldnere enn du tror nødvendig, og denne planten vil gi en unik skjønnhet uansett hvor du bruker den.

Jeg har alltid likt å lese hvordan andre beskrev plantene for mange år siden. Nedenfor ser du …

Fra Verdens bok av husplanter
Elvin McDonald 1963

Beskrivelse: Beaucarnea recurvata, den meksikanske flaskeplanten, eller «hestehale», er et uvanlig, ørkenboende medlem av liljefamilien, som først og fremst er kjent for en stor, hovent base der den kan lagre et års vannforsyning.

Med høy alder kan Beaucarnea nå en høyde på 30 fot høy, men små planter (dyrket av frø) er ideelle som innendørs prøver, og vokser sakte nok til å forbli en praktisk størrelse i mange år.

På toppen av den pæreformede basen har flaskeplanten en rosett av tynne, ekstremt lange, tøffe blader. På liljemote produserer den panicles av hvite blomster, små og lett duftende.

Kultur: Lett, sol til halv sol. Temperatur, gjennomsnittlig hus, helst ikke over 75 ° C om vinteren. Fuktighet, gjennomsnittlig hus. Jord, like deler leire, sand og torvmose; hold jevnt fuktig. Hestehale palmeutbredelse fungerer ved å fjerne forskyvninger.

Hestehale palmer for en interessant hage

hestehale-blomst-021013Mange planter dyrkes for sine blomster, og noen dyrkes på grunn av kjærligheten til løvet sitt. Hestehale palmeblomst er imidlertid ikke det som gjør det ønskelig – det er bagasjerommet, i tillegg til bladverket. Hestehalehandflaten er verdsatt av mange, først og fremst på grunn av sin flaskeformede koffert.

Noen beskrev hestehalepalmer som en flaskeplante. Formet som en Chianti-flaske og toppet med en kaskade på 18 ″ tommers bladlignende løvverk og lignet en langhåret håndflate.

En annen art, Beaucarnea guatemalensis, har ikke samme pæreform.

Generelt har elefantfoten et flatt og kjøttfull flaskeformet koffert toppet med stroppgrønne blader. Når anlegget nesten ikke har noe stamme i det hele tatt når den fremdeles er ung.

På dette stadiet ser stammen ut som en forstørret løkpære med båndlignende blader som dukker opp på toppen krøllet nedover.

Når planten modnes blir stammen tykkere og basen blir hovent til den ser mer ut som en flaske eller en elefantfotplante.

Planten kan ha flere grener mot toppen når den vokser opp gjennom årene. Når den vokser utendørs, kan hestehalehåndflatene nå en høyde på opptil 16 fot høye eller mer.

De produserer blomsterstilker, bestående av klynger av små kremhvite til beige blomster når de dyrkes utendørs.

Bilde: kilde